Rozmowy na wszystkie tematy
Odpowiedz

Re: Fundusze w mbanku

8 mar 2015, o 15:28

ostatnie pól roku to wzrosty,, mam na wszystkich funduszach zysk, za wyjątkiem Turcji, która przez ostatnie 12 miesięcy urosła 38% ale ja spanikowałem i wycofałem połowę środków jak rok temu były silne spadki. i do teraz nie odrobiłem straty. Mogłem nie panikować.Niesamowicie dobrze idą fundusze akcji amerykańskich.
Tylko zasada jest prosta, kupować w dołku, sprzedać na górce. Ludzie się masowo rzucą jak zobaczą dobre wyniki za poprzedni rok i dwa. A to jest błąd, balon można pompować do czasu aż pęknie.

8 mar 2015, o 23:56

gramacz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ej no... zdradziłeś ściśle tajną sekretną tajemnicę dla wtajemniczonych i teraz te ~80% topiących na giełdzie zacznie zarabiać... myśl zanim napiszesz!

9 mar 2015, o 09:51

saperq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chciałeś je wypłacić i dostałeś 7545? czy po prostu taka była wartość funduszy?

9 mar 2015, o 10:35

paralityk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chciałeś je wypłacić i dostałeś 7545? czy po prostu taka była wartość funduszy?

Pewnie wartość, a dostałby jeszcze mniej:
http://forumprawne.org/ubezpieczenia-po ... -bank.html

9 mar 2015, o 17:55

No to cos innego. Kantuja jak mogą. Ja mam taki produkt ze dopiero po 10 latach składek mogę wypłacić to co włożyłem ( w zależności jak będę zarządzał swoimi funduszami) Jeżeli wypłacę wczesniej to według umowy zostaje mi wypłacone np po 5 latach opłacania tylko 50% w kolejnym roku 60% itd. Jednak były juz jakieś pozwy zbiorowe. Temat był wałkowany w internecie.

9 mar 2015, o 18:19

Zaryzykuję tezę (nauczony także doświadczeniem), że wszystkie tego typu produkty to ściema.

A tak ogólnie BARDZO polecam zasadę (sprawdzającą się prawie zawsze i we wszystkich dziedzinach życia), że jeśli ktoś do Ciebie przychodzi z "super ofertą", to ona jest super, ale dla niego.
Naprawdę korzystnych interesów trzeba ze świecą szukać samemu.

9 mar 2015, o 19:50

No super oferta to jest dla oferującego i dla samej firmy bo dostaje marzę obojętnie czy zarabia fundusz czy traci. Im więcej klientów tym więcej kasy na koncie. Najgorsze to obiecywanie pomocy w zarządzaniu. W praktyce sprzedać - zapomnieć.
Najlepiej to chyba kupować bezpośrednio fundusze marza rozna w zależności od firmy ale zarządzającym zależy na zysku dla klienta.

9 mar 2015, o 23:34

paralityk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Serio im zależy? Pokaż mi fundusz który pobiera prowizję od osiągniętych zysków, a nie "za zarządzanie" i "za nabycie/odkupienie".

9 mar 2015, o 23:45

No nie ma pewnie takich. Wszyscy maja za zarządzanie i za nabycie tak jak piszesz. No powinno im zależeć. Prawa rynku. Dobry produkt to go biorę. Słaby nie kupuje.

10 mar 2015, o 00:39

Niewidzialna ręka mitycznego wolnego rynku, która zwykle nie wiedzieć czemu zazwyczaj zajmuje się grzebaniem w naszych kieszeniach ;) Nie mówiąc już o tym, że z morza *ówna nie wyłowisz perły, a tak jak powiedziałeś - wszyscy biorą premie za zabawę kasą klientów, a nie za rzetelną robotę...

Kupujemy niestety nie to, co jest opłacalne, a to co nam wcisną reklamy, popcelebryci, naganiacze i seriale TV. No i rodzina. Wiesz jak działają sprzedawcy "produktów finansowych"? Zatrudniają łebka, formatują mu mózg, pozwalają sprzedać produkt swojej rodzinie i przyjaciołom, którzy biorą, bo przecież raz że trzeba pomóc w karierze, a dwa że przecież swój nie oszuka. Następnie kiedy "target" się wysyci, koleś wylatuje. Znajduje się następnego - rinse&repeat. Zaczynam podejrzewać, że towarzyszące temu procederowi rozwalenie więzi rodzinnych jest bonusem całego tego biznesu.

Jakie życie taki rap.
Odpowiedz