Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez misiek7bz » 21 lip 2017, o 18:47

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zaznaczyłem gwarancje dla spokojnej głowy bardziej. Nie pomyślałem,że od początku mogą być problemy
misiek7bz

Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4X

Postprzez f3jk » 21 lip 2017, o 21:44

HongKong_Goldway, kiedy będzie dostępny u Was Xiaomi Mi Max 2 BLACK? Inne sklepy już mają, czekam na Was od 3 tygodni :)
f3jk

Telefon:: Oneplus

Postprzez pete67 » 21 lip 2017, o 23:13

cieplasek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

eh... ja zamówiłem przedwczoraj i już dają cynk ze wysłali....
a nie wiem czy zdążę wróci z urlopu :)

a odnośnie problemu @fighter'a
Czy mozna się czepiać sprzedawcy że przedstawia najpierw opcje które są dla niego wygodniejsze?
Nie odmówił realizacji gwarancji, po prostu zaproponował rozwiązenie dla niego korzystniejsze i w zasadzie dla Ciebie również poniekąd.
Do Ciebie należało podjąć decyzje czy lepiej zapłacić i mieć szybko jak zrobiłeś, czy poczekać i zaryzykować że przejdzie taniej ale dłużej. Rozumiem Twój żal, ale opiera się on na Twojej nadinterpretacji.
Kupiłeś tel w chinach więc procedura i ryzyko jest Ci znane. Reszta to robienie Dymu.

Goldway.
czy przewidujecie sprzedaż innych sprzętów niż tel i drobiazgi?
mam na myśli lapki odkurzacze:)
czy najnowszy MiPad będzie u Was z windowsem?
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez blazej969 » 22 lip 2017, o 16:48

misiek7bz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W tym przypadku to nie wysyłasz do Goldwaya tylko do gwarancji TWG. Po przesłaniu na podany adres (polecam z potwierdzeniem odbioru) zapewne telefon zostanie przesłany przez CHL Logistik do Chin, gdzie go sprawdzą. Na nowy telefon bym raczej nie liczył. Pewniejsze jest to, że dostaniesz voucher na aliexpress o wartości telefonu pomniejszonej o około 6,5%, jeżeli masz go dłużej niż 6 miesięcy. Polecam uzbroić się w cierpliwość, bo może to trochę potrwać.
blazej969

Telefon:: xperia SP

Postprzez I†achi » 22 lip 2017, o 22:50

Hm.. ej chłopaki, bo przez Was odnoszę wrażenie, że ta gówniana gwarancja na Ali, jednak coś tam daje...
I†achi

Pochwały: 1
Telefon:: iP4S

Postprzez pete67 » 22 lip 2017, o 23:23

I†achi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wychodzi na to, że w końcu zaczyna działać.
nie korzystałem, ale to już chyba 4 czy 5 osoba która pisze że zadziałała.

minusem jest to, ze działa powolnie. ale plusem jest to, że kupujesz dziś fona który za pół roku wart jest mniej a oni potrącają za taką używkę kilka % przy zwrocie.
za to ciągle jest to wouczer a nie zwrot kasy...
Tyle że jest to nieco OT :)
pete67
AKTYWNY

Postprzez fighter » 23 lip 2017, o 15:13

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy mozna się czepiać sprzedawcy że przedstawia najpierw opcje które są dla niego wygodniejsze?
Nie odmówił realizacji gwarancji, po prostu zaproponował rozwiązenie dla niego korzystniejsze i w zasadzie dla Ciebie również poniekąd.
Do Ciebie należało podjąć decyzje czy lepiej zapłacić i mieć szybko jak zrobiłeś, czy poczekać i zaryzykować że przejdzie taniej ale dłużej. Rozumiem Twój żal, ale opiera się on na Twojej nadinterpretacji.
Kupiłeś tel w chinach więc procedura i ryzyko jest Ci znane. Reszta to robienie Dymu.

Goldway.
Czy można? Można sprzedawca nie chciał przyjąć na gwarancję bez pomocy aliexprees. Później pisał że taka Plama nie przeszkadza w użytkowniku telefonu gdy nie odpuściłem Jak już nie raz pisałem łaskawie odpowiedział że koszt naprawy 50 USD do tego Polski przestawiciel napisał o dodatkowych 12 Usd za wysyłkę i namawiał bym naprawial na swój koszt w Polsce później się wypial więc nie ma gwarancji. Cieszę się tylko że nie wysłałem do nich na gwarancję bo trochę podrazylem sprawę i okazało się że Goldway robi ładne przekręty gdy towar dojdzie na gwarancję życzy sobie dość duża kwotę inaczej nie odeślę telefonu. Ja w Polsce Zapłaciłem 200 zł gdybym skorzystał z gwarancji Goldiego zapłacił bym najmniej 62 Usd plus pewnie VAT co daje koło 500 zl czyli więcej niż wartość tel. Ostanio kolega kupił ten sam tel tylko że w Gerbest jego koszty wyniosły koło 30 zł za wysyłkę do Chin dostał telefon z nowym wyświetlaczem można? Można w Polsce też każdy serwis by to wymienił bez mrugnięcia oka. Niektóre nawet wysyłają kuriera na swój koszt ja z swojej strony będę ostrzegał przez zakupem u Goldwaya bo to zwykły oszust i krętacz. Zadziwiające jest jak tu polecany jest Goldway a na innym forach czy mirko wszyscy po nim jadą że zostali oszukani

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
fighter

Pochwały: 2
Telefon:: asus

Postprzez gta » 23 lip 2017, o 16:36

fighter napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chłopie... co z tego, że nie chciał przyjąć? Dlatego kupujemy przez Aliexpress, a nie wysyłamy prywatnych przelewów na konta chińczyków, bo tam jest program ochrony kupującego i mogą to od niego wyegzekwować we własnym zakresie. Sprzedawca kręci/nie odpisuje? Otwierasz spór i strona trzecia załatwia to za Ciebie.
I odpuść już tym $50 - ja rozumiem, że są jeszcze ludzie, którzy nie rozumieją angielskiego, jedziesz dlatego na translatorze i wykminiasz o co chodzi ...ale w tym przypadku się pomyliłeś i kilkukrotnie tutaj na forum Ci pisano, że w tych zrzutach ekranu, które tu wkleiłeś sprzedawca pisał o czymś innym ...a ty dalej w zaparte trzymasz się własnej, błędnej interpretacji.

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No i dobra. Ostrzegłeś, podałeś swoje argumenty i każdy wyciągnie swoje wnioski - pisanie przez 3 strony o tym samym nie sprawi, że to będzie działało jakoś 'bardziej'.
Na moje, to wyruszyłeś na prywatną krucjatę przeciwko temu sprzedawcy i nie odpuścisz, póki wszystkich tutaj nie nawrócisz. Weź nie wałkuj w kółko tego samego.

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No nie wiem, np. taki reddit.com/r/xiaomi ma goldway'a w na liście polecanych sklepów, a tam jest o wieeele większa społeczność niż tutaj.
A tutj jest on raczej polecany jako sklep oferujący wysyłkę bez VAT, a nie jako serwisant posprzedażowy roku.

Pochwały przyznane za posta: 3
gta

Pochwały: 12
Telefon:: MiMix2s
ROM: global

Postprzez tpawel » 23 lip 2017, o 19:20

To załóż spor po kilku miesiącach :D
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez pete67 » 23 lip 2017, o 20:42

fighter napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Goldway.
Czy można? Można sprzedawca nie chciał przyjąć na gwarancję bez pomocy aliexprees. Później pisał że taka Plama nie przeszkadza w użytkowniku telefonu gdy nie odpuściłem Jak już nie raz pisałem łaskawie odpowiedział że koszt naprawy 50 USD do tego Polski przestawiciel napisał o dodatkowych 12 Usd za wysyłkę i namawiał bym naprawial na swój koszt w Polsce później się wypial więc nie ma gwarancji. Cieszę się tylko że nie wysłałem do nich na gwarancję bo trochę podrazylem sprawę i okazało się że Goldway robi ładne przekręty gdy towar dojdzie na gwarancję życzy sobie dość duża kwotę inaczej nie odeślę telefonu. Ja w Polsce Zapłaciłem 200 zł gdybym skorzystał z gwarancji Goldiego zapłacił bym najmniej 62 Usd plus pewnie VAT co daje koło 500 zl czyli więcej niż wartość tel. Ostanio kolega kupił ten sam tel tylko że w Gerbest jego koszty wyniosły koło 30 zł za wysyłkę do Chin dostał telefon z nowym wyświetlaczem można? Można w Polsce też każdy serwis by to wymienił bez mrugnięcia oka. Niektóre nawet wysyłają kuriera na swój koszt ja z swojej strony będę ostrzegał przez zakupem u Goldwaya bo to zwykły oszust i krętacz. Zadziwiające jest jak tu polecany jest Goldway a na innym forach czy mirko wszyscy po nim jadą że zostali oszukani

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

1 Czy sprzedawca Ci odmówił naprawy gwarancyjnej? jeśli napisał że nie przeszkadza to pewnie jemu by nie przeszkadzała ale jeszcze raz... czy odmówił Ci zrobiena tego na gwarancji?

2 wskaż gdzie sprzedawca określił koszt NAPRAWY jako 50$, może masz rację i tak było ale jak na razie tego nie
wykazałeś tylko to że przesyłki mogą się zamknać w tej cenie.
To całkowicie inna kwetia - albo mylisz pojęcia albo po prostu jesteś tak rozgoryczony, że wszystko teraz na jedno kopyto odbierasz.

przesyłka z Chon jest obarczona ryzykiem VATu i ten łącznie z kosztem wysyłki widocznie wyceniany jest nawet na 50$.
Pokaż nam to co podrążyłeś i co znalazłeś bo może masz rację, Tyle że bez sensownych danych nikt nic mądrego nie powie. Daj nam poznać Twoje info
Bo tylko takie gdybanie że ktoś tam coś tam... to można sobie wsadzić.
Jak na razie pokazałeś tylko to że gdybyś zażądał naprawy gwarancyjnej to mogłeś wysłać - tyle że nie chciałeś.
i że jełśi sprawy by się potoczyły źle to zapłacił byś VAT i wysyłka w obie strony była by około 50$

Jeśłi źle zrozumiałeś całą sprawę to po prostu przyjmij to na klatę.
pete67
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić