przez IgIa » 3 paź 2015, o 00:27
21.09 Dostałem telefon, który się nie włączył.
22.09 Otworzyłem dispute, nagrałem filmik prezentujący telefon podpięty do ładowarki, pokazane było że sie nie ładuje ani sie nie włączy. Opisałem sytuacje, że taki telefon dostałem i że nie chce odsyłać (co szkodzi spróbować).
26.09 Odpisał na dispute: "It is weekend now, we will solve it tomorrow"
27.09 Napisałem w Modify, że chyba sobie żartuje, miał 4 dni na odpowiedź, mógł to zrobić wcześniej, a nie sie zasłania weekendem. Dodałem, że według mnie telefon to refurb, trzy plomby (zamiast dwóch), numer seryjny inny na pudełku niż na telefonie, szczelina wiedzy wyświetlaczem, a ramką sugerująca że był wymieniany. Napisałem, że dostałem telefon który sie nie włączy, który jest refurbem (w aukcji było że nowy) i że nie mam zamiaru ponosić dodatkowych kosztów na odsyłanie, jeśli sprzedający chce, to niech opłaci przesyłkę.
29.09 Odpisał: "Pls give us 2 days to solve this problem Pls don't worry"
Odpisałem w czacie, że czekam.
Do tej pory cisza. Odlicza jeszcze 4 dni 16 godzin z podpisem "If you do not agree to a solution by that time, the dispute will be escalated automatically and Alibaba will step in to mediate."
Czekać aż miną te 4 dni? Spodziewam się, że znów coś tam doda, żeby przedłużyć czas.
Co zrobić?
Dodam, że oprócz mnie jeszcze dwie osoby dostały od tego sprzedawcy refurby. U pierwszej wylewa sie klej spod wyświetlacza, u drugiej nie działa przycisk.