Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Postprzez moniczka1222 » 4 kwi 2017, o 11:21

Dodzwoniłam się do Przemysla i chcę deklarację i instrukcję PL. Mam od jakiejś firmy opattrzoną ich znakiem wodnym. Może być takie?
moniczka1222

Telefon:: Kazam

Postprzez jingiel » 4 kwi 2017, o 11:36

moniczka1222 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Znak wodny nie ma znaczenia

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
jingiel

Telefon:: sony

Postprzez moniczka1222 » 4 kwi 2017, o 11:45

Dobra to wysyłam to co mam i czekam. Pewnie długo poczekam
moniczka1222

Postprzez moniczka1222 » 4 kwi 2017, o 12:42

A możecie napisać ile czekaliście na zwolnienie z cła po wysłaniu deklaracji i instrukcji? Oczywiście chodzi mi o przypadki otrzymania telefonu a nie zwrotu do nadawcy
moniczka1222

Postprzez Alyaa » 4 kwi 2017, o 14:54

@moniczka1222 część osób czekała kilka dni, inni się nie doczekali. Pewnie sporo zależy od tzw czynnika ludzkiego.
Alyaa
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Postprzez michal_psk » 5 kwi 2017, o 20:56

Mój MI5 tez został zatrzymany w Przemyślu, wysłałem deklaracje zgodności, instrukcje obsługi i inne dokumenty, ale stwierdzili ze nie ma znaczka ce na opakowaniu ani na telefonie i zostanie odesłany do nadawcy.
michal_psk

Telefon:: htc

Postprzez michal_psk » 5 kwi 2017, o 20:59

Dzisiaj już jest w Warszawie, jak się dogadać z Goldway aby oddał kasę albo wysłał mi drugi DHL? Jest taka możliwość? Otworzyłem spór, kończy się dzisiaj, napiszę jeszcze ze telefon zostanie odesłany do nadawcy, czy w takim wypadku Goldway zwróci kasę?
michal_psk

Postprzez Bettinka.r » 5 kwi 2017, o 21:14

michal_psk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

do połowy marca dałabym Ci - co robiłam będąc w dokłądnie tym samym położeniu- po kolei -na tacy"...
teraz przy problemie Goldiego na trasie pl-chiny /o CE/ i chiny-francja..przez "życzliwego" ... znajdź mądrego.... :((

dziś kończy sie spór ??
Bettinka.r

Pochwały: 7
Telefon:: 666560356

Postprzez michal_psk » 5 kwi 2017, o 21:40

Spór niby kończy się dzisiaj, napisałem w sporze aby wydłużyli mi o 20dni, bo wysłałem dokumenty celnikom i czekam na ich odpowiedz. Dzwoniłem do celników ale stwierdzili ze na urządzeniu i pudełku nie ma znaku ce i będzie odesłany do nadawcy. Teraz tel wrócił do Wa-wy.
michal_psk

Postprzez flabio111 » 6 kwi 2017, o 19:24

Ja mam jedno pytanie do obeznanych w temacie. Czy jak zamówię telefon z przesyłką DHL to są jakieś problemy z certyfikatem CE?
flabio111

Telefon:: ZTE V970
ROM: BM V1.3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI