Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Postprzez 2000adam » 29 gru 2017, o 14:08

Znalazłem takie ustrojstwo może ktoś ma i wypowie się o nim. https://pl.aliexpress.com/item/JISIWEI- ... 0.0.R6bwE3
2000adam

Telefon:: nokia

Postprzez snow.leopard » 29 gru 2017, o 14:32

2000adam napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ta początkowa niby cena 499$ to niezła beka :lol:
snow.leopard

Pochwały: 3
Telefon:: Nokija

Postprzez mar-an » 29 gru 2017, o 15:26

Witam,
Bardzo proszę o pomoc.
Po zakupie otrzymałem następującą wiadomość, Każą wysłac kopie karty kredytowej i dowodu tożsamości, to jest normalne???

Please confirm your Gearbest order for payment verification (Order Number: W1712280041078029)
Dear Marian,

Thank you for your order with Gearbest. Your transaction is now on hold and being reviewed for Gearbest Payment Approval Process.

This is a standard process of payment safety review. We apologize in advance for any inconvenience this may cause. For more information please read Gearbest Payment Verification.

Please help to provide the requested documents for completing this transaction review.

Note: To make your attachments clear to read and ensure a smooth process, please kindly provide files no more than 5MB in the following supported formats: jpg, png, gif, bmp, doc, xls, txt, ppt, pdf.

We need the following information:

- A copy of the credit card used for this order. The document you provide should show your name, the last 4 digits of the card number and the expiration date. You can hide any other information on the card.

- If you used a virtual credit card, please provide a screenshot of your online credit card statement which should clearly show the card number.

- If you used a supplement card, please provide a copy of the credit card and proof of identity of the credit card holder.

- If you feel uncomfortable providing a hard copy, please alternatively provide a credit card statement.

- Proof of identity showing the name of credit card holder. This can be in the form of residence card, drivers license, or other legal government documents.

- If you feel uncomfortable providing proof of identity, please alternatively provide a proof of address, such as a bill statement from the last 3 months for water, electricity or mobile.

We g
uarantee all documents you provide will be deleted once the payment process is approved, and will not be shared with any third party.

For more information please read about our Privacy Policy.

Please kindly reply to us within 24Hs. Gearbest will ship your items as soon as payment verification is complete.

Thank you for your understanding and cooperation.

Please let us know if you need any further assistance.

Best Regards,

Gearbest Payment Review Agent

https://www.Gearbest.com/
mar-an

Telefon:: samsung

Postprzez SpeedoFST » 29 gru 2017, o 15:43

normalne, padłeś ofiarą losowego sprawdzania kart, masz teraz 3 opcje:

1. podac im to co chcą
2. amulować zamówienie i kupić drugi raz
3. jak kupowałeś z jakimś kodem obniżającym to nowe konto sobie założyć bo na starym kod może nie działać

no w zasadzie 4 opcje, bo możesz anulować i już nic od nich nie kupować ;)
Ostatnio edytowano 29 gru 2017, o 15:44 przez SpeedoFST, łącznie edytowano 1 raz
SpeedoFST
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: SGS8

Postprzez zawel » 29 gru 2017, o 15:44

Tak, niestety się zdarza i chociaż wygląda okropnie, to jest standardowa praktyka. Zakryj wszystko co się da (i nie wyszarzaj tylko twardy, czarny pasek) i wyślij tak jak napisali: zdjęcie karty z 4 ostatnimi cyframi (reszta zakryta) i nazwiskiem + jakiś rachunek za prąd.
zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez arturro007 » 29 gru 2017, o 15:47

Kilka osob juz tak weryfikowano.
Chca zdjecie karty z widocznymi ostatnimi 4 cyframi reszte cyfr mozesz zaslonic oraz dowod osobisty posiadacza karty.
Ja np nie raz bylem proszony o dowod przy platnosciach karta np w Holandii, mysle ze takie sprawdzanie ma na celu sprawdzenie czy ktos nie posluguje sie kradziona karta.
Edit: ten rachunek za prad lub cokolwiek innego z Twoim nazwiskiem to gdybys nie chcial skanowac dowodu osobistego.
arturro007
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: huawei

Postprzez mar-an » 29 gru 2017, o 19:12

Ok, dzięki za rady.
Na razie napisałem im że mój bank i PayPal uznają takie działania za próbę wyłudzenia (słowa obsługi PayPal) i proszę o zwolnienie mnie z tego.
W ostateczności wyslę kartę z 4 ostatnimi cyframi i rachunek za prąd z widocznym nazwiskiem i adresem (bez kwoty)...
mar-an

Postprzez krasnoludek » 29 gru 2017, o 19:39

Ponieważ jestem tutaj od dzisiaj, wypadało by się przywitać :)
Witam zatem wszystkich :)
a teraz do rzeczy:
ostatnio pojawił się wysyp dziwoląga marki haier.
Zapewne nie jest idealny, ale za tą kasę? Jedynie lipa, bo ma prawie 10cm wysokości, a to już może być problem.
Ale za tą kasę? Kamera, sterowanie z apki, szczotka...
https://pl.aliexpress.com/item/XShuai-S ... eLevelAB=5
na gearbescie jeszcze kilka dolarów taniej.
Ale oprócz kilku videorecenzji (a w zasadzie w większości unboxingu) 0 jakiś feedbacków i opinii....
Ktoś, coś??
krasnoludek

Telefon:: htc one

Postprzez mar-an » 30 gru 2017, o 08:29

No i udało się bez wysyłania czegokolwiek, zamówienie przyjęte.
Wychodzi na to że jak napiszesz że wysyłanie skanów ci nie odpowiada to odpuszczają.
Może muszą jakiś procent zamówień w ten sposób zweryfikować i liczy się tylko to czy osiągną globalny wskaźnik w określonym czasie?
mar-an

Postprzez SpeedoFST » 30 gru 2017, o 09:08

mi nie odpuścili, jak napisałem że mi wysyłanie skanów nie odpowiada to anulowali zamówienie i oddali kasę na pp
SpeedoFST
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: SGS8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić