Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez Pedro185 » 2 kwi 2017, o 11:53
Witam.
Z tego co wyczytałem na forum to jeżeli zamówię telefon przez DHL to urząd celny nie zatrzyma mi przesyłki?
Telefon to ZUK Z2 i nie ma on certyfikatu CE.
-
Pedro185
-
- Telefon:: LG
przez akir » 2 kwi 2017, o 11:54
Zatrzyma na 100% do opłaty vat, co do certyfikatu(ja zamawiając urządzenia z łącznościa bezprzewodowa, byłem zawsze proszony o ce)
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
-
akir
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 14
- Telefon:: huwawei
przez Pedro185 » 2 kwi 2017, o 12:01
Tyle, że pytanie było w wątku o CE. Co ma do tego VAT to nie wiem. Żeby ominąć problem z CE na Podkarpaciu wystarczy zamawiać kurierem (np DHL), a taką formę wysyłki oferuje chyba każdy sprzedawca (pomijam kwestie ceny wysyłki, bo to sprawa kalkulacji opłacalności)
Szkoda, myślałem że jednak się uda bo już kilka osób pisało że kuriera nie sprawdzają.
-
Pedro185
-
- Telefon:: LG
przez akir » 2 kwi 2017, o 12:05
Tyle, że pytanie było w wątku o CE. Co ma do tego VAT to nie wiem. Żeby ominąć problem z CE na Podkarpaciu wystarczy zamawiać kurierem (np DHL), a taką formę wysyłki oferuje chyba każdy sprzedawca (pomijam kwestie ceny wysyłki, bo to sprawa kalkulacji opłacalności)
Szkoda, myślałem że jednak się uda bo już kilka osób pisało że kuriera nie sprawdzają.
Nigdy mi przesyłki nie otwierali, dokumenty wymagali przez zadeklarowana zawartość przesyłki
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka