Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
27 gru 2014, o 14:20
czy kupując kartę na allegro prepaid BZWBK za 9 zł będzie ona dobrą do zakupoów na alliexpresie?
27 gru 2014, o 14:59
Jak ma przewalutowanie to tak :P
27 gru 2014, o 15:04
Kolega pewnie pyta o kartę walutową więc po co przewalutowanie? A jeśli o złotówkową to zupełnie bez sensu.
27 gru 2014, o 15:44
Przecież to karta złotówkowa. To bez sensu, po co Ci taka karta do płatności na Aliexpres?
edit
tu masz dolarową:
http://allegro.pl/karta-prepaid-walutow ... 98701.html
27 gru 2014, o 16:01
i jak mam ja doladowac?
27 gru 2014, o 16:08
Nie miałem nigdy takiej karty ale przypuszczam, że jest do niej przypisane jakieś subkonto, które możesz zasilić dolarami np. kupionymi na Walutomacie.
27 gru 2014, o 19:36
a jest ktos co z tej karty uzywa?
27 gru 2014, o 19:47
A zadałeś sobie trud żeby przeczytać opis karty na tej aukcji do której podesłałem Ci linka? A później pierwszy post w wątku w którym piszesz? Bo widzę, że chcesz żeby Ci wszystko dokładnie opisać a nawet na głupie dziękuję za udzielona pomoc Cie nie stać. Twoje lenistwo jest powalające...
Ostatnio edytowano 27 gru 2014, o 19:48 przez
blue_voyager, łącznie edytowano 1 raz
27 gru 2014, o 19:47
cofnij się o kilkanascie stron, kilka osób używało, ale zrezygnowali. Zdarzały się problemy z płatnością, nie przechodziła czasem , i chyba jakies cyrki prze zwrocie z ali. dokładnie nie pamiętam.
Za 0 złotych możesz mieć lepszą kartę i konto!
27 gru 2014, o 22:13
Karta prepaid ma przypisany rachunek tzw. techniczny. Czyli konto na które wpłacasz pieniądze i lądują one na karcie. Z tego co mi wiadomo, pieniądze można też wpłacać w oddziałach banku WBK - przy czym jeśli chcesz wpłacić walutę obcą, musisz znaleźć taki oddział, który tę walutę obsługuje (małe oddziały obsługują tylko PLN, wtedy musisz liczyć się z przewalutowaniem po kursie banku).
Wada karty pre-paid względem karty do konta bankowego np. za 0 zł z T-Mobile (z tego co ktoś niedawno pisał - jeśli zależy ci na czasie, w oddziale T-Mobile Usługi Bankowe można do zakładanego konta od ręki dostać kartę niespersonalizowaną, o ile masz taki oddział w okolicy) jest taka, że wypłata środków z ww. rachunku technicznego w gotówce obarczona jest wysoką prowizją. Przelew na normalne konto - nie wiem czy w ogóle jest możliwy, ale jeśli jest - będzie podobnie.
28 gru 2014, o 20:06
chodzi o to że nie chce konta zakładać poniewaz zrobie 3 moze 4 zakupy w ciagu roku i chce najpierw wyprobowac czy to jest opłacalne itp