JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez bk102 » 4 wrz 2014, o 18:26

Dzięki za szybką odpowiedź. Tylko, że nie płaciłam przez PayPal tylko kartą, więc nie bardzo się orientuję jak to wygląda w takim przypadku. Rozumiem, że moje pieniądze na razie są jeszcze na koncie aliexpress, więc to on musi przekazać info że mają zwrócić kasę. Dobrze rozumiem?
bk102

Telefon:: Samsung

Postprzez emailo » 4 wrz 2014, o 20:11

Nie baw się w paypale, albo przesyła odpowiedni towar, albo 100% full ref od aliexpress.
emailo

Pochwały: 2

Postprzez wpc » 4 wrz 2014, o 20:25

Dlaczego ma się nie bawić?
PayPal to najszybsza droga do zwrotu pieniędzy przez sprzedawcę, a jeżeli będzie kręcił to spór na Ali, ale to trochę potrwa.
wpc

Pochwały: 10
Telefon:: co popadnie

Postprzez adomider » 4 wrz 2014, o 21:33

witam
Otworzyłem spor na ali i chińczyk go zaakceptował tylko mam mu teraz odesłac telefon w celu full refund podał mi adres mam tylko pytanie jak mam to zaresowac (jest to moj pierwszy raz)
Enhe Liu
Addr.: 4C A building CuiQinGe,No. 2057 DongMenBei Road,Luohu district, Shenzhen City,518020,China
Tel./ Fax : +86-755-8369 8818
wysłac listem czy paczka ?czy wypełniac deklaracje celna
adomider

Telefon:: red rice 1s

Postprzez Robbo » 4 wrz 2014, o 21:39

Listem w kopercie w pudełku przełoży 350 g i zapłacisz dużo więcej.
Przepisz to co napisał Ci Chińczyk.
Jak dołączysz deklarację to nic się nie stanie.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez mortimer » 4 wrz 2014, o 21:42

Deklaracja celna tylko na paczki jest. Wyślij listem, jeżeli nie chcesz wypełniać.
Co do adresu - tak rozpisz i powinno być OK
4C A building CuiQinGe,No. 2057 DongMenBei Road,
Luohu district, Shenzhen City
518020, China

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez adomider » 4 wrz 2014, o 21:51

oki wyśle listem dzięki za podpowiedż
adomider

Telefon:: red rice 1s

Postprzez pająk38 » 5 wrz 2014, o 09:48

Otworzyłem spór produkt kupiłem nowy a otrzymałem używany Chińczyk kręci i twierdzi że produkt wysłał nowy , jednak ładowarka była używana tak stwierdził ( moim zdaniem wszystko było używane mam zdjęcia )
Chińczyk chce żeby odesłać paczkę ale nie chce zapłacić za przesyłkę ( musiał bym wysłać paczką ekonomiczną bo wymiary opakowania to 9x14x18 cm koszt wysyłki według poczty polskiej 59,00zł czyli ok. 20USD ) .
Produkt kosztował 38USD zażądałem zwrotu 33USD - cały czas kreci i mota .
Napisał takie coś .

Dear friend,
I'm sorry for that.
As I said it's not a used radio,we have many radios in stock,send the radio everyday.
The problem must caused by the charger has not been protect well. I wonder is the $20 send by the cheapest delivery way.too expensive .
I will refund you $9 as the charger price,or resend you a charger ok?no need to send it back to China,save time, time is money.
How is you idea,thanks a lot.
Tising
PS:Chinese mid-autumn festival,6th Sep. to 8th Sep no shipping,out of work.Any questions,pls leave message,thanks!
Now here comes the Chinese mid-autumn festival,we have holiday from 6th Sep. to 8th Sep no shipping.

Podpowiedzcie co z tym zrobić.
pająk38
AKTYWNY

Postprzez Robbo » 5 wrz 2014, o 10:03

Jak masz dobrze udokumentowane, otwórz spór, pełny zwrot bez odsyłania. Dołącz cennik za zwrotną przesyłkę, napisz, że Cię oszukał. Jeśli się nie zgodzi. eskaluj.
Na 99,9999 % dostaniesz pełny zwrot bez odysłania.

Naklikane z Onda v989
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez lexio » 5 wrz 2014, o 10:21

Nie bać się eskalować spory . To chińczyk ma wtedy problem ,że nie rozwiązał to w trybie "spór" . Robić zdjęcia dołączać ,opisać itd. Mi chińczyk wysłał jakimś WeDo paczki nigdy nie dostałem a próbował mi udowodnić ,że otrzymałem tylko ,że w systemie międzynarodowym nigdzie tej paczki nie było tylko na ichniej stronie WeDo . Eskalacja zakończona pełny zwrot .
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI