Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez ar2rc » 21 lis 2015, o 23:10

Trochę napisze bo ten wątek robi się taki "polski". Osobiście telefon dostałem o czasie..., ale będąc na miejscu kolegów też bym miał gula. Bo czekać jak na telefon z chin z stratą 10$ to nie fair. Nie winię tu kolegi goldway z forum, bo co on winny, że ktoś dalej zawinił. Ja bym na ali poprostu zażądał zwrotu różnicy między chińskim telefonem a estońskim i to wszystko na temat. Już o kole od roweru nie wspominam(gifty).
Podsumowując żeby nie kolega goldway to sklep by miał o wiele miejsze dochody z Polski. Jako jedyny tu odpisuje na słowa krytyki i za to szacun

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C9J8) przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 21 lis 2015, o 23:15 przez ar2rc, łącznie edytowano 1 raz
ar2rc
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: sgs4
ROM: omega

Postprzez bar4u » 21 lis 2015, o 23:13

Czytać się tego nie da, idź już na ten swój szanowny wykop bo robicie śmietnik z forum które dzięki między innymi @Blue_voyager trzyma jakiś poziom. Aferę kręcisz jak by ci cegłe w paczce wysłał!
Kupiłeś jesteś niezadowolony, załóż spór na Ali, na 99% zwrot otrzymasz (sam dostałem ostatnio zwrot za opóźnioną przesyłkę od innego sprzedawcy - zwrot dodatkowej opłaty)

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
bar4u
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: MI4C
ROM: miui PL

Postprzez KarlosW » 21 lis 2015, o 23:57

A było tak miło.. Każdy został na tym forum w jakiś sposób przekrecony przez chinola ale to sprawa między kupującym a sprzedającym.
Tu tylko można się wyzalic i zwrócić uwagę ew. następnym kupującym jak np. w wątku beware coolicool..
Reszta to tylko zasmiecanie.
O dziwo nie robią tego starzy użytkownicy forum..
KarlosW
VIP

Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Postprzez arturiano » 22 lis 2015, o 00:10

Bo starzy użytkownicy są cierpliwi. Wiedzą, że zakupy w chinach to cierpliwość. Ja Goldwaya na tym forum bardzo szanuję. Wolę dopłacić kilka dolców a mieć polskie wsparcie w przypadku problemów.

Info dla Goldiego: nie przejmuj się tymi negatywami. Robisz co możesz, odpisujesz. Jesteś tutaj bardo potrzebny. Wiedz o tym, że te kilka osób lamentujących nie zaszkodzi Twojej reputacji. Robisz w Polsce tyle ile możesz i za to Ci chwała.
Szanujemy Ciebie oraz Twoją pracę Goldway. Ja to rozumiem, że Ty tych paczek nie wysyłasz a dostajesz teraz słabe opinie... Niestety nie wszyscy potrafią zrozumieć, że Ty jesteś tutaj tylko przedstawicielem.

Koniec.
arturiano

Pochwały: 1
Telefon:: Alcatel

Postprzez wacie72 » 22 lis 2015, o 00:13

Może niech admin wyrazi zgodę i założy nowy wątek "Oszukani przez Goldiego" bo nie każdego interesują wszystkie tematy w danym wątku. Kto nie chce czytać opuści ten wątek a zainteresowani i przezorni zaglądną do niego.
Blue_... ma racje , wątek staje się nieczytelny ,ale i "oszukanym" też należy się możliwość zaakcentowania tego tematu tak ku przestrodze.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez HongKong_Goldway » 22 lis 2015, o 02:02

Koleżanki i koledzy,
Rozumiem Wasze niezadowolenie, ale chciałbym jeszcze raz powtórzyć, że firma SF i Estonia Post mają coś na zasadzie "partnership", podpisaną umowę współpracy. Tym samym nadanie paczki przez firmę SF jest jednoznaczne z nadaniem jej w Estonia Post. Goldway wywiązało się z umowy, paczki zostały nadane w ciągu 48 godzin. Jakiekolwiek pretensje należy mieć do poczty, która w nawale paczek z festiwalu 11/11 w Chinach ma opóźnienia w wysyłce, trackingu etc. 11/11 sprzedało się tyle towaru z chińskich sklepów, że każda poczta ma opóźnienia. Estonia Post/SF nie są wyjątkami. Sprawdźcie proszę podsumowanie aby mieć pojęcie o jakich liczbach mowa:

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Obecnie manadżer sklepu, który będzie dostępny we wtorek obiecał mi, że zdobędzie dokument potwierdzający jego słowa, które umieściłem w poprzednim poście.
Goldway nie pozwoliłoby sobie na zaniedbanie które kosztowałoby 10$ zwrotu dla każdej z kilkudziesięciu paczek SILVER VIP gdyż sam zarobek z jednej oscyluje właśnie koło tej kwoty. Koszty wysyłki z Chin do magazynu w Estonii, a następnie z Estonii do Polski + koszt zatrudnienia dużej ilości ludzi, którzy tworzą serwis który tak bardzo chwaliliście zmusza do zastosowania adekwatnych cen, które i tak mają niewielką marżę.

Oczywiście nikt nie zabroni Wam otwierania "dispute" na Aliexpress, każda oczywiście będzie rozpatrzona przez portal.

Teraz pozwolę sobie na odrobinę prywaty, może nie profesjonalnie, ale:
Proszę o nie obrażanie mnie w wiadomościach, jestem tylko pośrednikiem, nie zarządzam działem wysyłek, nie podpisuje umów, nie jeżdżę osobiście z paczkami na pocztę. Staram się Wam pomagać jak najlepiej abyście byli zadowoleni, zdobyłem dla Was kupony 5$ których Goldway nie musiało oferować, gdyż wedle oficjalnego stanowiska umowa została dotrzymana. Zakupy w Chinach są specyficzne, towar leci przez pół świata, prawo w Chinach jest inne niż nasze, szybkość dostawy i Wasze zadowolenie zależy od wielu czynników.

Pochwały przyznane za posta: 6
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez KarlosW » 22 lis 2015, o 02:11

Jak tylko jest to 100% prawdy to gratuluję, współczuję i pozdrawiam.
KarlosW
VIP

Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Postprzez barylkaq » 22 lis 2015, o 10:37

kij z ich kuponem na 5$, uczciwie by było oddac 10$ za opozniona wysyłke....
barylkaq

Telefon:: sony

Postprzez pepeq77 » 22 lis 2015, o 11:15

To czy paczka wysłana z Estonii, czy z Chin to raczej nie jest aż tak istotne. Kupiłem drożej tylko dlatego bo zależało mi na czasie. Można było kupić taniej z Chin z gwarancją bez VAT i też by szło 2-3 tygodnie. Czekam na paczkę a data stempla na przesyłce wyjaśni wszystko. Jeżeli telefon wysłany w 48 godzin a poczta dała ciała to trudno, zdarza się. Jeżeli wysłana później (w moim przypadku wg systemu 17.11) to jest to nie wywiązanie się z umowy i nie rozumiem tłumaczeń "bo to Chiny i taka specyfika". Ode mnie wymaga się wywiązywania z umów i chyba ja mogę wymagać tego samego. Czy że nie mogę bo to Chiny? :)
Sugeruję trochę cierpliwości, sprzedawca nie musi być tutaj winny.

Pochwały przyznane za posta: 3
pepeq77

Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Postprzez bandit » 22 lis 2015, o 13:23

a jak ma się sprawa z wysyłkami DHL? Firma DHL na pewno opóźnień nie ma pod warunkiem nadania paczki... a na to czekam już 11sty dzień

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
bandit

Pochwały: 1
Telefon:: Zuk Z1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić