JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez ebola1972 » 23 cze 2014, o 17:55

Przetestuj kilkoma programami rzeczywistą pojemność pendriva bo jak zżera dane to 128ka to chyba nie jest. Jeżeli dostałeś oszukaną pojemność to wyniki programów będą podstawą otwarcia sporu i odzyskania pieniędzy w całości.

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP

Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Postprzez lexio » 23 cze 2014, o 23:55

mati172_17 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobra rada nie kupuj penów chińskich one wszystkie to szajs ,gubią dane nie dają się formatować w urządzeniach typu tuner satelitarny ,tv nie chcą prawidłowo działać ,na nich nigdy nie masz pewności czy za tydzień twoje dane nadal będą .Ja się wyleczyłem a miałem ich kilka to są naciągane dane ,które widzi komp ale ich praktycznie nie ma
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez Libero » 24 cze 2014, o 00:04

Znajomy raz zamówił takie cudo. też 128GB lecz po formacie okazało się że posiada tylko 4GB!! Niezły zonk. Całe szczęście że grosze kosztował bo była wyprzedaż 50% czy coś. Nauczka na przyszłość żeby nie kupować z chin penów i kart SD.
Libero
NewsMan

Pochwały: 8
Telefon:: OnePlus One
ROM: CYANOGEM MOD 11S

Postprzez mati172_17 » 24 cze 2014, o 13:12

Sprawdzam pena programem H2testw i writing robił się z 10 godzin po czym niestety tata wyłączył komputer. Sprawdziło się prawie 120 GB. Teraz robi się verifying (będzie się robił z 7 godzin) i wyszło już, że 7,2 GB jest ok a reszta leci zgubionych.
Jak się to skończy to robię printscreena jako dowód. Od razu otwierać spór czy pisać z tym do sprzedawcy że jest taka i taka sytuacja(pytam bo 1 zakup i niestety od razu problem)?
Oczywiście nie kliknąłem jeszcze confirm order received.
mati172_17

Telefon:: Coolpad F1

Postprzez advercik » 24 cze 2014, o 13:13

Witam, jeśli dziś otworzę spór i sprzedawca w nim nie odpiszę, to ile będę czekał na zwrot pieniędzy?
advercik

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez advercik » 24 cze 2014, o 13:47

Jeśli dziś otworzę spór i sprzedawca w nim nie odpiszę, to w ile dni odzyskam pieniądze?
advercik

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez wacie72 » 24 cze 2014, o 13:54

advercik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Całość podobno około 10-15 dni a ile to trwa w realu to jeszcze nie wiem , ja na razie czekam 3 dzień .
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez mati172_17 » 24 cze 2014, o 16:54

Otworzyłem spór, opisałem co i jak. Wysłałem zdjęcia z wyniku H2testw. Czekam na ich odpowiedź.
mati172_17

Telefon:: Coolpad F1

Postprzez advercik » 24 cze 2014, o 17:36

To ten sprzedawca jeszcze nie dostał pieniędzy, dostanie je dopiero jak otrzymam? Ma je tak jakby zamrożone w aliexpress?

Czy dobrze opisałem spór, support zrozumie moje przesłanie?

Welcome I Got tracking number at 04.06.2014, but this number is bad. I can't find my products on china post air mail website. Furthermore seller closed shop.
advercik

Postprzez lexio » 24 cze 2014, o 19:21

Jak otwierasz spór do leci tam czas na ustosunkowanie się od sprzedawcy ma na to 4 dni . W sporze uczestniczysz Ty i sprzedawca. Albo go zaakceptuje albo odrzuci wtedy ponownie "modify" i o od razu "escalate" dopiero wtedy wkracza support . Uważaj bo chińczyk może Ci sam modyfikować spór ze zwrotem 0$ czasem tego nie akceptuj tylko modyfikuj spór z ful refund (zwróć dobrze uwagę ) Spory możesz modyfikować ile chcesz tylko escalate to już rozpatruje suport wtedy będą potrzebne te zrzuty i uzasadnienie

Pieniędzy nie otrzyma bo leżą one na koncie aliexpress ,każdy zakup trzeba zatwierdzić wtedy tylko odstanie to jest własnie zabezpieczenie jak Ci coś nie pasuje

W sporze widzę napisałeś ,ze sklep zamknięty , jak dobrze rozumiem , jak nic nie odpisze to alli przejmie po zamknięciu sporu i dostaniesz zwrot ,On ma 4 dni na decyzję
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI