Jak długo czekałeś na zwrot pieniędzy od Aliexpress??

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak długo czekałeś na zwrot pieniędzy od Aliexpress??

Postprzez drago68 » 8 gru 2013, o 20:14

Zawsze traci się na podwójnym przewalutowaniu.
Jeżeli sprzedawca nie wyśle Tobie telefonu , to tylko pozostaje zwrot kasy, ale znowu będzie mniej.
Jak kupujesz dużo, załóż konto walutowe w dolarach i do konta kartę w dolarach, wtedy ile zapłacisz $, a jak coś nie wypali z zamówieniem to tyle samo $ zwrócą na konto !!!!
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez mango » 8 gru 2013, o 20:18

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie, jest tutaj świetna porada o darmowym koncie walutowym w syncu.
mango

Pochwały: 1
Telefon:: sk17i
ROM: nxt

Postprzez addone » 8 gru 2013, o 23:29

4 dni

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
addone

Telefon:: ZOPO ZP998

Postprzez szymon_rysiu » 10 gru 2013, o 13:32

Taka mała informacja dla tych którzy czekają na zwrot pieniędzy. U mnie w mbank zwrot kasy na konto nie jest widoczny jako nowo księgowana pozycja z datą X tylko z datą jaką płaciłem czyli Y. Jeżeli placiłem np 1.11 za towar a refund dostałem niby 10.12 to ten zwrot jest u mnie na koncie widoczny 1.11 w miejscu w którym płaciłem. Tak chciałem się podzielić sugestią z innymi, bo kiedyś mi się wydawało że czekam 14 dni na kasę a ona taka naprawdę na koncie była po kilku dniach.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Postprzez ventura » 19 gru 2013, o 10:13

Zwrot - mbank, karta mastercard. Anulacja, następny dzień cisza a na kolejny miałem już zwrot, strata około 30zł za przewalutowanie.
ventura
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Tronsmart ts7
ROM: stock

Postprzez lukkki » 19 gru 2013, o 10:15

Ciekawe to jest. Ja np. w Inteligo, karta Visa nic nie straciłem na przewalutowaniu a nawet parę groszy zarobiłem na lepszym kursie. Zwrot po około 9 dniach.
lukkki
VIP

Pochwały: 13

Postprzez victor44 » 19 gru 2013, o 16:14

ja czekam 2 mce i nic, kupiłem dziewczynie kiecke koles niby wysłal, podał zły tn potem nowy wytoczyłem spor i mam caly czas processing czy stracilem pieniążki ?
victor44
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Meizu MX4

Postprzez Robbo » 19 gru 2013, o 16:24

A pisałeś do ali...?
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez victor44 » 19 gru 2013, o 16:25

ale jak tam napisac ciagle mnie do jakiegoś automatu odsyla
victor44
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Meizu MX4

Postprzez gibbek » 5 sty 2014, o 23:22

Witam
Mam taki problem : 01.11 zamówiłem A820 , sprzedawca dokonał natychmiastowej wysyłki , podał numer śledzenia . Po kilku dniach pokazał się tracking że paka leci do Izraela , na moje prośby o wyjaśnienie sprzedawca odpisywał że wyjaśnia sprawę i że złoży reklamację do SG Post. Zbywał mnie tak do 18.12 otworzyłem spór a on dalej lał wodę , więc eskalacja sporu . Aliexpress w ogóle się nie odzywał dopiero po kilku dniach powiedzieli żebym czekał do końca czasu ( 60 dni) .Status się nie zmienił dalej wisi Izrael , czas się skończył spór wisi status processing nie mogę nic pisać w dyskusji i zero odpowiedzi.
Pisałem już 2 e maile do Ali na buyer@aliexpress.com i zero jakiejkolwiek reakcji . I tu moje pytanie ile to może jeszcze potrwać i co mogę jeszcze zrobić.
Czy raczej już spisać to na straty i zwrócić się do mbanku o Chargeback.
Sprzedawca to ku przestrodze Best Credit Eva Yang.
gibbek

Telefon:: A820

Postprzez drago68 » 5 sty 2014, o 23:26

Poczekaj jeszcze na ruch ze strony aliexpress, powinni zadziałać. Może potrzebują więcej czasu na kontakt z sprzedającym lub nawet zamkną spór na Twoją korzyść.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez mati » 22 sty 2014, o 10:11

szymon_rysiu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
super, że zajrzałem w ten wątek i post Szymona - już pisałem do Ali, bo od dnia rozwiązania sporu mijało mi już ponad 10 dni roboczych, a tu wchodzę na historię konta i zwrot od AliExpress datowany 'na ponad miesiąc temu'...Uważajcie więc na daty i bacznie obserwujcie swoje konta
mati

Telefon:: xperia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI