Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Postprzez Darkseeder » 25 maja 2017, o 07:02

Witam, po v7 planuję kupić na drugie piętro domu odkurzacz xiaomi. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z Ali? Widzę że jest tego dużo, większość wysyła DHL ale wtedy jest pewny VAT? Czy jakoś to obchodzą? Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Darkseeder

Telefon:: umi zero

Postprzez gojar » 25 maja 2017, o 07:46

DHL = pewny VAT
gojar

Pochwały: 3
Telefon:: Sharp S3

Postprzez bergmen » 25 maja 2017, o 08:34

Darkseeder napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

sklep TALOON polecany jest przez niektórych. Udawało się podobno bez VAT-u.
bergmen
AKTYWNY

Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Postprzez Darkseeder » 25 maja 2017, o 08:38

gojar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No tak, ale czasem przechodzi deklaracja mniejszej wartości paczki i proporcjonalnie mniejszy VAT, zależy od sprzedawcy

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Darkseeder

Postprzez prtc » 25 maja 2017, o 11:44

Xiaomi można kupić tu
https://www.aliexpress.com/item/2016-Or ... 0.0.Qfgfvk
w opisie jest, że: Some European countries are Tariff free, please you choose [Seller's Shipping Method], we will use DPD for your shipping, usually 8-15 days to reach your home.
są dostępne kupony na 3$, cashback 8% i jakiś kupon ali to niezła cena nawet wychodzi, sprzedawca po feedbackach też wygląda na dobrego.
prtc

Pochwały: 1
Telefon:: LG

Postprzez kb721 » 25 maja 2017, o 13:39

Pojawiły się Ilife V7 w magazynie EU w Gearbest, radzę się pośpieszyć, jeśli ktoś chce kupić.
kb721

Postprzez akir » 25 maja 2017, o 18:37

kb721 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki, udało się skorzystać

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez Yakish_Colesh » 27 maja 2017, o 21:25

Dla znajomego kupiłem V7 w ostatnim flash sale 2 tygodnie temu. Wtedy była dostępna wysyłka tylko z Chin więc przygotowałem ziomka na zapłacenie VATu.

Wysyłka była przez DPDUK1, ale status był taki, że przez 2 tygodnie nawet tego nie nadali. Wczoraj znowu sprawdziłem a tam dwa dni temu "parcel has left the United Kingdom and is on its way to Poland". Biorąc pod uwagę, że znowu pojawił się flash sale na V7 z EU, GB wstrzymał się trochę z realizacją zamówienia i ci co wzięli z China warehouse 2 tygodnie temu też dostaną z EU bez VATu. Bardzo miła niespodzianka.
Yakish_Colesh

Telefon:: Samsung
ROM: Cyanogen

Postprzez kysior » 27 maja 2017, o 23:48

Też się załapałem na to. Właśnie czekam, aż przyjedzie do mnie V7 - na razie opuścił UK
kysior

Pochwały: 1

Postprzez Emilka » 28 maja 2017, o 11:28

Cześć, mam mały problem z iLifem A4. Kupiłam ostatnio dwie sztuki z Ilife Official Store. Zamawiałam je z około dwutygodniową różnicą. Pierwszy przyszedł z Niemiec (data produkcji 01/2017), drugi z Wielkiej Brytani (data produkcji 07/2016). Problem mam z tym drugim - po skończonym ładowaniu, gdy odkurzacz stoi na bazie, nie chce wejść w stan uśpienia, cały czas przycisk "Auto" świeci się bardzo jasnym zielonym światłem. Poza bazą tego problemu nie ma - zasypia po 45 sekundach. Pierwszy iLife normlanie po zakończeniu ładowania zasypia i żeby zaczął sprzątać muszę dwukrotnie wcisnać przycisk clean/auto. Ten drugi reaguje od razu na pierwsze naciśnięcie i zaczyna sprzątać, więc cały czas jest w gotowości. Martwię się, że spowoduje to szybsze rozładowywanie się baterii, bo (nie wiem czy dobrze myślę?) jeśli cały czas jest w gotowości to baterię zużywa, a że stoi na bazie to cały czas się doładowuje. Czy tak może być, czy coś mu musze poklikać, czy zostawić to jak jest i się nie przejmować? ;-)
Emilka

Postprzez akir » 28 maja 2017, o 11:50

Moj w bazie nigdy nie gasi przycisku auto. Podczas ładowania pulsuje, po naładowania świeci

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez Darkseeder » 28 maja 2017, o 12:48

v7 też świeci na zielono po naładowaniu. Może mają inny firmware
Darkseeder

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić