przez woker182 » 22 lip 2017, o 15:46
Od jakiegoś tygodnia mam Cool1 dual C106 (z tyłu obudowy mam naklejkę z napisem C106-7, nie wiem czy to coś zmienia). Rom to GrossoShop.net - z takim już telefon dostałem. Działa kapitalnie i nie ma w ogóle porównania z moimi poprzednimi szroto-telefonami pokroju Samsunga czy HTC. Jest jednak jeden problem, nie wszystkie SMS-y do mnie dochodzą, czasami jest spoko, a potem kilka z rzędu nie dojdzie. Może to być bardzo uciążliwe. Dodam, że od razu praktycznie po rozpoczęciu użytkowania zainstalowałem Textra, teraz poczytałem trochę w necie i odinstalowałem również stockową apkę (opcją wyłącz w apkach, bardziej nie ingerowałem), co pomogło tylko tyle, że z Ghostly zaczęły przychodzić powiadomienia. Przeinstalowanie Textry również nic nie pomogło. Jakieś pomysły co można z tym zrobić? Na wcześniejszych telefonach sporadycznie jakiś sms dochodził z bardzo dużym opóźnieniem, od dawna w zasadzie nie miałem takiej sytuacji, nie mówiąc już o tym, żeby miał całkowicie zaginąć - tak jak się dzieje teraz.