Rozmowy na wszystkie tematy
28 mar 2013, o 14:17
A jak z opłatami za transakcje? Nie zjadają zysków?
28 mar 2013, o 14:23
w mbnku - supermarket funduszy inwestycyjnych kupujesz bez opłat fundusze które w macierzystych instytucjach sa z opłatami za nabycie. konwersja tez bezpłatnie.
Jedynie przy odkupieniu płacisz podatek beleki od zysku tak jak na lokatach.
fundusze inwestycyjne Informecje
sam sprawdź warunki
28 mar 2013, o 20:19
Przybliży mi to ktoś?
Dane fundusze biorą jakąś prowizje za zarządzanie, tak?
Jakie to są prowizje mniej więcej?
UPDATE:
Już nie trzeba :)
15 kwi 2013, o 18:18
Witam Wszystkich
Dziś właśnie otworzyłem supermarket :), widząc jak dobrze Wam idzie :). Czy nadal tak dobrze ? :) Chwilowo temat coś ucichł :) Sądząc z rankingów Japonia dalej idzię w górę. Jeszcze zadam laickie pytanie co to są te Misie ? :P
pozdrawiam
8 maja 2013, o 14:05
No powiem że rewelacja, jak na razie moimi liderami są ING Japonia i Investor Turcja
Zawsze to te kilkadziesiąt czy kilkaset złotych dziennie idzie dorobić, oby się trend nie odwrócił.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez
gramacz, łącznie edytowano 1 raz
18 maja 2013, o 18:58
Misie to Małe i Średnie spólki na warszawskiej giełdzie.
ale one blado wypadają przy zagranicznych funduszach, misie dają po 3-4% miesięcznie, a np japonskie, tureckie czy fundusze "indie i chiny" dają dochód ponad 10% na miesiac.
Oczywiście porównując do lokat bankowych które w skali miesiąca oferują 0,3% to nawet słabe fundusze wypadają rewelacyjnie!
3 cze 2013, o 13:23
jak myślicie w co teraz warto zainwestować? iść za trendem?;>
3 cze 2013, o 19:55
akurat dziś spadki jak diabli :(
16 cze 2013, o 18:54
Też właśnie złożyłem wniosek, czy można gdzieś sprawdzać te notowania (nie przez mbank) ?
22 sie 2013, o 21:33
i jak tam u was z tymi funduszami. ja rowniez zamowilem supermarket przy okazji ekarty w mbanku. podpowiedzcie cos na początek. chce 1000zl na poczatek zainwestować.