Witam,
Jestem nowy i świeży, jeśli walnę coś nie tak to mnie sprostujcie
Dokonałem pierwszego zakupu na Ali i to tak z grubej rury http://www.aliexpress.com/item/Best-in-China-1-1-S5-mobile-phone-MTK-6592-Octa-core-android-2G-RAM-13MP/1924182860.html. Okazało się że sprzedawca "pomylił" się z parametrami (choć zapodał nawet Benchmarka - ale raczej nie z tego fona) no ale to już trudno- negocjuje dalej (Monika - Chinka twierdzi że za tą cenę to i tak mam dużo a że oszukiwała w opisie aukcji to ... nie wypowiada się) Ale głównym dla mnie problemem to to, że nie mogę za diabła połączyć się z 3g. Albo również Monika pomyliła się w specyfikacji lub problem jest inny. Bardzo proszę o jakieś sugestie, porady i Wasze Doświadczenia w tej sprawie. Może okaże się że jest jakiś sposób którego nie znam by to sprawdzić. Sieć w kontroli SIM podaje mi zawsze HSPA lub HSPA+, w ustawieniach ręcznych sieci wybieram T-Mobile 3g i nic, jest też taka zakładka jak preferowanie sieci gdzie podane jest ID sieci i tam wszystkie są typu T-Mobile (2g)
Bardzo proszę o porady a jeśli napisałem w złym miejscu bądź w złym tonie to o wyrozumiałość.
Pozdrawiam Arek