przez kosmogator » 22 wrz 2016, o 20:37
Macie jakiś sposób aby zmusić Goldiego do wysyłki czymś innym niż SG Postem? Pytam dlatego, że ostatnio SG Post ma u mnie 100%-ową skuteczność wpadania na VAT. Nie chce mi się wierzyć aby był to przypadek, bo Omniva i NL Post mają zerową. Nie kupuję jakichś wielkich ilości, ale i nie kupuję całkiem mało, około 3-6 sztuk miesięcznie.
Próbowałem wpłynąć na nich wiadomościami na Ali oraz do polskiego przedstawiciela, nawet odpisuje mi ktoś podający się za Tinę Liu, że dołożą wszelkich starań następnym razem itd., ale niestety następnym razem też idzie SG Post. Generalnie mam dobre wrażenie jeśli chodzi o Goldwaya, ale po wstępnym researchu, jeżeli nie uda mi się znaleźć sposobu na te wysyłki zmienię chyba sobie dostawcę na iBuygou, bo lubienie to jedna rzecz, a opłacalność to druga. Ewentualnie rozważam jeszcze takie nieco cebulowe rozwiązanie żeby zamawiać tego 2x więcej i nie odbierać tych wysłanych SG Postem co wpadną na VAT, może sprzedawca załapie. Ale wiadomo, że to zrobi fatalne wrażenie.
Moje podstawowe pytanie jest takie: czy inni też dostrzegają gorsze statystyki vatowania dla SG Postu, czy to tylko jakieś chwilowe zaburzenie?
Trochę rozgoryczony dzisiaj jestem, bo kolejny telefon widzę na WER Zabrzu.
Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec.
What goes around, comes around.