Nie zgadzam się z Tobą.. Zdecydowałem się na droższe Silver VIP, bo zależało mi na szybkim dostarczeniu telefonu. Zaufałem opisowi sprzedawcy na stronie. Zapłaciłem więcej za tę dodatkową usługę. Zależało mi na szybkiej przesyłce, bo może ma to być prezent dla kogoś kto ma pojutrze urodziny? Bądź jest mi po prostu potrzebny do pracy? Sam fakt zerowej informacji o opóźnieniach i to, że jest to oszustwo, bo wysyłka jest z Chin? Czy te czynniki nic nie znaczą i z tego względu nie należy się więcej zwrotu niż tylko śmieszną różnicę za wysyłkę? A straty czasu? Moralne?
Wyobraź sobie sytuację, że zamawiasz coś kurierem co szybko potrzebujesz, bo Twoja żona ma za 4dni urodziny. W usługach kurier zaznacza, że będzie u Ciebie w dwa dni. Niestety prezent nie dochodzi, kurier pisze żeby być cierpliwym. W końcu kurier z paczką przychodzi ósmego dnia i mówi Ci, sorry, zwrócę Ci różnice pomiędzy kurierem a listem ekonomicznym poczty polskiej. Co robisz? Bo Ja wyśmiał go i dał w ryj.. Albo najpierw dał w ryj a później wyśmiał.
Plus dodam jeszcze, że gdyby Goldway zaznaczył, że w Estonii mogą skończyć się telefony na magazynie i wysyłka się opóźni to nie zamawiałbym u niego tylko u Top One za 140$ i gwarancją 100%, że nie będzie vatu. A teraz zostałem bez telefonu i z ewentualnością, że mogą mi dowalić jeszcze vat. Jeśli dostanę vat to nie odpuszczę i będę się ubiegał o zwrot za vat, różnice kosztów wysyłki z Chin i minimum 20$ refunda z wynikłej sytuacji.
Pozdrawiam