Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
6 gru 2014, o 16:09
@UP
I po co od razu to dogryzanie?
Pytam, bo nie wiem czy jest sens kupować na alie i płacić za telefon 790zł + 23% VATu co w sumie daje ~970zł, czy kupić na allegro za 900...
6 gru 2014, o 21:12
Dlaczego Xiaomi Red Rice S1
http://www.aliexpress.com/store/product ... 01571.html nie jest wysyłany do Polski? Nie można w ogóle modelu S1 kupić z europejskiego warehouse'a?
6 gru 2014, o 21:21
Z tego co wiem, to z Hiszpańskiego magazynu nie będzie można wysyłać paczek do Polski, a tylko z UK. W magazynie UK aktualnie ten model nie jest dostępny.
6 gru 2014, o 21:49
1. Każdy sprzęt jest sprawdzany przed wysłaniem, być może jest to uszkodzenie w transporcie lub pojedyńczy przypadek pominięcia sprawdzenia.
2. Oczywiście możemy oznaczyć paczkę jako gift/zadeklarować niższą wartość.
3. Do Polski wysyłane są produkty z magazynu w Wielkiej Brytanii, dostępne tutaj:
http://www.aliexpress.com/store/group/U ... 59221.html
6 gru 2014, o 21:51
Wybór nie powala.
6 gru 2014, o 22:37
@blue_voyager
Masz rację, dopiero pierwszy miesiąc tego magazynu, musi się rozkręcic :)
@Julian
Możesz kupić standardowo, z chińskiego magazynu.
7 gru 2014, o 09:57
Hm...4 fony od Goldw. i wszystkie miały zapamiętaną ich sieć wifi, lecą 2 kolejne i zobaczymy...
@1. zawsze od nich biorę nl, zawsze vat ominąłem, więc wątpię, że celnicy jakoś szczególnie przeglądają paki lecące od nich...looteryjka, choć zobaczymy tym razem (dwie V5 mkną) ;)
@2. goldłejki...wisicie mi 4 pary słuchawek, zawsze fony (tylko od Was) bez przychodzą !
7 gru 2014, o 15:01
Mam pytanie dotyczące gwarancji, ile ona wynosi? Kupiłem Redmi 1s. Coś słysałem, że 6miesięcy a da się przedłużyć do 12 miesięcy.
7 gru 2014, o 15:35
Hm...4 fony od Goldw. i wszystkie miały zapamiętaną ich sieć wifi, lecą 2 kolejne i zobaczymy...
@1. zawsze od nich biorę nl, zawsze vat ominąłem, więc wątpię, że celnicy jakoś szczególnie przeglądają paki lecące od nich...looteryjka, choć zobaczymy tym razem (dwie V5 mkną) ;)
@2. goldłejki...wisicie mi 4 pary słuchawek, zawsze fony (tylko od Was) bez przychodzą !
goldway dziala powiedzmy 5 lat, ma 40 tys sprzedanych rzeczy na ali i drugie tyle na amazonie czy gdzie tam jeszcze jest, z czego polowa albo lepiej to Pier***e duperelki...wychodzi na to ze dziennie sprzedaje 20-30 telefonow czy tego typu rzeczy. Ot takie luzne przeliczenie
czy jest problem to sprawdzic? skoro do wiekszosci i tak wgrywa swoj soft, playstore itd... mysle przeprowadzic pelen test urzadzenia to kwestia minut.
ja nie mialem nigdy problemow ze sprzetem od niego.
ostatnim razem zaplacilem VAT wczesniej nigdy...
zawsze NL
7 gru 2014, o 15:50
Kiedy można się spodziewać powerbanków w magazynie w Europie ?