Czytałem to. Napisałem do producenta i do kilku posiadaczy. Mam nadzieję, że odpiszą i podzielę się ta wiedzą tutaj.
[ Dodano: 2013-05-13, 20:32 ]Na ten moment moge stwierdzić, ze żaden z produktów Media Tech jest dual sim active. Oto odpowiedź od nich:
Hello,
in actual product line we do not have a smartphone with Dual SIM Active feature, we have only Dual Standby SIM. But you can make call transfer from SIM2 to SIM1 using GSM operator call transfer service.
I do not have information about Dual Active SIM smartphone from our R&D department. I guess it is only a matter of time when such model will be introduced.
Regards
Czekam jeszcze na odpowiedź od producenta procesorów MT6589 i jednego z chińskich sprzedawców.
Ehh...
[ Dodano: 2013-05-14, 18:40 ]Odpowiedź od chińskiego sprzedawcy na aliexpres:
hello friend,
sorry . the cellphone has no function that you said .
Almost all the smartphones offered as dual sim are only stand by dual sims.
our cellphone like this . while you are talking on SIM1,SIM 2 is unavailable for someone who wants to talk to you.
best regards.
Media Tech odpisał mi od razu, że ŻADEN z ich telefonów nie jest dual sim active.
Mediatek w Chinach nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie i odesłał mnie prosto do wytwórni procesorów. I już tylko czekam na odpowiedź od nich.
Cóż, wychodzi na to że zwykły Samsung ma funkcję, która jest nie do skopiowania nawet przez Chińczyka ;D
Funny :D
[ Dodano: 2013-05-15, 19:45 ]Jestem zdegustowany otrzymawszy całą ta korespondencję. Przyznam, że dziwię się ludziom, którzy wypisują bzdury, bo wyczytali coś gdzieś, nie sprawdziwszy tego. Nie ma prawdziwych smartfonów dual. Tak żeby odebrać telefon z drugiej karty rozmawiając na pierwszej. Oczywiście bez płacenia za to, bo mozna sobie w lepszych modelach ustawić to. Np najbliżej jest Samung GT-I9082 (
http://www.youtube.com/watch?v=gJj3_84HNM4) test na you tube, gdzie widać, że można sobie zaznaczyć opcje odbioru innej rozmowy, ale jest to zwykłe przekierowanie i się za to płaci. To cała żenada jest z tymi dual sim, za wyjątkiem aero2 żeby mieć darmowy internet. Pobawiłem se takim chińskim telefonikiem 2 dni i stwierdzam, że wolałbym kupić normalny lepszy. To fajne jak ktoś ma dwie różne karty i korzysta z obu, ale nie potrzebuje byc "online" cały czas. Dla mnie (i dla wielu ludzi których spotkałem na innych forach) żaden z tych telefonów nie jest prawdziwym dual sim i do pięt nie dorasta zwykłemu Samsungowi GT-B7722 pod tym wzgledem. To wszystko sa tak zwane "chłyty markietingowe" cytując kabaret, albo niedoróbki. No ale wielu to zadowala i mało tego podniecają sie tym. Tyle relacji. Jeśli ktoś ma na to sposób, zna inny model, o którym nie wiem, to niech napisze tutaj. Tylko bez tekstów, że "a po co mi odbierać inną rozmowę podczas prowadzenia jednej" :D
Pozdrawiam