Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

24 kwi 2016, o 22:32

Witam, co w wypadku gdy mi 4c nie da sie kupic przez Seller's Shipping Method, skoro jest na EU aukcji? Goldway lecicie w ciula mocno.

24 kwi 2016, o 23:23

Ja właśnie kupiłem mi4c, wybrałem Standard Shipping method przesyłka z chin i dodałem ithemy, także zobaczymy jak to będzie z tym zwrotem vatu, jeżeli doliczą. Pozdro

24 kwi 2016, o 23:35

PlMichał chciał z gwarantowanym ominięciem vatu (przepakowanie w Anglii) a Dzozefo wykupił ubezpieczenie na wypadek ovatowania, a to są różne rzeczy.
No a fakt, patrząc na oferty z EU Express: http://goldway.aliexpress.com/store/gro ... 52092.html
I wchodząc w Mi4c: http://www.aliexpress.com/store/product ... 74724.html
Jest tylko Ali-standard i DHL do wyboru.

24 kwi 2016, o 23:42

Już trudno, zrobiłem jak Dzozefo bo innej opcji z Mi4c nie ma :( Tylko właśnie po co ten telefon jest w katalogu EU Express

25 kwi 2016, o 08:27

marcin_C napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie zrozumiałeś....

Na ogólny fakt złożyło się kilka rzeczy - od sciemy, że telefony są na stanie, po brak giftu.

Generalnie jestem zadowolony z tranzakcji, tylko lekko zniesmaczony ;-)

25 kwi 2016, o 10:04

PlMichal napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeszcze w piątek można było wysłać przez tą opcję - mój kolega kupował

25 kwi 2016, o 10:47

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam
Jak zrealizować ten mój rabat? Zamierzam kupić kolejny telefon.
W FaQ jest info ze ubezpieczenie od VAT działało do wczoraj z możliwością przedłużenia. Co jest z tym dalej?

25 kwi 2016, o 15:24

Mam problem, ponieważ nie wiem co z moim zamówieniem i vatem. Zamówiłem wczoraj Mi4 od Goldwaya z tego linku:
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wybrałem sposób dostawy Seller shipping method za 17$ z myślą, że to mnie uchroni przed VATem. Napisałem do nich, żeby wysłali z EU, a on napisał, że wysyłają tylko z Chin. I co teraz? straciłem 17 $ i będę musiał zapłacić VAT czy Goldway to załatwia jakoś? Pisałem do niego, ale nie odpisuje jak na razie.

25 kwi 2016, o 15:41

A zadałeś sobie minimum trudu żeby się dowiedzieć na czym Seller Shipping Method polega?

25 kwi 2016, o 15:48

borczyk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

obczaj sobie ten obrazek,może to Ci pomoże jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ...

Obrazek

25 kwi 2016, o 15:58

Czyli to on wysyła do EU ale nie do Polski, np na wyspy, tam przepakowywują i dopiero do Polszy?

@edit
Napisałem tutaj, ponieważ jeszcze nie wysłał i w razie czego mógłbym jeszcze anulować i nie wiadomo ile czasu mi zostało. A dostałem info, że wysyłają z EU i wtedy omijają vat. A zamówiłem szybko, żeby się załapać na cashback jeszcze i dlatego nie zdążyłem się rozeznać w temacie.
Ostatnio edytowano 25 kwi 2016, o 16:03 przez borczyk, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2016, o 16:03

Czy ty widzisz ten obrazek? Jak byk jest wszystko pokazane, strzałek nie rozumiesz? :-x
Odpowiedz