LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

22 gru 2016, o 15:33

Ja przez tydzień używałem ten ROM, i nie miałem problemów, bateria 8,5-9,5h włączonego wyświetlacza przez 2 dni. Czas baterii porównywalny do 14s stock.

22 gru 2016, o 15:38

capsel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wszystkie powiadomienia dzialaja ?
uzywam mibanda 2 i to wazny aspekt dla mnie.

22 gru 2016, o 15:41

AnimalPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

i jak zadowlony jestes?
jakies problemy? Cos nie dziala? Zacina sie?

Czy full stable i bateria ok>?

Na tą chwilę jestem zadowolony. Co prawda zastanawia mnie co mogło być wynikiem wywalania FC sklepu, ale póki co nie mam potrzeby instalowania niczego nowego. Problemów raczej większych nie ma - jedynie po aktualizacji nova launchera, występuje hmm zabijanie launchera w tym eui menu (nie wiem jakby to opisać). W antutu najwięcej miałem 82k punktów. GPS i WIFI działają ok. Bateria, załadowałem go dopiero 3 raz, a tak to 2-3 dni działania (w zależności od intensywności).

22 gru 2016, o 17:02

U mnie gorzej z baterią, ok 5-6h ale jestem 'prądożernym' użytkownikiem - ciągle LTE, GPS, Jasność max, messenger, snap, spotify, chrome, etc.

23 gru 2016, o 02:40

ponczi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Cześć. Też posiadam ten rom z 29 listopada od tygodnia, ale mam problem nie działa mi LTE, w innym telefonie u kolegi Honor 7 ta sama sieć działa a u mnie nie,
I nie mam opcji ani ikonki aktualizacji, sam instalowałem ten rom. - jak u Ciebie ta opcja wygląda czy aplikacja do aktualizacja? bo u siebie nic nie znalazłem takiego.
Jeszcze jest problem z kamerą, jest marna stabilizacja, strasznie obraz skacze jak pomału idę i nagrywam. ale to może kiedyś poprawią w oprogramowaniu.
Mam jeszcze problem z sklep google, coś mi się przestawiło samo i nie mogę nic pobierać bo pisze że tylko przez wifi...
A co do testów antutu to od producenta s17 miałem 80tys pkt. a po zainstalowaniu tego rom bb72 z 29 listopada mam zaledwie 65tys :(

I mam pytanko jeszcze jedne, jest jakaś apka która pokazuje jakie pasma LTE 800, 2100, 2600 w tele działa, albo można je ustawić ręcznie które mają działać?

23 gru 2016, o 07:21

major007-18 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozwiązanie jest w tym temacie, poczytaj kilka stron wcześniej.

23 gru 2016, o 10:49

major007-18 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kwestia nie działania LTE to zapewne brak B20. Na becie od BB72 nie mam aktualizacji OTA. Co do nagrywania, aż tak nie zwracałem na to uwagi. Nie mam również porównania, jak było na stocku.
Ze sklepem to wchodzisz do ustawień aplikacji pozycja download i tam trzeba przesunąć suwak na no limit.
W antutu, jak przed chwilą odpaliłem test, wyszło mi ponad 82k punktów. Może miałeś niski poziom baterii i obcięło "moc"? U mnie, gdy zostało mi tylko 10% to wynik wynosił nieco ponad 50k ptk.

23 gru 2016, o 11:36

teraz na 90% baterii wyszło mi 73tys czyli nadal coś za mało jak wam wychodzi ponad 80tys.
LTE mi odbiera w Białymstoku i w dużym miescie powiatowym a tu w miasteczku gminnym gdzie orange ma nadajnik z LTE 800, 2100, 2600 to nie działa LTE.
muszę sprawdzić na innym telefonie czy łapnie LTE na mojej karcie sim. słyszałem że może pomóc hard restart telefonu, lub powrocic np do s14 od bb72

23 gru 2016, o 12:56

czy mi sie wydaje czy jest tylko jezyk angielski?

Wgrywa mi sie wersja 5.8.0.17s_11291 i są chinskie i jezyk angielski?

wtf?

23 gru 2016, o 13:13

AnimalPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jeśli to firmware od producenta to tak, tam są tylko dwa języki, i mi nie działały aplikacje powiązane z usługą google w tym od producenta.

23 gru 2016, o 13:23

a to macie jakis rom z jezykiem polskim i w wersji 17s ?

23 gru 2016, o 13:35

szukam-pomocy-przy-instalacji-rom-bb72-cool1-dual-t31968.html#p320532
jakieś 80-90% jest język Polski i w miarę z większość rzeczy działa. ale to nie jest jeszcze stabilna wersja.
Odpowiedz