Możesz napisać jaki to byłby mocny atut? No bo serio, Mi5 to jest najbardziej dopracowany flagowiec od Xiaomi IMHO.
Ja tam się przekonałem. I tak już przeciągałem zakup fona z Chin od czasu jak mi redmi note 2 się wyprzedały ;), potem się zakochałem w mi4c prime, ale nie szło go kupić po dobrej cenie/czarnego, potem się do redmi 4 pro przymierzałem, ale średniak jednak, Redmi Note 4 czy 4X też brałem pod uwagę, ale ostatecznie stwierdziłem, że 5,5 cala nie jest dla mnie... No i w końcu jak już miałem kupić czarnego mi4c, bo pojawił się za 899zł brutto czyli dla mnie za ~730zł netto to stwierdziłem, że dołożę i kupię coś nowszego, mniej ułomnego - w mi4c brak obsługi kart SD, tylko 32gb miejsca minus system, brak NFC no i mimo wszystko jest już stary, bo końcówka 2015... No i padło na mi5 3/64, jednak w wersji białej, nie wiem co im szkodzi nastukać więcej tych czarnych

...
Wygląd Mi5 mnie jakoś nie przekonuje, jest ta gruba czarna ramka wokół ekranu, ale poza tym to na prawdę bardzo dobry fon - tym bardziej w cenie 231$ + 11$ SSM - 8% cashbacku. Do tego jeszcze można ponoć uzyskać 10$ przy pierwszym zakupie przez apkę Ali, ale mi się jakoś nie udało, podobnie z kuponem -3$, przeterminował się.

Do ramki podobno idzie przywyknąć i to szybko. Sam wyświetlacz jest za to bardzo dobrej jakości, topowy procesor - bodaj 115k w Antutu, mocy tu nie zabraknie, bardzo przyzwoity aparat, NFC, QC 3.0, czytnik linii papilarnych, dioda powiadomień... Myślę, że będę zadowolony.
Autor postu otrzymał pochwałę