Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez bartazzz » 27 lut 2013, o 15:02

dostałem wczoraj po tygodniu kartę do konta USD w aliorbank. dziś mam zamiar ja aktywować kupić dolce i zapłacić zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez bartazzz, łącznie edytowano 1 raz
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Efyr » 27 lut 2013, o 15:14

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ok. Dziś wieczorem sprawdzę i dam znać co i jak
------
Efyr

Postprzez ozon » 27 lut 2013, o 15:16

resmiki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Całkiem możliwe, zawsze warto sprawdzać tabele opłat i prowizji, a gdy w innym banku dają lepsze warunki, to jasne, że wybieramy ten korzystniejszy.

Jestem ciekaw, jak wyjdzie z płaceniem kartami debetowymi u innych osób...
ozon

Pochwały: 1

Postprzez bartazzz » 27 lut 2013, o 15:32

stawiam ze jak wypowiesz kredytówkę przed końcem ważności to zadzwonią z niebywała promocją, której to łaskawie dadzą za darmo. Miałem juz takie akcje np. Citi
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez resmiki » 27 lut 2013, o 16:04

Zajrzałem na konto w aliorze... ale od poczatku.

W sobote kupowalem jeden przedmiot w niedziele drugi. Obydwa zamowienia maja dzis status Finished, są zamkniete "Status: Transaction Closed "

Do wczoraj na obu w zakladce Financial było ze jest refundacja(zwrot) kwoty. Dzis na jednej jest nadal zwrot, na drugiej już go nie ma. Co ciekawe, ta na której jest nadal zwrot zeszła mi z konta (to ten wczesniejszy zakup), a ta na której zwrot zniknał nadal wisi w aliorze w zablokowanej kwocie.

Czy to najpierw jest na blokadzie ze dwa trzy dni, potem schodzi, a na koncu wraca po 7-10 dniach ?

Nigdy wczesniej tak nie placilem karta i nie wiem jak to dziala.
resmiki

Pochwały: 3

Postprzez marx » 27 lut 2013, o 16:49

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a ja stawiam ze jak wypowiesz umowe to zapłacisz za wydanie karty :-?
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez Efyr » 27 lut 2013, o 20:22

resmiki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A więc minęło pomad 24h i nic się nie zmieniło. Od początku odlicza mi czas ile mają sprzedający na realizację zamówienia i teraz mają 24h i 30 min mniej
------
Efyr

Postprzez marx » 28 lut 2013, o 08:13

Doczytaj trochę a późnej doradzaj, nieznajomość prawa szkodzi.
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
marx
Administrator

Postprzez resmiki » 28 lut 2013, o 09:39

Efyr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A więc minęło pomad 24h i nic się nie zmieniło. Od początku odlicza mi czas ile mają sprzedający na realizację zamówienia i teraz mają 24h i 30 min mniej

Szczesciarz. Mi zeszła kasa z konta, sprzedawca jej oczywiscie nie ma, bo Ali zamknelo zamowienie. Reklamacja w Ali nie rozpatrzona od 5 dni i tak naprawde nie wiem co bedzie dalej.
resmiki

Pochwały: 3

Postprzez ozon » 28 lut 2013, o 13:36

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prawem są przepisy, które akceptujesz podpisując umowę na prowadzenie konta, wydanie karty, stawki opłat i prowizji, a nie plotkarskie artykuły w sieci, gdzie sami autorzy piszą, że to 'kolejne pomysły'. One nie mają żadnego znaczenia dla posiadaczy rachunków i kont.

Poza tym, każde nowe zmiany w przepisach, klient musi zaakceptować wyrażając zgodę. Jeśli dotyczą np. konta i ktoś nie akceptuje jakieś zmiany, to następuje rozwiązanie umowy i koniec tematu.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez ozon, łącznie edytowano 1 raz
ozon

Postprzez marx » 28 lut 2013, o 13:57

żadnych fałszywych informacji tu nie podaję tylko uczciwie przedstawiam sytuacje. Każdy bank jest nastawiony na zysk, a jak tobie sie wydaję inaczej to jesteś w głębokim błędzie.
Przed podpisaniem umowy proponuje czytać wszystko co podpisujemy, a zwłaszcza to małymi literkami.
W rozmowie z konsultantem też trzeba naciskać na kwestie których nie ma w reklamach, a decyzje każdy podejmie sam po przeanalizowaniu faktów.
marx
Administrator

Postprzez ozon » 28 lut 2013, o 14:14

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Więc powtórzę pytanie:
Podaj nam, gdzie w regulaminie, a może tabeli opłat i prowizji Alior Sync podano, to co napisałeś, a zaznaczyłem żółtym kolorem.

Ostatnio edytowano 5 mar 2013, o 17:38 przez ozon, łącznie edytowano 1 raz
ozon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI