Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

2 lut 2017, o 19:28

orientuje się ktoś jakie plany ma wer warszawa ?

2 lut 2017, o 19:32

Jak to nie chcą VATu? Przecież czy kupisz od Chińczyka za 800 czy w Polsce za 1200 to jeden i drugi telefon można obłożyć Vatem. W drugim przypadku będzie tylko wyższa cena a więc i VAT. Myślę, że po prostu ktoś, kto odpowiada za kontrolę towarów wwożonych do kraju musi się wykazać, że coś robi i wymyślił, że zadziała na tym polu. Nie ulega chyba wątpliwości, że towary wwozone do Polski powinny mieć CE.

2 lut 2017, o 19:52

Ktoś się pytał o koszty związane z analizą/oceną towaru. W przypadku ekspertyzy PIH(Państwowa inspekcja handlowa) takiej opłaty nikt nie pobiera, przynajmniej w moim przypadku, ja nie musiałem nic płacić. Przychodzi jakiś ich pracownik i ogląda czy są znaczki, instrukcja w języku polskim itd. i wydaje opinie w formie pisemnej. A co do tego, że teraz ciągle się czepiają to wygląda mi na to, że niedługo z Chin nie będzie można już nic kupić... Produkty chińskie tylko u dystrybutorów w Polsce czyli monopolistów typu ABC data, którzy żądzą całym rynkiem. Pewnie znowu ktoś się gdzieś wybudował albo jakąś kamienice w spadku dostał, a szary lud cierpi. ;-)

2 lut 2017, o 20:33

Nie rozumiem jednej kwesti: Zrobiłem tu wpis,został skasowany - ok, admin stwierdził, że jest off topem.

Jednak wpisy po mnie, a dotyczące dokładnie tego samego istnieją. O co kommon ? Jakieś tajne akcje pacyfikacyjne, które dotyczą tylko mnie ?

2 lut 2017, o 20:43

Chyba coś Ci się pomyliło. Sprawdziłem logi i nikt stąd nie usuwał żadnego Twojego posta.

2 lut 2017, o 20:45

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Omi odpisał na to co ja pisałem. Nie ma jak tego udowodnić, bo nie ma potw. na email o wykonanym wpisie.

2 lut 2017, o 20:49

Powtarzam - NIE MA W LOGACH ŻADNEGO USUNIĘCIA TWOJEGO POSTA Z TEGO WĄTKU. Gdyby ktoś go usunął, byłby ślad. Pewnie go po prostu nie dodałeś.
I może na tym zakończmy.

2 lut 2017, o 20:53

Zawsze samemu możecie wystawić ce na ten produkt ;]

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

2 lut 2017, o 20:58

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jasne, wystarczy rzuć okiem, że od godz. 18 wpis jest w odniesieniu do zupełnie czegoś innego niż wcześniejsza rozmowa.
Mój wpis dotyczył celowemu zatrzymywaniu smartfonów, żeby nabić kasę dystrybutorom poprzez zakupy u nich i odprowadzanie w 100% VAT i podatku dochodowego ( a jak wiadomo teraz nie zawsze wyłapią i naliczą VAT, a dochodowego nie, bo od czego przy pryw. imporcie )

He,He, ale na tym zakończmy, masz rację. Milczę.

2 lut 2017, o 21:12

Rozumiem, że CE dotyczy całej elektroniki, nie tylko telefonów. Ciekawe jak to będzie wyglądało przy brakach kadrowych poczty. Chyba po to ta umowa ze służbą więzienną.
Odpowiedz