• Reklama

Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + sklepy

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez Mati791 » czwartek, 29 września 2016, 15:00

Ocena: Negatywna
Nazwa sprzedawcy: kocolela
Link do sklepu: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1jWyf/
Zakupiony towar/wartość: LeTV x900 64GB
Opis transakcji:
Telefon zakupiony ze względu na zapewnienia o 24 miesięcznej gwarancji w Hiszpanii.. Po miesiącu użytkowania w telefonie padła płyta główna.. Po kontakcie z serwisem okazało się że mój telefon nie może zostać naprawiony w Hiszpanii i ma tylko rok gwarancji w Chinach.. dodatkowej usługi gwarancyjnej wykupić już nie mogę oczywiście. Telefon czeka na wysyłkę do serwisu w Chinach, a ja pokrywam koszta wysyłki w obydwie strony (Poczta Polska do Chin +/-100zł, i 38USD na wysyłkę powrotną)
Sprzedający się wypiął, nie odpisuje i ma to gdzieś.

Może to nie dotyczy Aliexpress, ale stwierdziłem że warto tutaj o nim napisać.
Mati791
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 24 lutego 2016, 03:10
Pochwały: 1

Reklama

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez grens » niedziela, 16 października 2016, 21:46

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy:Hope-Team ShenZhen Electronic Technology Co.,LTD
Link do sklepu: https://pl.aliexpress.com/store/1453055
Zakupiony Towar/wartość: Telefon UMI Plus/179,90$
Opis transakcji: Naciągacze. Bezczelnie podają fałszywy nr przesyłki. Nie sugerować się, że to "autoryzowany" sprzedawca. Kupiłem Umi Plus w przedsprzedaży. Numer przesyłki wprowadzili w ostatnim dniu terminu jaki wyznacza Aliexpres. Numer był fałszywy wiec wysłałem zapytanie na co odpisali, że spoko my frend, że u nich jest święto i po świętach zaraz wyślą. Po dwóch tygodniach ponownie sprawdzam nr przesyłki i dalej "nie ma takiego numeru" teraz już na maila nie odpisali wcale więc założyłem spór. Odpowiedź natychmiastowa - zgoda na zwrot kasy. Wynika z tego, że w ogóle nie mieli zamiaru nic wysyłać. Pal licho zamrożoną gotówkę, ale czekałem na ten telefon.
Mój wpis nie jest pierwszy który dotyczy tego sprzedawcy, tak że to nie pojedyncza wpadka tylko nierzetelność sprzedawcy.
grens
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 08:37

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez grens » niedziela, 16 października 2016, 21:55

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Umi Office
Link do sklepu: https://pl.aliexpress.com/store/2028011
Zakupiony Towar/wartość: 2 x Umi Super/320,00$
Opis transakcji: Kupiłem u nich dwa telefony. wysyłka bez problemu, dotarły w 3 tygodnie. Oba miały niezbyt dokładny GPS (co jak się okazało po doczytaniu jest raczej cechą telefonu). Po wymianie korespondencji (również bezproblemowo) zgoda na zwrot kasy. Po namyśle zdecydowałem się na 10% rabatu który zaproponowali. Polecam
grens
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 08:37

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez subarulegacy » niedziela, 16 października 2016, 23:16

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: OCBM store
Link do sklepu: https://ocbm.aliexpress.com/store/90360 ... 0.0.oyoN8z
Zakupiony Towar/wartość telefon oukitel/142.49%
Opis:
Gość kłamie.
Przed zakupem pytałem czy ma telefon który mnie interesuje.
Odpowiedział że tak.
Przelane pieniądze pod koniec sierpnia 2016.
Do dziś brak wysyłki.
Kilkukrotne emaile.
Odpowiedzi z kilkudniowym opóźnieniem - same kłamstwa - w stylu że ma telefony i je testuje by mieć gwarancję że są sprawne.
Rezygnacja z zakupu. Facet nie potwierdza.
Rozmowa z Aliexpress - czekam na zwrot kasy z Ali.


Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy:FingerZone Technology Co., Ltd:
Zakupiony Towar/wartość telefon oukitel/179.99$
Link: https://fingerzone.aliexpress.com/store ... 0.0.oyoN8z
Opis:
Podobnie jak OCBM z niewielką różnicą. Po miesiącu oczekiwania wysłał telefon. Kłamał, że ma sprzęt, że już wysyła, że już jutro ble ble ble.

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzedawcy: NILLKIN official store
Zakupiony Towar/wartość: etui/6.98$
Link:https://nillkin.aliexpress.com/store/1614012?spm=2114.13010608.0.0.oyoN8z
Opis:
Wysyłka następnego dnia po przelewie. Bez problemów.

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzedawcy:Taidea Tech. (Zhongshan) Co., Ltd.
Zakupiony towar: kamień/19$
Link:https://www.aliexpress.com/store/200658?spm=2114.13010608.0.0.oyoN8z
Opis:
Wysyłka następnego dnia po przelewie. Bez problemów.Sam od siebie dołożył prezent.

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzedawcy:Westline Brand Phone Case
Zakupiony towar: etui/8.39
Link:https://www.aliexpress.com/store/418533?spm=2114.13010608.0.0.oyoN8z
Opis:
Wysyłka następnego dnia po przelewie. Bez problemów.Bardzo mili. Super kontakt.


Ocena: pozytywna
Nazwa sprzedawcy:dpark Online Store
Zakupiony towar: etui/17.99
Link:https://dparkonlinestore.aliexpress.com/store/1505019?spm=2114.13010608.0.0.oyoN8z
Opis:
Wysyłka następnego dnia po przelewie. Bez problemów.Rewelacyjny kontakt.Bardzo miło
subarulegacy
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 5 września 2016, 16:42
Pochwały: 1

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez maanmy » czwartek, 3 listopada 2016, 13:39

ocena -pozytywna
wartość 54 usd
https://www.aliexpress.com/store/172776 ... 0.0.wi402r

- zamówione słuchawki, w piątek , w sobotę !!!!! wysłane shenzen (DHL) w poniedziałek rano ku mojemu zaskoczeniu były u mnie . Kontakt super ze sprzedawcą .
maanmy
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 29 października 2013, 09:53
Pochwały: 1

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez Avis33 » sobota, 12 listopada 2016, 01:27

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: iking
Zakupiony Towar/wartość telefon oukitel/ US $168.99 / piece
Link: https://pl.aliexpress.com/item/Original ... Id=5090301
Opis:
Telefonowi się zepsuł dotyk Lenovo K3 Note, wysłałem na gwarancję dnia: 2016-05-02 odpisywał do dnia: 2016-06-20 także od tego czasu nie ma z nim kontaktu, a wysłałem mu cały telefon z pudełkiem RR783936771PL. Jestem w tyle 600 zł to jest cena minimalna. Nie polecam tego sprzedawcę.
SS:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Motorola Defy >> Xioami Red Rice >> Lenovo K3 Note (wysłany do Chin) >> Motorola Defy >> Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32 gb
Avis33
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): niedziela, 29 grudnia 2013, 14:25

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez bumbum » wtorek, 15 listopada 2016, 15:42

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Globalstar Smartphone
Link do sklepu: https://www.aliexpress.com/store/2094056
Zakupiony Towar/wartość 3 sztuki smartphona blackview A8 po 54usd kazdy
Opis transakcji:
Podczas festiwalu 11:11, zakupiliśmy ze szwagrem i córką po jednej sztuce blackview A8, każdy ze swojego konta. Po transakcji otrzymałem wiadomośc od sprzedawcy że wysyłka moze przedłuzyc się do 5-7 dni ze względu na ilość zamówień ale nie mam się martwić. Dzisiaj otrzymaliśmy wszyscy jednakowy teks, wytłumaczenie
dear
I am sorry to tell you that the product your order is not pass the inspecting of our QC, I can not send the not good product to you.
Therefore,we returned the goods back to factory.
I checked with the factory,they are not sure when the new goods will be finished.
and this mobile is in stock in China and we can send you within 24 hours
it may take 25~60 days to arrive
can you accept that we send you from China
if not hope you can consider others in our shop or cancel this order and choose reason"other reason" or "processing time is out of my exception"
thanks
waiting for your reply"
Dziwne ze wszystkie 3 smarphony uległy uszkodzeniu i zostały odesłane do fabryki. Kłamca i matacz. Sprzedaje towar którego nie ma. Oczywiście cały czas ma dostępny ten model z wysyłką z Niemiec ,ale cena o 14usd wyższa.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Poprzednia strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama