• Reklama

[ dwie karty SIM] Dual sim active

Forum o telefonach na dwie karty SIM

Postprzez kombajnik » 30 maja 2013, o 14:39

Przeciez nawet ktos tu z forum pisał do działu technicznego producenta procków MTK i dostał odpowiedz ze nie ma narazie takich telefonów z dual sim active :)
kombajnik
VIP
 
Posty: 830
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 18:46
Pochwały: 20
Telefon:: ZUK Z2
ROM: ZUI 2.1

Reklama

Postprzez notsure » 30 maja 2013, o 14:51

[hide]http://forum.android.com.pl/f180/opis-dziaa-ania-dual-sim-236084-print/index2.html[/hide]

bontek zobacz czy masz jakieś ustawienia priorytet "data" czy "rozmowy" :?:

I jak możesz to wrzuć jakieś fotki zrobione tym zte bez zmniejszania i obróbki, please !
Ostatnio edytowano 30 maja 2013, o 20:52 przez notsure, łącznie edytowano 1 raz
notsure
 
Posty: 18
Dołączył(a): 27 maja 2013, o 18:13
Lokalizacja: ziemia

Postprzez bontek » 30 maja 2013, o 15:13

Tutaj nie ma co ustawiac. Sam telefon wykrywa DATA na karcie Aero a voice na orange.
Takze wszystko jest poustawiane ok. Niestety chlopaki z tamtego forum sa tylko teoretykami
bo tak napisane to tak byc musi. Nie wierz we wszystko co napisane dopoki sam lub ktos fizycznie nie sprawdzi :) Jest tak jak ja pisze. Fotki postaram sie pozniej wrzucic
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 23 mar 2013, o 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Postprzez notsure » 30 maja 2013, o 15:57

To co piszesz jest bardzo dziwne. Mam wrażenie, że nie piszemy o tym samym. Na rosyjskim forum zte v987 pisze wyraźnie, że:

Pytanie: Czy będę musiał zadzwonić na SIM2, jeśli jestem w tej chwili siedzi w Internecie w. ? SIM1 (lub odwrotnie) Odpowiedź: Czy, jeśli opcja nie jest ustawiona jako priorytet w Internecie. W nastroyah wybrane priorytetowe . komunikacji lub Internetu W pierwszym przypadku, będzie monitorować stan drugiego kart SIM, drugi - zwiększyć prędkość podczas surfowania po Internecie, ale status sekund kart SIM dla nazywając często będzie "niedostępny".

Tłumaczenie jest ch***... ale jak widzisz są jakieś ustawienia w telefonie, które wpływają na zachowanie telefonu tj. czy w trakcie dzwonienia na 2 sim ma przerywać data i łączyć rozmowę czy też nie. To samo wynika z testu zte v987 na swiatandroid.pl, tzn. w czasie siedzenia na aero2 przychodząca rozmowa przerywa transmisję i można odebrać rozmowę na drugiego sima.

Jak pisałem byłbym zdziwiony gdyby v967s nie miał podobnych ustawień ale skoro Ty piszesz, że telefon sam wykrywa DATA na karcie aero2 i VOICE na orange (cokolwiek to ma oznaczać) i jest "tak jak Ty piszesz" to nie będę Cię przekonywał na siłę, że może warto poszukać coś podobnego w ustawieniach.
notsure
 
Posty: 18
Dołączył(a): 27 maja 2013, o 18:13
Lokalizacja: ziemia

Postprzez marx » 30 maja 2013, o 20:57

http://telchina.pl/smartfony-z-czterord ... vt2130.htm

prawdopodobnie procesor MTK6589 daję możliwość pracy równoległej dwych modułów GSM ale soft w telefonach może być na razie niedopracowany.
marx
Administrator
 
Posty: 8739
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 239
Telefon:: Dual sim

Postprzez bontek » 30 maja 2013, o 21:02

Jesli korzystasz z internetu z jednej karty i ktos dzwoni na 2 sima to o dziwo sie da. Wczesniej robilem test i sie nei dalo. Zobacz moj film to sie przekonasz.
Nie dodzwonisz sie natomiast gdy prowadzisz rozmowe wtedy dzwoniac na drugiego sima dzwoniacy uslyszy ze jestesmy poza zasiegiem

http://www.youtube.com/watch?v=6qLkvpll2vQ

http://www.youtube.com/watch?v=T2cf3mAPOD0

http://www.youtube.com/watch?v=bcuWwrp74G4

http://www.youtube.com/watch?v=q8wCg2Roqsw
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 23 mar 2013, o 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Rozgraniczenie kontaktów z dóch kart sim

Postprzez egons » 8 cze 2013, o 23:45

Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Dual sima Gigabyte Gsmart GS202 android 4, używam karty prywatnej i karty służbowej i bardzo mi zależy aby kontakty z jednej karty jak i z drugiej były zupełnie oddzielone od siebie i np wybierając kontakt z karty nr 1 nie można było zadzwonić (zrealizować połączenie za pomocą karty nr 2) wiem że mogę ręcznie wybierać danego operatora. Miełem dziś taką sytuację że wybrałem kontakt z n1 jeden i nie zauważyłem że jest aktywna karta nr2 i zadzwoniłem nie z tego nr do danej osoby chce uniknąć takich sytuacji.
Jak można to zrobić ?
egons
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 maja 2013, o 14:40
Lokalizacja: Grudziądz

Re: [ dwie karty SIM] Dual sim active

Postprzez p228 » 22 sie 2013, o 09:49

Witam

Czy coś zmieniło się w temacie dual sim - dual active ?
czy pojawiły się już telefony które działają tak jak pisał kolega w 1-wszym poście
p228
 
Posty: 1
Dołączył(a): 22 sie 2013, o 09:46

Re: [ dwie karty SIM] Dual sim active

Postprzez zolti » 22 lis 2013, o 20:36

Zacząłem ten wątek to warto, żebym coś do niego dorzucił. Otóż ponownie dowiadywałem się w sprawie telefonów ZTE, i po nagabywaniach sprzedawcy próbowali modele np.: ZTE V967S i choć na oficjalnych stronach podają, że można odbierać w trakcie, to niestety nie można. Szkoda, że po raz kolejny muszę wysłać GT-B7722 do serwisu, bo jest to model, który świetnie tą funkcję realizuje i setki razy z niej korzystałem. Szkoda tylko, że nie smartfon. Światełko w tunelu? Ano jest:

GSmart Simba SX1

No ale szukamy dalej, szukamy. Podzielcie się jak coś znajdziecie. Bo ten model dopiero zaczynają opisywać w gazetach jako nowość.

Pozdrawiam.

Aha, nie ma się chyba sugerować nazwami active i standby, ponieważ wyżej wspomniany Samsung, który odbiera w trakcie rozmowy inną rozmową ma na pudełku napisane właśnie.... standby :)) Po prostu, trzeba pytać przed zakupem i odsyłać jak funkcja nie działa (ja tak zrobiłem).
zolti
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 maja 2013, o 15:30
Lokalizacja: lubelskie

Re: [ dwie karty SIM] Dual sim active

Postprzez przekornick » 30 gru 2013, o 22:19

Kontakt z Helpdesk HTC, a propos poniższych modeli, oferowanych przez Sprzedawców jako Dual Sim Active:

- HTC New One 802w
- HTC Desire 606w

Odpowiedź:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czyli HTC - przynajmniej na razie - odpada jako możliwe rozwiązanie dla osób, poszukujących smartphone'a z taką funkcją.

Pozdrawiam
przekornick
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 gru 2013, o 22:15
Telefon:: Neken N6

Re: [ dwie karty SIM] Dual sim active

Postprzez zolti » 24 maja 2014, o 22:27

No cóż...zacząłem ten wątek i wypada mi go zakończyć. Na ten moment mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że telefon GSmart Simba SX1 to telefon jakiego szukaliśmy. Odbierać można telefony przychodzące na drugą kartę, nawet na tą samą oraz tworzyć rozmowy konferencyjne (tzw Con-calls) czym się ta firma chwali. Mnie wystarcza, że w trakcie rozmowy mogę sobie odbierać inne rozmowy, wysyłać smsy, sprawdzać coś na smartfonie, aha, no i jest to prawdziwy smartfon czyli: 5 cali, Android 4.2, aparat 13 Mpx, proc. 1,4Ghz dwa rdzenie. Chodzi to szybko, sprawnie, jakość głosu trochę pozostawia do życzenia, ale tylko rozmów, muzyka gra pięknie. No i ja odczuwam dyskomfort rozmawiając przez zewnętrzne urządzenia (słuchawki, czy słuchawka na jedno ucho), w sumie za tą opcję i za smarta mnie się opłacało dać 998 zł. Polecam poszukującym tego rozwiązania o którym tyle w wątku. Choć może już pojawiły się inne. Pozdrawiam!
zolti
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 maja 2013, o 15:30
Lokalizacja: lubelskie

Re: Rozgraniczenie kontaktów z dóch kart sim

Postprzez zolti » 24 maja 2014, o 22:35

egons napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wiesz, nie do końca rozumiem jak można się pomylić. Owszem one są razem i choć w innych telefonach miałem podział na oddzielne kontakty to i tak nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że kiedy wybierasz numer to powinno pojawić się okno wyboru z której karty chcesz korzystać do wykonania telefonu (czy wysłania smsa). Automatycznie wybiera (bez możliwości wyboru) tylko wtedy, kiedy oddzwaniasz więc jakby domyślnie oddzwania z tej karty na którą przyszło połączenie. Dam znać jak coś innego wymyślę. Bo u mnie zawsze jest okno wyboru jak chcę zadzwonić (oprócz oddzwaniania). Pozdrawiam.
zolti
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 maja 2013, o 15:30
Lokalizacja: lubelskie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dual SIM



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama