• Reklama

GPS tracker GT02A

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez michal 76 » 23 lut 2018, o 22:10

Panowie mam mały problem z programowaniem. Otóż komendę APN,666666,Internet,Internet,Internet# lokalizator przyjmuje jest sms z treścią ok. Ale po komendzie SERVER,666666,0,193.193.165.166,20488,0# nie mam żadnej odpowiedzi. Co robię nie tak?
michal 76
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 lut 2018, o 22:06
Pochwały: 1
Telefon:: samsung

Reklama

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez Jabol80 » 6 mar 2018, o 19:42

Ostatnio zakupiłem na ali gps tracker gt 005 ,teraz się zastanawiam karty jakiego operatora użyć czy tak jak pisaliście wcześniej Virgin mobile czy może nie poszło by na nju mobile 9zł za miesiąc ,jest jeszcze opcja Play rok za 50zł ?
Jabol80
 
Posty: 10
Dołączył(a): 5 mar 2018, o 23:17
Telefon:: HTC

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez Jabol80 » 8 mar 2018, o 21:01

Pany mógł by mi ktoś pomóc skonfigurować gps tracker GT005 ,wrzuciłem jemu kartę Virgin i nie wiem jak to dalej skonfigurować .Karta zamontowana bez pinu,po wysłaniu sms do urządzenia URL,666666# przchodzi imei z numerem urządzenia oraz link http://www.gps902.com/lbs/?mcc=104&mnc= ... ellid=44ca .Nie wiem co więcej mogę zrobić , do urządzenia nie mam instrukcji a w necie nic nie mogę znaleźć .
Jabol80
 
Posty: 10
Dołączył(a): 5 mar 2018, o 23:17
Telefon:: HTC

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez Jabol80 » 11 mar 2018, o 17:18

Po wpisaniu status,666666# dostałem odpowiedz ;
Battery 88%
Gsm signal;middle
GPS;Unfixed
GPS signal;no signal
Relayer;disabled
ACC Open
Listening off
Charger;disabled
w dalszym ciągu nie mam podglądu on line ,z tego co mi się wydaje to gps nie daje sygnału, .Nie mam pojęcia co mogę więcej zrobić.
Jabol80
 
Posty: 10
Dołączył(a): 5 mar 2018, o 23:17
Telefon:: HTC

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez wladziu » 22 kwi 2018, o 22:04

Cześć wszystkim,
Mam kilka pytań odnośnie tego typu urzadzeń:
1. Czy przy sledzeniu przez którąś ze stron, do przesylania informacji o lokalizacji wykorzystywany jest pakiet danych czy smsy?
2. Czy wspomniane tutaj wcześniej 300 mb w virgin wystarcza na miesiąc czy rok i przy jak częstym wysyłaniu informacji? Rozumiem, że mogę ten czas zmieniać dowolnie?
3. Czy są urządzenia, które nie wykorzystują GSM'a do przekazywania danych, a dane można zsynchronizować jakimiś innymi sposobami? np ściągając na telefon poprzez WIFI lub bluetooth bedąc w samochodzie?
4. Czy np taki tracker nie rozladuje mi akumulatora, jeśli auto nie bedzie przez 2 tygodnie odpalane?
wladziu
 
Posty: 124
Dołączył(a): 19 lip 2014, o 12:29
Telefon:: Nokia N8

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez JacRo » 27 kwi 2018, o 05:35

1.dane
2.Spokojnie i jeszcze zostanie
3.....
4.może ( lepiej podpiąć pod zapłon)
JacRo
 
Posty: 10
Dołączył(a): 16 sty 2018, o 17:51
Telefon:: XRN3

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez bar4u » 14 maja 2018, o 22:56

Krzy$ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
@Krzy$ masz konfigurację do GPS trace Orange? Jaki port?

Tak jak sam chwaliłem gt02 tak ostatnio wszystkie wariują a mam ich 20.

Chwilę działają, mają tydzień przerwy, nie które wystarczy zresetować inne wcale nie chcą działać - diody migają, nie wysyłają pozycji, albo wysyłają na testowy serwer na normalny jest offline...

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
bar4u
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 22:10
Pochwały: 6
Telefon:: MI4C
ROM: miui PL

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez gregor36 » 10 cze 2018, o 14:35

Panowie wysyłam komendę
#timezone#E1#
odpowiedz set time zone ok
a po wysłaniu komendy url# dostaję dane na których jest 30 min różnicy w czasie
to znaczy wysyłam o 15,30 dostaję odpowiedz oz linkiem do mapy a czas 15 jak ustawia się poprawną godzinę

jeszcze jedna sprawa
posiadam kartę z pley i czy pomógł by mi ktoś wprowadzić poprawne parametry żebym mogł śledzić pojazd na bieżąco lub przez aplikację DAGPS
1.
apn#APNname#
2. apn#APNname#usename#password#
1.apn#cmnet#
2.apn#cmnet#cmnet01#666666#
Command Description
APN differs according to the local telecom operators.
For example APN request password please refer to Sample2and Sample1 for no password.
Command Feedback
set apn******** ok”

4)GMT
Text command
Parameter
Sample
GMT
1:timezone#location’time#
2: timezone#location’time#30#

1:#timezone#E8#
2:#timezone#E8#30#

Command Description
The default time zone is Beijing time. If time zone need revised, please operate according to the above command.
Command Feedback
Successful Setting Set time zone ok!

5)TIME
Text command
Parameter
Sample
TIMEER Parameter setting
upload#time#

#uptime#10#
Command Description
Time scope10~600 seconds
10~600,means time interval the default value is 15 seconds
Command Feedback
Successful Setting SET TIMER OK
gregor36
 
Posty: 1
Dołączył(a): 9 cze 2018, o 21:04
Telefon:: Apple
ROM: IOS

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez sliver » 12 cze 2018, o 14:20

Czy działają Wam lokalizatory na kartach Virgin?
Używałem do tej pory dwóch identycznych GT02A (ta sama wersja po sprawdzeniu komendą) - jeden z karta Virgin działa do dziś bez problemu. W drugim miałem kartą internetu mobilnego z Plus'a ale poniewaz skończyła mi się umowa zamówiłem Virgin'a. Okazało się, że na niej nie działa. Po testach z innymi kartami okazuje się, że chodzi tylko z Plusem i dodatkowo nie można zrobić przywrócenia ustawień fabrycznych - nie działa żadna komenda (sprawdzałem sim od Plus, Play, Virgin, Orange).
Kupiłem drugi lokalizator na Ali (wersja od Dyegoo) myśląc, że odpali "od strzała" ale nadal mam problem - na Play działa a na Virgin raz działa a raz nie. Z obserwacji wynika, że wszystko zależy od siły sygnału GSM. Gdy działa mam taką odpowiedz na komendę status,666666,#
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A gdy nie działa to zwrotka wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ma ktoś jakiś pomysł?
sliver
 
Posty: 1
Dołączył(a): 3 wrz 2016, o 10:42
Telefon:: LG

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez G.R77 » 21 cze 2018, o 11:51

Witam Szanownych znawców tematu :)

kupiłem :
https://pl.aliexpress.com/item/Guarante ... autifyAB=0

wszystko super, przyszło :) włożyłem kartę orange .... podaje dane przez SMS z pozycją ale nie umiem za chiny :) zrobić tak, żebym miał śledzenie w czasie rzeczywistym czy historie trasy

próbowałem różnych ustawień i jedyne gdzie podaje pozycję ( bez ruchu i hist.) do dyegoo.net

czy moge Was prosić o radę... nie wiem już co ma robić
z góry serdecznie dziekuje
G.R77
 
Posty: 1
Dołączył(a): 21 cze 2018, o 11:43
Telefon:: apple

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez JacRo » 9 sie 2018, o 10:19

Przeczytaj wątek od początku ( jest napisane jaki model trzeba zaznaczyć ) i idz na http://gps-trace.com/en/index.html
JacRo
 
Posty: 10
Dołączył(a): 16 sty 2018, o 17:51
Telefon:: XRN3

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez --==P==-- » 1 wrz 2018, o 17:05

sliver napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ogólnie działają, ale wariują strasznie.
W firmowych autach w ciągu dnia potrafi kilka razy się wyłączyć. Przerwy trwają od kilku minut do kilku godzin. Jeśli jest potrzeba to wysyłam komendę URL i sms odsyła poprawnie, ale na mój serwer traccar urządzenie danych nie przesyła. Oczywiście "GPRS:Link fail"
W prywatnym niby obecnie działa ok (numer zarejestrowany na żonę, bo Virgin Freemium ma limit do 4 Freemium na jeden pesel), ale miałem sytuacje w Chorwacji, że także się wyłączał. W centrum Istrii gdzie nocowałem nie działał, a jak dojeżdżałem do miast przy morzu (Pula Rovinji, Porec itd) to się załączał. Tutaj nie miałem nawet zasięgu i smsy nie odpowiadały. Podejrzewam, że był problem z zasięgiem sieci 2G i powoli trzeba przenosić się na 3G. Niestety tanich urządzeń 3G jeszcze brak.

Zastanawiam się czy to:
-problem z 2G i trzeba szukać czegoś 3G
-operator zauważył, że numer jest w urządzeniu, a regulamin tego zabrania i zaczyna mi utrudniać życie
-ogólny problem w Virgin mobile

Ma ktoś jakąś alternatywę? Do tej pory Virgin był rewelacyjny, bo nie dość, że nalicza co 5kB to jeszcze ich lejek (32kb/s) sprawiał, że i tak nie było problemu.
--==P==--
 
Posty: 48
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 22:11
Pochwały: 4
Telefon:: Meizu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

  • Reklama