przez bk102 » 4 wrz 2014, o 17:41
Witam!
Otworzyłam spór na aliexpress i utknęłam. Nie wiem zupełnie co mam robić dalej. To mój pierwszy spór. Otóż w paczce od chińczyka zamiast paska otrzymałam kupę śmieci w postaci torebek foliowych z logo CC na dodatek ( swoją drogą gdyby otworzyli na cle mogłabym pewnie mieć big problem).
Otworzyłam oczywiście spór i miałam nadzieję że nie odpowie ponieważ wszystkie rzeczy z jego konta zniknęły i aktualnie nic nie sprzedaję. Niestety odpowiedział, że zaszła pomyłka i że wyśle pasek jeszcze raz tylko muszę anulować spór. Nie zgodziłam się i zażądałam full refund bez zwrotu tych worków i napomknęłam o jego pustym sklepie.. Odpisał, że friend, just there is some reason that this store can not show you properly, later after two days, you can have order that belt again here~~l
i am also a honest seller,this order was incorrectly ship to you, the cc bags supposed to be others~~~so ~~~
why you can not agree with our proposal to close the dispute? in that way, you can also get your money back, we just can not accept the dispute but agreed to return back your money~~~ I tutaj nie rozumię, bo niby zgadza się na full refund bez odsyłania śmieci, ale jednocześnie nie akceptuje sporu.
Co mam teraz zrobić, aby otrzymać zwrot, eskalować spór? Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale skoro zgodził się na zwrot pieniędzy to teraz chyba on powinien powiadomić o tym aliexpress?. Bardzo proszę o pomoc.