Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Postprzez lagarto » 30 kwi 2020, o 18:19

Nic niestety nie ruszyło, statusy Emcq to trasa paczki jeszcze po Singapurze. On jest "status za nami", kolejny będzie miał "wysłanie przesyłki z kraju nadania"-czyli ten, na którym my stoimy od kilku tygodni.
Aczkolwiek bardzo chciałbym się mylić bo sam czekam już na 5 paczek wysłanych SG Post.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez lagarto » 1 maja 2020, o 20:43

Jeżeli liczyliśmy na samoloty Lotu, które po 15.05 miały ruszyć do Singapuru to nie mam dobrych wiadomości :-(
Odwołanie lotów przedłużone do 31.05.

https://www.lot.com/pl/pl/procedura-zmian-zwrotow-biletow

Tak więc albo SG Post znajdzie jakiś alternatywny sposób dostarczenia tych przesyłek do PL, albo nasza cierpliwość zostanie wystawiona na większą próbę. :evil:
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez Jakubek » 1 maja 2020, o 20:55

Ja tam w czerwcu mogę otworzyć dispute jak nie przyjdzie i zwrócą siano a znając życie przesyłka i tak przyjdzie. Gdzieś na wykopie widziałem jak ktoś z AliPaczki napisał , że SG idzie czasami przez jakieś kraje tranzytowe
Jakubek

Telefon:: Xiaomi
ROM: Miui 11

Postprzez dextero » 1 maja 2020, o 21:25

Jedną z przesyłek zamienili mi na 00459..., a mianowicie tę LB122564973SG i została doręczona wczoraj, ale czekam też na dwie inne LB...SG i niestety nie widzę informacji o zmianie numeru na 00459.., które to przesyłki idą przez Belgię :-( Ostatnio wysłałem kilka próśb o wydłużenie ochrony, które pozostały bez reakcji, więc skończyło się na sporze. Pewnie tym razem też tak będzie :evil:
dextero

Postprzez klopps » 1 maja 2020, o 21:37

Niestety to dotyczy również lotów Singapore Airlines które na zmianę latały wraz z Polskim lotem (w ramach współpracy Code-share) https://www.pasazer.com/news/43840/sing ... erwca.html wyłączone są kraje min. Londyn, Frankfurt i Zurych
wątpię by paczki były puszczane przez kraj tranzytowy z prostej przyczyny,w europie również kupują na Ali itp. po prostu może nie być miejsca:(
klopps

Pochwały: 1
Telefon:: lg

Postprzez klopps » 1 maja 2020, o 22:00

dextero ta przesyłka mogła nie znajdować się fizycznie w singapurze i zdążyli ją przekierować.Pozostałe pewnie tam leżą gdzieś w magazynach pewnie i żeby je przekierować musieli by przetransportować z powrotem np. do chin:( obym się mylił...
klopps

Postprzez Jakubek » 2 maja 2020, o 16:37

Ah,, mam nadzieję, że szybko to ruszy
Jakubek

Postprzez klopps » 2 maja 2020, o 18:05

Tak na dobitkę;( szacowany czas opóźnień 60 dni:((translator) https://translate.googleusercontent.com ... gSp5O2zF0Q
klopps

Postprzez Jakubek » 2 maja 2020, o 18:13

klopps napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi Ali odda kasę jak telefonik nie dojdzie jeszcze przez 40dni
Jakubek

Postprzez klopps » 2 maja 2020, o 18:32

Mi zostało 26 dni.Pisałem wczoraj do chińczyka tylko na razie nie odpisuje bo mają święto pracy(pewnie w poniedziałek odpisze)z ciekawości czy z związku z zawieszeniem lotów do Polski Przez taki długi okres,dało by rade wysłać inną pocztą(może będzie miał jakieś info) .Pewnie co najwyżej przedłużą okres ochronny,kasę pewnie się odzyska jak co ale szkoda mi tego straconego czasu:(
klopps

Postprzez Jakubek » 2 maja 2020, o 19:33

klopps napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nawet jak przedłuży czas ochrony, po tych 26dniach to zakładasz dispute i i tak zwrot dostaniesz bo kupiłeś na innych zasadach.
Jak coś daj mi proszę info jak się zgodzi wysłać inną pocztą to wtedy ja też napiszę do "swojego" sprzedawcy
Jakubek

Postprzez klopps » 2 maja 2020, o 21:23

Tak tylko akurat zależy mi na tym i się trochę napaliłem a w Polsce tego nie dostane:)(Radio na androidzie razem z ramką dopasowaną do modelu samochodu)a jak już coś znajdę innego to nie wiem czy chińczyk będzie skłonny to wysłać i kiedy:/najwyżej przełożę zakup o kilka miesięcy;(Ok jak się odezwie to dam znać czy coś wymyśli czy to oleje.
klopps

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI