przez snow.leopard » 26 lut 2018, o 14:02
casa jeśli cena ma być niższa wybierz któryś z robotów ilife. Najnowszy to chyba A6, ma gumową turbo szczotkę i nowszej generacji silnik od pozostałych ilife, podobno jeździ też trochę sprawniej po mieszkaniu. Jeśli jednak wydanie ok 1000 zł na robota nie będzie problemem to zdecydowanie kupuj Xiaomi mi robot 1st gen. W odróżnieniu od wszystkich ilife nie jeździ po omacku tylko "skanuje" pomieszczenia i odkurza chałupę sprawnie unikając przeszkód. Dodatkowo trasę robota możesz śledzić na smartfonie, w tym także poziom baterii, przejechane metry i czas. Moje mieszkanko 55 metrów opędza średnio w 38 minut. Mam psa i 3 kobitki, co dwa dni opróżniam pojemnik - w domu jest na prawdę czysto i w zasadzie tradycyjny odkurzacz stoi w koncie.
Podsumowanie:
ilife - są tańsze ale sprzątają zdecydowanie dłużej (brak skanowania), A6 ma gumową turbo szczotkę i wirtualną ścianę co jest plusem
xiaomi - jest droższy ale opędza dużo szybciej sprzątanie, aplikacja na smartfona również super dodatek, ścianę ew trzeba dokupić
PS. Funkcja mopa to pic na wodę i nie ma sensu się w to pakować.