Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez przemko1976 » 21 paź 2015, o 12:16

W tym wszystkim chyba bardziej chodzi o wizerunek sprzedawcy. Jeśli pisze że bez vat to niech bierze odpowiedzialność za słowa. Wydajemi się ze ktoś w tej Estoni dał d..y, bo nie zapakował odpowiednio tej paczki i pozostawil znaczki świadczące o pochodzeniu przesyłki CN. Dla naszych celników to wystarczyło jak nagle zjechało się naraz kilkanascie takich samych paczek z Estonii.
Pozostaje kwestia czy jest ktoś na tyle zorientowany by zarzucić w odpowiedzi na pismo z celnego jakis paragraf , przepis aby uratować sytuacje, bo przecież czy ja kupie w Estoni towar pochodzenia chińskiego czy francuskiego to nie powinno być problemu. Problem to chyba pytanie czy kupiłem telefon w Estoni czy tylko wysłany z Estoni.

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
przemko1976

Pochwały: 1
Telefon:: lg

Postprzez ar2rc » 21 paź 2015, o 12:23

Jeżeli goldi opłacił opłaty celne w Estoni to jest do odkręcenia, inaczej to jest obejście prawa Unii Europejskiej
ar2rc
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: sgs4
ROM: omega

Postprzez winiu89 » 21 paź 2015, o 12:24

Goldway musiałby założyć jakąś stronę internetową i tam przyjmować zamówienia wtedy celnicy nie zorientują się że to z chin nawet jak podeślesz im skan zamówienia, bo w tej chwili jak zobaczą że zamówienie z aliexpress to od razu wiedzą że Chiny :-P aha i celnicy mogą zatrzymać każdą przesyłkę zagraniczną nawet z krajów unii ale po okazaniu dokumentów że zakup na terenie unii muszą puścić bez vatu, tutaj szczerze nie wiem co będzie
winiu89

Postprzez lukass » 21 paź 2015, o 12:47

Moja również zatrzymana w cle przez WER Zabrze. Ciekawe czy Goldway zwróci nam podatek vat, albo wyśle jakiś dokument potwierdzający, że taki podatek opłacili.
lukass

Telefon:: Samsung

Postprzez Stodd » 21 paź 2015, o 13:09

O dżizas, wychodzi na to, że mi się poszczęściło i nie zatrzymano mojej w cle. Czekamy na odpowiedź GoldWay`a
Stodd

Postprzez driller12 » 21 paź 2015, o 13:10

To nieciekawie teraz wyszlo.. Chcialem jutro zamawiac.. Czy sluzba celna z Poznania komus NIE zatrzymala przesylki z Estonii? Chyba musze sie wstrzymac z zamowieniem do rozwiazania sprawy
driller12

Pochwały: 2
Telefon:: Microsoft

Postprzez Vendinho » 21 paź 2015, o 13:11

U mnie też przesyłka zatrzymana na cle (WER Pruszcz Gdański), dzwoniłem już i wysłałem mailowo potwierdzenie zapłaty, tak jak miła pani sobie życzyła. Zobaczymy.
Vendinho

Telefon:: Sony

Postprzez Stodd » 21 paź 2015, o 13:14

Ja jestem z Poznania i dzisiaj już była próba doręczenia (niestety mnie nie było) , anyways moja przeszła przez WER Warszawa i WER Komorniki
Stodd

Postprzez driller12 » 21 paź 2015, o 13:15

Stodd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moze jest tak, ze najblizszy urzad powinien zatrzymac.. Nie wiem teraz czy zamawiac czy poczekac co wyniknie z tego..
driller12

Pochwały: 2
Telefon:: Microsoft

Postprzez przemko1976 » 21 paź 2015, o 13:21

Poczekaj, kwestia zatrzymania zaczyna sie juz w wer warszawa jak tam chwyca to pozniej i poznan bada sprawe, jak tam puszcza to i Poznan puszcza. Koledze wyzej sie udało, mi i kilku osobom nie.
Na razie wychodzi na to ze zamawinie u goldiego z Estoni niczym nie różni się od zamawiania w Chinach, a wybór skromniejszy.
Niech sprawca całego zamieszania zabierze głos

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
przemko1976

Pochwały: 1
Telefon:: lg

Postprzez blue_voyager » 21 paź 2015, o 13:55

Proszę od tego momentu nie dyskutować w tym wątku o sprawach ewentualnego naliczania VATu do przesyłek z Estonii przy zakupie Xiaomi Note2. Macie wątek zakupowy tego telefonu, skanalizujmy więc całą dyskusję w tamtym wątku:

xiaomi-redmi-note-2-zakup-t21059-696.html

Posty na powyższy temat z tego wątku będą usuwane. Starszych postów nie będę przenosił bo zrobi się w w/w wątku bałagan.

Jeśli okaże się, że kwestia naliczenia VAT to jednak wina Goldway'a, zastanowimy się co tym zrobić.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez HongKong_Goldway » 21 paź 2015, o 14:39

INTseed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Procedura zwrotu gwarancyjnego :
http://www.aliexpress.com/store/product/Warranty-return-procedure/311331_753269422.html
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić