Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Postprzez george2002 » 16 wrz 2016, o 15:59

tobbik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hej,
dzięki wielkie za info bardzo mi potrzebne, istnieje możliwość abyś sprawdził czy zapisanie ustawień przez komórki apkę pamięta zawsze nawet po wyłączeniu wyłącznikiem pod spodem lub włączeniu z pilota a nie z apki że działa np od razu z większą siłą ssania :) ? zakładam że nie i będzie trzeba za każdym razem to ustawiać a szkoda ale może się mylę dla tego potrzebuję info bo aktualnie na Iphone nie działa mi apka bo się nie łączy a z androidem nie mam tel aktualnie :(

dzięki za pomoc/info, być może w niedalekiej przyszłości się odwdzięczę ale na razie cicho sza nic nie mówię ;)
george2002

Telefon:: Apple
ROM: 7.2

Postprzez majkel123 » 16 wrz 2016, o 17:32

Bez zdejmowania plastiku też można włączyć bez problemu, tylko na początku ciężko go wymacać. Właśnie testuje sprzątanie z mopem, jezdzi minimalnie wolniej ale może coś syfu wiecej zbierze.

Dajcie znać czy dałem dobry link do appki, czy można pobrać bo nie robię tego czesto ;)
majkel123

Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi
ROM: MIUI7

Postprzez majkel123 » 16 wrz 2016, o 17:42

george2002 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hej,
dzięki wielkie za info bardzo mi potrzebne, istnieje możliwość abyś sprawdził czy zapisanie ustawień przez komórki apkę pamięta zawsze nawet po wyłączeniu wyłącznikiem pod spodem lub włączeniu z pilota a nie z apki że działa np od razu z większą siłą ssania :) ? zakładam że nie i będzie trzeba za każdym razem to ustawiać a szkoda ale może się mylę dla tego potrzebuję info bo aktualnie na Iphone nie działa mi apka bo się nie łączy a z androidem nie mam tel aktualnie :(

dzięki za pomoc/info, być może w niedalekiej przyszłości się odwdzięczę ale na razie cicho sza nic nie mówię ;)

Właśnie sprawdziłem, angielska wersja aplikacji pamięta poprzednie ustawienia, z resztą wysyła informacje do odkurzacza więc jak nie dostanie nowych informacji to trzyma się starej wersji :)

Nie cytujcie obrazków!
@blue
majkel123

Telefon:: Xiaomi
ROM: MIUI7

Postprzez polak.krk » 17 wrz 2016, o 17:42

majkel123 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sciagnalem ale nie chce sie zainstalowac. Cos trzeba zrobic specjalnego?
polak.krk

Telefon:: LG G5

Postprzez simarik » 17 wrz 2016, o 18:36

U mnie apka z tego linku zainstalowała się bez problemu na androidzie na telefoniu Redmi 3 i potwierdzam działa dobrze z V7

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
simarik
AKTYWNY

Postprzez george2002 » 18 wrz 2016, o 01:26

majkel123 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hej,

Właśnie sprawdziłem, angielska wersja aplikacji pamięta poprzednie ustawienia, z resztą wysyła informacje do odkurzacza więc jak nie dostanie nowych informacji to trzyma się starej wersji :)

Nie cytujcie obrazków!
@blue

Hej,dzięki za testy czyli po ustawieniu w aplikacji np najmocniejszej siły ssania później np z pilota IR włączając sprzątanie będzie miał od razu np ustawioną zapamiętaną najmocniejszą siłę ssania tak ? dobrze rozumiem :) ?

PS
Taką aplikację znalazłem:
apk.hiapk.com/appdown/com.innosystem.ble.robot_sweeper_x710/1?em=5&p=android&f_name=ILIFE&did=3044424&position=4000021
george2002

Telefon:: Apple
ROM: 7.2

Postprzez Darkseeder » 18 wrz 2016, o 07:14

Dobrze rozumiesz. Chyba że go wyłączysz przełącznikiem to się zresetuje

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Darkseeder

Telefon:: umi zero

Postprzez Roswell » 20 wrz 2016, o 20:18

Może mi ktoś powiedzieć czy bateria w V7 jest litowa czy może Ni-Mh ?
Roswell
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Newman N2

Postprzez MikeM » 20 wrz 2016, o 20:27

Kupiłem X5. Robot działa bardzo fajnie i wg mnie jest skuteczny (na płytkach, panelach). Nie mam porównania z v7, ale jeśli chodzi o dywany to z x5 może być nieco gorzej ze względu nawet nie na samą turboszczotkę, a węższy wlot odkurzacza. Widać to wyraźnie na tym filmiku : https://youtu.be/w4lAp39Ob_U - v5 pro zostawia węższy ślad przez co mimo większej mocy ssącej musi przejechać przez te same miejsca więcej razy - potrzebuje więcej czasu. Na gładkiej powierzchni nie ma to aż takiego znaczenia bo ma 2 naganiacze. BTW. bałem się że te naganiacze będą bardziej rozdmuchiwać kurz zamiast go zbierać, ale jest ok (chodzą dosyć wolno). Rozrzucanie drobin piasku mu się zdarza, ale po kilkukrotnym przejechaniu w tym samym miejscu zbiera praktycznie wszystko.

Aha, ktoś pytał o to czy jak pootwiera wszystkie drzwi w mieszkaniu to czy mu posprzata całe mieszkanie. Wg mnie dużo lepiej jednak ograniczyć robotowi pole działania żeby pojezdzil sobie np. po pół godziny w każdym pokoju.

Wirtualna ściana działa ok, ale po ustawieniu jej na końcu wąskiego przejścia robot potrafi się pogubić. Zgodnie z instrukcją należy ją ustawiać za drzwiami (ze względu na to że nie tworzy "ściany" , a "trójkąt" o czym ktoś wcześniej wspominał).
Na jednym ładowaniu odkurzał ok. 2godziny (producent podaje 90 minut).
Mycia nie testowałem.
Póki co ze względu na dywany spróbuję jednak z A4, więc X5 wylądował na bazarku.

Roswell napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Li-ion - 3 sekundy szukania na aliexpress.
MikeM

Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Postprzez Roswell » 21 wrz 2016, o 10:42

MikeM napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Li-ion - 3 sekundy szukania na aliexpress.

Z tymi opisami na ali to różnie bywa.
Pytam, bo rozważałem jeszcze zakup tego haiera, o którym była też mowa w tym wątku, ma dosyć atrakcyjną cenę, ale niestety ma baterię NiMh więc zamawiam sprawdzonego V7 :-)
Roswell
AKTYWNY

Postprzez muszyna2 » 21 wrz 2016, o 10:51

Dziś przyjedzie do mnie V7. Koledzy jakieś wskazówki przed pierwszym użyciem?
muszyna2
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez Roswell » 21 wrz 2016, o 11:16

muszyna2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z gearbest ? Po jakim czasie od złożenia zamówienia został wysłany?
Przed pierwszym użyciem z pewnością naładować go do pełna :)
Roswell
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić