Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez jarek87 » 22 wrz 2016, o 11:36

No nie mogę. W korespondencji do mojego zamówienia stwierdziłem, że chcą mi wysłać chińską wersję bez dopłaty a jak chce wersję International szarą to każą mi dopłacić. W odpowiedzi dostałem informację, że wyślą mi wersję china z wygranym globalem. Wkurzyłem się i anulowałem zamówienie. Koniec przygody z Goldway.
jarek87

Telefon:: OnePlus One
ROM: CypherOS 2.4.2

Postprzez Soulja » 22 wrz 2016, o 12:18

siara1899 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podobną sytuację miał ostatnio jeden z użytkowników wykopu (paczka 7 września trafiła do Niemiec [Frankfurt] i od tamtej pory cisza w temacie). Napisał do niemieckiego oddziału DPD (po angielsku), z zapytaniem co się stało z jego paczką i otrzymał odpowiedź, że 'przesyłka jest "poza kontrolą", proszę poinformować swojego 'dostawcę' aby rozpoczął procedurę reklamacyjną'. Nie mam pojęcia jak skończyła się ta sprawa, ale proponowałbym zrobić to samo, w przeciwnym wypadku pozostanie bezczynne czekanie na paczkę, która może dojdzie za kilka dni, a może nie dojdzie wcale. Tak przynajmniej sprawa będzie jasna.

Swoją drogą, mimo, że to dopiero drugi (i póki co niepotwierdzony) przypadek zaginięcia paczki w niemieckim oddziale DPD to wygląda na to, że mają tam istny Trójkąt Bermudzki... Mam nadzieję, że mojego zamówienia, które wczoraj wieczorem dotarło do Niemiec nie spotka podobny los...
Soulja

Telefon:: Droid 4

Postprzez siara1899 » 22 wrz 2016, o 13:09

@Soulja czy zarzuciłbyś linkiem do wspomnianego tematu na wykopie? Dzięki za odpowiedź.
siara1899

Telefon:: szukam nowego :)

Postprzez data17 » 22 wrz 2016, o 13:21

witam kupilem telefon od was przyszedl ale nie mialem w paczce zadnego potwierdzenia kupna jakies faktury czy cos. Czy mozna cos takiego dostac jeszcze czy nie?
data17
AKTYWNY

Telefon:: dfsfds
ROM: sdfsd

Postprzez Soulja » 22 wrz 2016, o 13:31

@siara1899 Wyszukiwanie po tagu 'goldway' na wykopie: link, zjedź 6-7 wątków niżej do postu użytkownika "Longer69".
Soulja

Telefon:: Droid 4

Postprzez blue_voyager » 22 wrz 2016, o 13:33

data17 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jaką fakturę? Masz potwierdzenie transakcji na swoim koncie na Aliexpress.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Rafal1435 » 22 wrz 2016, o 14:37

cygg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No i właśnie taki mam więc pieprze to i będę starał się o refund, teraz w świetle dziennym wygląda dużo gorzej jak wczoraj wieczorem... Goldway proszę o jakieś ustosunkowanie się do wysyłki tego "nie czystego rose golda"
Rafal1435
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: Elephone P9000

Postprzez tpawel » 22 wrz 2016, o 16:28

Będzie w ofercie redmi 3s 2/16 International czy tylko 3/32?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez pete67 » 22 wrz 2016, o 16:46

siara1899 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

sprawdziłem.
nie zaginęła
jutro będzie u Ciebie
to oczywiście żart...
nawet niemcy nie wiedzą tego dokładnie :)
ale juro powinna być faktycznie.
miałem podobnie kilka razy
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez kosmogator » 22 wrz 2016, o 20:37

Macie jakiś sposób aby zmusić Goldiego do wysyłki czymś innym niż SG Postem? Pytam dlatego, że ostatnio SG Post ma u mnie 100%-ową skuteczność wpadania na VAT. Nie chce mi się wierzyć aby był to przypadek, bo Omniva i NL Post mają zerową. Nie kupuję jakichś wielkich ilości, ale i nie kupuję całkiem mało, około 3-6 sztuk miesięcznie.

Próbowałem wpłynąć na nich wiadomościami na Ali oraz do polskiego przedstawiciela, nawet odpisuje mi ktoś podający się za Tinę Liu, że dołożą wszelkich starań następnym razem itd., ale niestety następnym razem też idzie SG Post. Generalnie mam dobre wrażenie jeśli chodzi o Goldwaya, ale po wstępnym researchu, jeżeli nie uda mi się znaleźć sposobu na te wysyłki zmienię chyba sobie dostawcę na iBuygou, bo lubienie to jedna rzecz, a opłacalność to druga. Ewentualnie rozważam jeszcze takie nieco cebulowe rozwiązanie żeby zamawiać tego 2x więcej i nie odbierać tych wysłanych SG Postem co wpadną na VAT, może sprzedawca załapie. Ale wiadomo, że to zrobi fatalne wrażenie.

Moje podstawowe pytanie jest takie: czy inni też dostrzegają gorsze statystyki vatowania dla SG Postu, czy to tylko jakieś chwilowe zaburzenie?

Trochę rozgoryczony dzisiaj jestem, bo kolejny telefon widzę na WER Zabrzu.
Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec.
What goes around, comes around.
kosmogator

Pochwały: 24
Telefon:: Samsung

Postprzez tpawel » 22 wrz 2016, o 21:27

No to kupuj gdzie indziej, jest topmall, xiaomi authorized store. Moze tam będzie łatwiej

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez pete67 » 22 wrz 2016, o 22:10

kosmogator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pomysł jak 3 klasisty ( z podstawówki :) )
jeśli nie odbierzesz przesyłki bo wpadł VAT to jak sądzisz kto za to zapłaci?
sprzedawca?
NIE, po prostu nie odzyskasz kasy, nie będzie refundu...
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić