Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez mac30 » 14 lip 2017, o 12:25

Przy takim podejściu Goldwaya do klienta lepiej opłaci się kupić telefon w Polsce z dwuletnią gwarancją realizowaną na terenie kraju.
mac30

Telefon:: samsung

Postprzez AnimalPL » 14 lip 2017, o 12:36

mac30 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Goldaway to nie jedyny sprzedawca....ja polecam banggood.
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez pakerps » 14 lip 2017, o 13:55

Dobra ciąg dalszy mojej reklamacji telefonu ... ( RMN3p) - padł po 9 miesiącach
Wysłałem na początku czerwca( 18 zł koszt wysłania do chin) ... Doszedł po 2 tygodniach do Goldweya
Wczoraj otrzymałem informacje że telefon naprawiony ( wymienili płyte główną - czyli poważna sprawa)
Za naprawe nie musze ponosić kosztów bo to w ramach gwarancji.
Dziś dogadałem się że chce aby naprawiony telefon został wysłany z powrotem znanym obecnie DHLem ( gdy dopłacę 20 $ )
Oczywiście zapłaciłem.
Jak telefon przyjdzie dam znać... ( czyli koszty które poniosłem to 18 zł + 20 $ na powrót dhlem)
pakerps
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: chiński :)

Postprzez blazej969 » 14 lip 2017, o 16:33

Ryboos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co do drugiego pytania to raczej nie polecam. Wyjaśnię jak to było w moim przypadku. W RN 3 pro padło mi wejście micro USB. Początkowo Goldway polecał mi, abym zmienił ładowarkę, spróbował kompa z win7 itd. wgrał nowego softa (za każdym razem pisałem im, że telefon jest martwy), ale mniejsza z tym. Z Goldwayem próbowałem się dogadać, żeby telefon odesłać do Chin na naprawę. Na wymianie korespondencji zeszło mi jakieś 2 tygodnie. Sam Goldway polecał, żebym skorzystał z "one year replacement warranty" chciałem tego uniknąć, bo dostałbym kasę a nie telefon. Koniec końców skorzystałem z tej dodatkowo płatnej gwarancji. Telefon odesłałem do Słubic skąd zapewne został przesłany do Chin. Po jakimś czasie próbowałem się dowiedzieć co i jak z moim telefonem. Pisałem do nich kilkanaście mejli wszystko jak grochem o ścianę. Po 30 dniach uznali, że awaria telefonu mieści się w ramach gwarancji. Za telefon zapłaciłem w euro to voucher chcieli mi przeliczyć na dolarach w stosunki 1:1. Po kolejnych 40-45 dniach otrzymałem voucher na aliexpress o wartości telefonu pomniejszony o 6,5% czy coś koło tego.
blazej969

Telefon:: xperia SP

Postprzez onelove » 14 lip 2017, o 20:10

pakerps napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Były jakieś inne możliwości wysyłka listem poleconym ekonomicznym? za darmo albo 5$? czy coś w tej cenie?
onelove

Pochwały: 6
Telefon:: Myphone

Postprzez pakerps » 14 lip 2017, o 22:41

Pewnie tu jest dostepne wszystko, ja z gory chcialem jak najszybciej odzysksc tel stad taka opcje sam zaproponowalem
pakerps
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: chiński :)

Postprzez ricki » 15 lip 2017, o 09:09

Tak po cichutku bezvatowa przesyłka podrożała o niemal 5 USD. Nie idźcie tą drogą

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
ricki

Pochwały: 1

Postprzez I†achi » 16 lip 2017, o 19:42

ricki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Luzik arbuzik. Są inne sklepy.
Rynek to ciągła walka o klienta.
I†achi

Telefon:: iP4S

Postprzez fighter » 17 lip 2017, o 12:58

Które realizują gwarancję myślę że goldwaya lepiej sobie odpuścić to zwykły oszust

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
fighter

Pochwały: 2
Telefon:: asus

Postprzez ricki » 17 lip 2017, o 13:17

Jakieś przykłady innych konkretnych sklepów?

Send from OP2
ricki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić