Koleżanki i koledzy,
Rozumiem Wasze niezadowolenie, ale chciałbym jeszcze raz powtórzyć, że firma SF i Estonia Post mają coś na zasadzie "partnership", podpisaną umowę współpracy. Tym samym nadanie paczki przez firmę SF jest jednoznaczne z nadaniem jej w Estonia Post. Goldway wywiązało się z umowy, paczki zostały nadane w ciągu 48 godzin. Jakiekolwiek pretensje należy mieć do poczty, która w nawale paczek z festiwalu 11/11 w Chinach ma opóźnienia w wysyłce, trackingu etc. 11/11 sprzedało się tyle towaru z chińskich sklepów, że każda poczta ma opóźnienia. Estonia Post/SF nie są wyjątkami. Sprawdźcie proszę podsumowanie aby mieć pojęcie o jakich liczbach mowa:
- Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Obecnie manadżer sklepu, który będzie dostępny we wtorek obiecał mi, że zdobędzie dokument potwierdzający jego słowa, które umieściłem w poprzednim poście.
Goldway nie pozwoliłoby sobie na zaniedbanie które kosztowałoby 10$ zwrotu dla każdej z kilkudziesięciu paczek SILVER VIP gdyż sam zarobek z jednej oscyluje właśnie koło tej kwoty. Koszty wysyłki z Chin do magazynu w Estonii, a następnie z Estonii do Polski + koszt zatrudnienia dużej ilości ludzi, którzy tworzą serwis który tak bardzo chwaliliście zmusza do zastosowania adekwatnych cen, które i tak mają niewielką marżę.
Oczywiście nikt nie zabroni Wam otwierania "dispute" na Aliexpress, każda oczywiście będzie rozpatrzona przez portal.
Teraz pozwolę sobie na odrobinę prywaty, może nie profesjonalnie, ale:
Proszę o nie obrażanie mnie w wiadomościach, jestem tylko pośrednikiem, nie zarządzam działem wysyłek, nie podpisuje umów, nie jeżdżę osobiście z paczkami na pocztę. Staram się Wam pomagać jak najlepiej abyście byli zadowoleni, zdobyłem dla Was kupony 5$ których Goldway nie musiało oferować, gdyż wedle oficjalnego stanowiska umowa została dotrzymana. Zakupy w Chinach są specyficzne, towar leci przez pół świata, prawo w Chinach jest inne niż nasze, szybkość dostawy i Wasze zadowolenie zależy od wielu czynników.
Pochwały przyznane za posta: 6