przez Kosiar » 7 lis 2017, o 01:01
A ja z innej beczki :)
Na forum trafiłem ponad miesiąc temu, gdy w końcu "dorosłem" do zakupu smartfona. Wcześniej przeszukałem pół internetu, żeby zorientować się w temacie i po dwumiesięcznym googlowaniu wybór padł na Cool1. Po przeczytaniu tego wątku od deski do deski, zapadła decyzja - kupuję :). Zamówiłem wersję 4/64 z JD 19.10.2017 i po niecałych dwóch tygodniach telefon dotarł do mnie (02.11.2017). Podładowałem go, ściągnąłem na kompa ROM LeRee, wgrałem na telefon i odpaliłem aktualizację. Wszystko poszło ładnie i zgrabnie (dzięki informacjom z tego wątku :D). W międzyczasie zgłosiłem przez stronę www operatora zapotrzebowanie na nanoSIM, które otrzymałem dziś. Kartę aktywowałem i telefon jest już w użytku. W tej chwili używam EUI 5.8 (5.8.018S) i wszystko byłoby OK, gdyby nie jeden mały problem...
Jestem użytkownikiem gmaila od 2006, kiedy to, aby założyć konto, trzeba było być osobą zaproszoną. Wszystkie moje kontakty mailowe i telefoniczne są na gmailu. I tu jest pies pogrzebany. Stockowa wersja kontaktów jest dla mnie fatalna. Próbowałem ściągnąć kontakty z pliku .vcf, ale to nie działa :/. Zainstalowałem więc z Google Play apkę Kontakty w wersji Google. I mam kłopot z podmianą. Chciałbym aby po naciśnięciu ikonki Kontakty w dialerze pojawiała mi się apka Google, a nie stockowa wersja.
Czy jest to możliwe do podmiany bez rootowania telefonu?
A jeśli tak, to poproszę o łopatologiczne przedstawienie rozwiązania problemu :)
Zdravim
Kosiar