Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

23 kwi 2016, o 17:47

Witam,
Zakupiłem ten telefon
http://www.aliexpress.com/snapshot/7589358532.html?orderId=74702930923019
wybierając przesyłkę Seller's Shipping Method.

Według Aliexpress przesyłka idzie Singapore Post.

Jak ta przesyłka dokładnie wygląda i czy na pewno nie będzie naliczony VAT?

23 kwi 2016, o 18:01

Współczujemy VATu :(
W przyszłości warto skorzystać z ubezpieczenia lub aukcji EU EXPRESS :)
Dublując odpowiedź - Pamiętajcie, że case dorzucamy gdy mamy go na stanie, jeśli nie ma to nie czekamy z wysyłką paczki na uzupełnienie zapasów, bo byłoby to bez sensu.

Lukasz85 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wybierając tę metodę dostawy omija się VAT.[/quote]

Wszystko super ale 29III chyba tego jeszcze nie było SELLER’S SHIPPING METHOD? prawda ? ( albo ja nie zauważyłem )

Ps Pytanie obniżycie ceny Redmi Note 3 Pro Prome - jest nieco zaporowa. Kosztuje niewiele mniej niż Mi4s

23 kwi 2016, o 18:08

Mam też nowe pytania - czy do tej aukcji
http://pl.aliexpress.com/store/product/ ... 24288.html
można wybrać Seller's Shipping Method. ? Bo widzę tylko DHL a to chyba nie to samo ?
I czy dobrze liczę że w tym wypadku trzeba by było dopłacić te 9*1 $ - i czy ta opcja będzie jeszcze tylko jutro ( 24IV) czy jest szansa na przedłużenie ?

23 kwi 2016, o 18:13

Tutaj masz z EU Express http://pl.aliexpress.com/store/group/EU ... ce_asc&g=y

23 kwi 2016, o 19:47

witam. jestem zainteresowany zakupem 2 telefonow. jeden to xiaomi mi4c, drugi redmi 3. obydwa chce z eu express, nie wiem dlaczego mi4c nie ma do wyboru tej wysylki. czy jezeli zloze zamowienie na 2 telefony to jest opcja wysylki jedna paczka? prosze o szybka odp poniewaz chcialbym sie zalapac na cashback z planetplusa

23 kwi 2016, o 20:15

b3lmond0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jeden telefon - jedna przesyłka

23 kwi 2016, o 20:16

nopenop napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bywa różnie z weekendami, np. dzisiaj ekipa w Chinach pracowała, jutro już mają wolne.

Szczepan45 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie przejmuj się, wszystko z paczką jest OK, taki sposób dostawy po prostu widnieje w Aliexpress.

hard2code napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli produktu nie ma na aukcjach EU EXPRESS, tak jak w tym wypadku to można wykupić ubezpieczenie 5% do jutra włącznie.

b3lmond0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niestety nie ma możliwości wysyłki dwóch smartfonów jedną paczką.

Jeśli na aukcjach z grafiką EU EXPRESS nie ma do wyboru rodzaju wysyłki SELLER'S SHIPPING METHOD to znaczy, że chwilowo nie oferujemy usługi EU EXPRESS na dany model. W niedalekiej przyszłości chcemy rozszerzyć usługę EU EXPRESS na wszystkie modele.

23 kwi 2016, o 21:24

Niestety zamówiłem jeszcze przed tym jak Goldway dodał opcje zwrotu VATu. Liczyłem się z tym i to nie problem.

Giftu nie ma. Szkoda. Następne zakupy będą u TopOne ..... i tyle ;-)

EDIT:

Karty obsługują 4G. Niestety nie łączy mi się z 4G jak obie siedzą w gniazdach. Pojedynczo obie działają dobrze. Może to jakiś drobny błąd i poprawia to z aktualizacją ;-)

23 kwi 2016, o 21:42

dudek81 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zapewne ludzie Goldwaya już ogłosili żałobę z tego powodu , flagi Chin opuszczone do połowy , bo jakiś janusz nie dostał case i folijki za 0,33$ w gratisie.

23 kwi 2016, o 21:46

Z jednej strony rozumiem klienta że każdy otrzymuje gifty a on nie. Ale z drugiej strony g.... one są warte ;-)

z Mi4 LTE

23 kwi 2016, o 21:49

Nie każdy - nieraz już Goldway pisał że czasem nie ma , ale polak tak ma - jak inni mają to ja tez muszę choćby i gówno ale muszę.

23 kwi 2016, o 21:55

"Jeśli produktu nie ma na aukcjach EU EXPRESS, tak jak w tym wypadku to można wykupić ubezpieczenie 5% do jutra włącznie."

Czy to znaczy że jeśli jest EU EXPRESS to NIE MOŻNA wykupić ubezpieczenia 5% ???
Odpowiedz