Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez katny » 19 lis 2015, o 13:04

Teoretycznie najpierw paczka idzie do Estonii z Chin ale tam jest tylko magazyn i goldway nie płaci od tego VAT. Następnie teoretycznie paczka z magazynu w Estonii jest wysyłana do Polski gdzie może wpaść u celników ponieważ ma naklejke ze pochodzi z Chin. Stąd może pojawić się obowiązek zapłaty VAT. Ale jak pisze tak jest teoretycznie a jak jest naprawdę wie tylko goldway

Sent from my m1 note using Tapatalk
katny

Pochwały: 2

Postprzez sunder » 19 lis 2015, o 14:01

Co tu duzo mowic paczka nie jest przepakowywana stad mozliwy vat.
sunder

Postprzez ebola1972 » 19 lis 2015, o 14:15

Temat VAT z Estonii był wyjaśniony już dawno temu. Sugeruję cofnąć się kilkanaście stron wstecz, poczytać i nie zaśmiecać tematu

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP

Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Postprzez mateuszm31 » 19 lis 2015, o 14:20

ebola1972 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

przejrzałem temat już wcześniej i żadnych konkretów nie było tylko to że goldway popełnił pare błędów i temat się urwał.
Jedyna możliwość naliczania vatu to wysyłka z poza uni albo na paczce widać wyrażnie CN, jak już leci z estoni to nie można tego lepiej przepakować? zreszta nie ważne o żaden vat nie mam pretensji bo nikt mi go nie gwarantował ;-)
mateuszm31
AKTYWNY

Pochwały: 2

Postprzez tomek3pl » 19 lis 2015, o 14:35

No własnie, wielcy obrońcy Goldwaya - o VAT nikt się nie czepia, jest jasno powiedziane ze może być tak samo jak w przypadku wysyłki z Chin. Chodzi tu o niedotrzymanie dodatkowo płatnej obsługi premium.
tomek3pl

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V967s
ROM: MaxFlavour

Postprzez blue_voyager » 19 lis 2015, o 14:38

Nikt tu nie broni Goldway'a ale z drugiej strony wy robicie tu straszny śmietnik pisząc po wielokroć o tym samym zamiast spokojnie poczekać na wyjaśnienie sprawy. A jeśli nikt tego nie wyjasni, to też nic nie zrobicie, bo niby co? Co najwyżej Goldway straci reputację.

I jeszcze jedno, widzę, że największy zamęt robią tu ludzie z niewielkim doświadczeniem na forum, co pewnie przekłada się na niewielkie doświadczenie w zakupach w Chinach. Sugeruję odrobinę cierpliwości. Pomaga.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez prz3mo » 19 lis 2015, o 14:56

Mój RN2 został wysłany 13.11 i dziś już jest w moim UP (później wrzucę skan). Więc jestem szczęśliwcem. Ps. Szedł przez WER Warszawa i ominął mnie VAT :) a ostatnio zamówiłem ładowarkę USB na 4 porty i WER Zabrze chciał już naliczyć.
prz3mo

Telefon:: Samsung galaxy s3

Postprzez Mruvek » 19 lis 2015, o 15:46

Jakoś dużo częściej widzę taką konfigurację - WER w Warszawie puszcza wolno, a Zabrze daje vat/cło.

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież staż na forum nie przekłada się w żadnym stopniu na zakupy w Chinach. Cierpliwości do czego? Kupuję z Chin MiBand, czekam 2 miesiace - spoko, tyle może iść (akurat tyle szła, bo się zgubiła i jednak wysłali nową). Ale skoro płacę za to, żeby mieć wcześniej i okazuje się, że połowa osób dostanie wcześniej, a połowa nie, to nie jestem zadowolony z takiej usługi - nawet wszystko byłoby spoko, jakby 12-13 napisali, że mają tyle zamówień, że telefon będzie wysłany później i czy mi to pasuje. A nie, zero kontaktu, umawiamy się na wysyłkę w 48h, a realizowana jest kiedy im wyjdzie.
Mruvek

Pochwały: 5
Telefon:: LG L5

Postprzez szymi » 19 lis 2015, o 15:56

Mruvek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież staż na forum nie przekłada się w żadnym stopniu na zakupy w Chinach. Cierpliwości do czego? Kupuję z Chin MiBand, czekam 2 miesiace - spoko, tyle może iść (akurat tyle szła, bo się zgubiła i jednak wysłali nową). Ale skoro płacę za to, żeby mieć wcześniej i okazuje się, że połowa osób dostanie wcześniej, a połowa nie, to nie jestem zadowolony z takiej usługi - nawet wszystko byłoby spoko, jakby 12-13 napisali, że mają tyle zamówień, że telefon będzie wysłany później i czy mi to pasuje. A nie, zero kontaktu, umawiamy się na wysyłkę w 48h, a realizowana jest kiedy im wyjdzie.

nie szczekaja tyle, dobrze wiedziałeś że 11 jest dzień promocji i będzie trzeba czekać, jak nie na sprzedawce, to na uc, albo pocztę.. było trzeba zamówić kurierem albo poza promocją... no chyba że jednak panie doświadczony nie miałeś pojęcia
szymi
AKTYWNY

Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Postprzez blue_voyager » 19 lis 2015, o 15:58

Mruvek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście, że staż na forum nie zawsze sie przekłada na staż w zakupach z Chin, ale często tak jest i po postach tych nowych użytkowników to widać. Ale to tak na marginesie.
Pytasz do czego macie mieć cierpliwość? W dwóch sprawach - do człowieka, któremu zadajecie pytania, przedstawicielowi Goldway'a. Poczekajcie na jego odpowiedź zamiast pisać w kółko to samo. Jeśli nie odpowie i oleje współprace, wątek się zamknie i zakupy w tym sklepie będzie robić na takich zasadach co w pozostałych sklepach. A po drugie, cierpliwości w kwestii dostawy. Poczytaj ten wątek, przecież pojawiają się wpisy typu wysłano 17-tego (dzisiaj jest 19-ty) i nic się nie dzieje. Powtarzam, albo pohamujecie trochę emocje, albo trzeba tu bedzie zrobic porządek.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez Mruvek » 19 lis 2015, o 16:07

szymi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież nigdzie nie napisałem też, że mam doświadczenie... Ale wciąż - na UP, urząd celny będę czekał tyle samo, płacę 10$ więcej żeby wysłali od razu, a wyszło że jednak to na nic.
Sprzedawca tak samo może przynajmniej nie pisać, że szybka wysyłka - skoro wie, że jest 11.11 i dzień promocji

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A to tak, że część to głupoty, to się zgodzę. Ale niech mi ktoś nie mówi, że mam być cierpliwy, bo nie interesuje mnie aktualnie odpowiedź przedstawiciela Goldway, bo widzę co się stało. Zamówiłem tak jak inni i tak jak inni chcę otrzymać przesyłkę, a jednych telefony zostały wysłane 13, innych 17 - w takim wypadku wystarczy info, że się [...] i wyślemy później. Płacę za priorytetową wysyłkę i tylko tego oczekuję. Pisanie że trzeba było wziąć kuriera to czysta głupota.
Mruvek

Pochwały: 5
Telefon:: LG L5

Postprzez blue_voyager » 19 lis 2015, o 16:15

Za bluzgi na forum masz warna.
A skoro nie potrzebujesz pomocy Goldwaya, to nie rozumiem po co sie produkujesz w tym wątku. Żeby się wyżalić?
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić