Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
29 lis 2015, o 12:57
Kolego setral, jeśli uważasz, że brakuje jakiś informacji w FAQ, to jest wątek, gdzie można takie informacje dodać i zostanie to umieszczone w FAQ. Zamiast krytykować, przyczyń się do rozwoju forum.
29 lis 2015, o 14:03
U mnie był problem ze dopłacałem za szybką przesyłkę przez Francję, a czekałem długo ponad max czas ustawiony na finalizację transakcji.
Mogłem się starać nawet o full bez zwrotu towaru, ale towar w końcu dostałem więc nie można przesadzać...
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
29 lis 2015, o 14:39
@ Setral
Dostał odpowiedź. Nawet napisałem mu na przykładzie jego jabłek i gruszek.
"Sprzedawca nie odda"- masz racje. To nie sprzedawca oddaje ale ali.
Info od mediatora wygląda tak
Zawsze można się nie zgodzić na żadną propozycje i wtedy zostaje odwołanie do......(na pewno nie do polskiego sądu tylko do....)
29 lis 2015, o 16:04
ja mam pytanko, w FAQ nie znalazłem odpowiedzi; czy mogę anulować zamówienie, jeżeli chińczyk podał mi fałszywy tracking? tel miał być wysłany do 16, a on nadal nie wie, kiedy będzie mógł go wysłać, nawet się przyznał, że podał ów fałszywy nr
29 lis 2015, o 16:06
Jeśli masz już podany numer przesyłki to nie ma mozliwości anulowania zamówienia, możesz tylko otworzyć spór.
29 lis 2015, o 16:50
którą opcje wtedy zaznaczyć? jak dam, że przesyłki jeszcze nie otrzymałem, to mam do wyboru tylko; zbliża się koniec okresu ochronnego, a paczki nie ma, paczka wróciła do sprzedawcy od dostawcy, celnicy trzymają paczkę i, że została wysłana na zły adres. No, chyba, że nie ważne co zaznaczę, a liczy się opis, ale wtedy z kolei może odrzucić spór ze względów "formalnych"(przynajmniej tak mi się wydaje)
30 lis 2015, o 11:37
Witam, spór cały czas w toku, załączyłem film z nr imei i powrotem do ustawień fabrycznych, sprzedawca milczał przez kilka dni i odezwał się dopiero jak zbliżał się koniec czasu na jego odpowiedz. Zaproponował opcje, że odsyłam mu tel a on zwraca mi kasę ale muszę to wysłać na swój koszt a to pewnie będzie kosztował z 70zł. Czy miał ktoś podobną sytuację i udało mu się otrzymać zwrot kasy bez odsyłania przedmiotu? Czy na niekorzyść sprzedawcy może świadczyć to, że kontakt z nim jest utrudniony i odpisuje dopiero po kilku dniach?
30 lis 2015, o 16:49
Ja to bym tak chciał zawsze... Zwrot kasy bez odsyłania towaru. Biznes idealny.
30 lis 2015, o 19:04
Sprzedawca nawet nie może oddać, bo nie posiadałby pieniędzy.
Rzecz w tym, że dostał odpowiedź, ale nie na jego pytanie. Jedynie bar4u raczył wyjaśnić na własnym przykładzie, że przy eskalacji Aliexpress dało dwie opcje do wyboru.
Rzeczywiście FAQ nie opisuje wyczerpująco przypadku, o który pyta xtremesystems. Napomniane jest jedynie:
Kwestia w tym czy tylko rozpoczęty, czy również rozpoczęty i później eskalowany. Nie dziwię się, że potencjalnie sprzeczne informacje z wielu kierunków powodują u niego konfuzję.
jest dokladnie tak jak piszesz. mnie nie chodzi o porade czy wziac 15 dolarow czy odeslac. bo zeby oplacalo sie ten tablet trzeba by zadać ok 60 ~70 usd. antutu 18tys do ok 42tys w tym kotry powinienem dostać.
na ali juz mam pewne doswiadczenie i zazwyczaj udawalo mi sie wyjsc na swoim bez eskalacji. jedank podejrzewam ze tak jak koledzy pisza spredawca bedzie chcial zwrocic roznice ceny. a cena tego gorszego jest nieadekwatna
do osiągów. stad pytanie o eskalacje.
dla potomnych vat jest mozliwy do zwrotu. trzeba jednak skierowac prosbe do naczelnika uc. po jego zgodzie wysyla sie przez firme ktora przeprowadzi kontrole celna wysylanego przedmiotu {w moim przypadku 80 zl} oraz wysle do chin {w moim przypadku 40 zl}
przy vacie 160 gra nie warta świeczki, ale przy droższych przedmiotach mozliwe ze warto
1 gru 2015, o 13:50
Akurat sprawa dotyczy gearbest.com, ale nie widzę wątku o spór na paypalu.
Wczoraj miałem taką sytuacje, że chciałem kupić telefon na flash sale w gearbest. Pokazało mi cenę 69.99 o okreslonej godzinie, szybko klikam Check out with paypal, na paypalu normalna cena czyli 69.99, potem przechodzi do gearbest, aby wybrać wysyłkę itp. tam nadal pokazuje ciągle 69.99, więc akceptuje i nagle potwierdzenie od gearbest, że zabrało mi 179.99 z konta (to jest normalna cena, przed flash salem).
Napisałem do nich, żeby nie wysyłali mi tego zamówienia i opisałem całą sytuacje prosząc o zwrot. Napisałem dodatkowo, żeby zwrócili mi na paypala, bo z tego co czytałem oni chętniej zwracają na GB wallet. Taka kwota zupełnie nie jest mi potrzebna w ich sklepie, bo miałbym problem z szybkim upłynnieniem jej. a potrzebuję tych pieniędzy. Otworzyłem dodatkowo spór na paypalu, żeby zrobili to tam. Odpisali mi, że kasa jest trzymana przez paypal do ich oceny? (review) i żebym zamknął spór to mi zwrócą pieniądze. To nie jest tak, że jak po prostu gearbest zaakceptuje spór to mi zwrócą całą kwotę i oni coś ściemniają? Zamykać spór czy cisnąć ich na paypalu?
1 gru 2015, o 20:56
Jak to jest z przelewami od chińczyków, bo zgłosiłem reklamacje koleś w końcu się przyznał i odpisał ze refunduje mi 100% czekam już 4dni a kasy brak, ile sie czeka na kase od nich ?
3 gru 2015, o 00:57
Czeka się do ok. 15 dni roboczych (wyłączając weekendy i dni wolne od pracy). Sprawdź sobie w historii konta operacje z datą, kiedy robiłeś przelew, często zwrot jest z tą samą datą.