Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Postprzez zjac » 7 lut 2017, o 13:25

rodan77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może rozróżnijmy to co mówią przez tel. pracownicy, a jakiekolwiek oficjalne info.
Wiem na pewno, że jeżeli telefon z jakichś przyczyn nie może być odprawiony dostajesz pismo. Wiec te wpisy, zostanie, nie zostanie odprawiony bez wizyty w UKE są co najmniej komiczne.
zjac

Pochwały: 6
Telefon:: Cubot

Postprzez rodan77 » 7 lut 2017, o 13:30

Jak telefon wróci już z ekspertyzy z UKE to dostajesz zwyczajowe pismo z UC o konieczności przesłania dokumentów potrzebnych do odprawy celnej, jeśli telefon został dopuszczony do obrotu przez UKE.
Jeśli nie został dopuszczony do obrotu przez UKE dostajesz pismo z informacją, że zostanie odesłany do nadawcy.
rodan77
VIP

Pochwały: 94
Telefon:: Meizu 16

Postprzez zjac » 7 lut 2017, o 13:35

rodan77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Źródło tej informacji ?
zjac

Postprzez rodan77 » 7 lut 2017, o 13:37

UC Przemyśl
rodan77
VIP

Postprzez zjac » 7 lut 2017, o 13:39

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj! co ? Pismo Ci wysłali jak postępują ? :shock:
zjac

Postprzez rodan77 » 7 lut 2017, o 13:42

zjac, przeczytaj może na spokojnie ten wątek od początku.
Jak znajdziesz gdzieś oficjalne stanowisko UC w tej sprawie to podziel się z innymi.
rodan77
VIP

Postprzez zjac » 7 lut 2017, o 13:45

Nie ma oficjalnego stanowiska, a Ty nie siej zamętu i plotek takim wpisem niepotwierdzonym nigdzie, oprócz rozmowy tel. z miłą Panią lub Panem.

Moje 2 telefony i TV-Box są w UP Przemyśl, dokumenty wysłane na odpowiedź na ich pismo ( 9 stycznia - 14 stycznia, standardowy o wysłaniu docu potrzebnych do odprawy ), a przez tel. powiedziano mi, że dopiero jak będą sprawdzać przesyłki zdecydują, czy poleci do mnie,czy zostanie zwrócony z powodu braku CE - nie było mowy o żadnym UKE.

Także jak widzisz, co rozmowa tel. to inne info, a to co wypisujesz to sianie plotek i domysłów zupełnie niepotrzebne.
zjac

Postprzez rodan77 » 7 lut 2017, o 13:49

O ile się nie mylę to właśnie po to jest forum, zeby się wymieniać informacjami. Takie info uzyskał kolego dziś w UC Przemyśl.
Jeśli masz inne, to proszę podziel się.
rodan77
VIP

Postprzez zjac » 7 lut 2017, o 13:50

INFO przez telefon to żadne info, słyszysz to co ktoś mówi aby zakończyć rozmowę. Masz papier z UC, masz info - nie masz papierka nie masz nic.

Wg. Twojego wpisu moje telefony są już zakwalifikowane do naliczenia opłat i odesłania do mnie ( bo przecież dostałem od nich pismo ), a tak nie jest.
zjac

Postprzez rodan77 » 7 lut 2017, o 14:14

zjac, napisałem, że telefony, które teoretycznie mają znak CE też są kierowane do kontroli w UKE.
Wiem, ze Pan/Pani celnik mogą ściemniać, ale niestety nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować.
Koniec offtopu.
rodan77
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI