ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Karlos83 » 7 sty 2017, o 10:59

To rzeczywiście mam coś nie tak - u mnie przez noc z poziomu 25% rozładował się kompletnie... Czy Cm 12.1 z tego linku będzie ok? http://www.needrom.com/download/cm-12-1/ No i drugie pytanie, czy byłby ktoś na tyle uprzejmy aby na PW podać tutorial jak to wgrać? Jestem niestety laikiem w temacie...
Karlos83

Pochwały: 3
Telefon:: Bluboo

Postprzez Sunsu22 » 7 sty 2017, o 11:14

Taki tutorial to przydałby się tak tu, a nie tylko na PW :-P

Tutaj jest, ale chyba cały punkt 1 można pominąć? Jeśli telefon już ma androida 5.1?
zte-nubia-z7-max-t13921-108.html#p215797

A tak to może zwykłe zresetowanie telefonu do ustawień fabrycznych pomoże?
Moja Nubia przyjdzie dopiero w poniedziałek :-P
Sunsu22

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE v970

Postprzez Flyagaric » 7 sty 2017, o 12:38

Nim moja żona wypchała fona komunikatorami i fajsbukami, to przez noc spadało 1-2%. Teraz spada kilka, ale jak piszę: kilka. Dramatu nie ma. Sporo siedzi na FB i gra we Frozen, maniaczką jednak nie jest - wystarcza na 2 dzionki.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez rsat » 7 sty 2017, o 14:53

gdzie w cm 12 ustawia sie predkosc internetu na pasku powiadomień Jest mozliwosc wyłączenia A co do baterii to FB zjada sporo a potem usługi google no i ja zawsze przestawiam w wifi aby nie skanował sieci tylko gdy podłaczona a w romie android 6 i wyzej trzeba w lokalizacji wyłaczyc aby nie działała zawsze
rsat

Telefon:: lg

Postprzez zawel » 7 sty 2017, o 15:19

@Karlos83
CM12.1 stąd: mega, a tu jest wątek gościa, który to wypuszcza: http://www.androidiani.com/forum/international-users-help/474427-rom-zte-z7max-android-5-1-1-cm-12-1-unofficial.html. Tam jest też link do NubiaCamera, który jest chyba lepszy niż stockowy z CM i do listy basebandów, można trochę pokombinować. Gappsy z http://opengapps.org/, do andka 5.1, tylko pamiętaj że to ARM 32-bit (nie ARM64!). Tutoriala jakiegoś specjalnego nie trzeba: wrzucić TWRP, backup wszystkiego na kartę SD, potem wipe wszystkiego oprócz wewnętrznej pamięci i dalej instalacja z karty ROMu, gappsów i superSU.

A co do baterii to może być jeszcze coś: mam znajomego, u którego jak jestem w domu to mi bateria schodzi w oczach - coś tam jest u niego z zasięgiem takiego dziwnego, że cały czas mi przeskakuje z LTE na H+, potem na H i z powrotem i to nie tylko ja mam tam taki problem.

@rsat
Ustawienia->Pasek stanu->Network speed
zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez rsat » 7 sty 2017, o 16:43

dzięki nie zauwazyłem tej opcji starosc i nie ten wzrok A co do zasiegu to racja ja w domu tez mam miejsce gdzie kiepski zasieg i wtedy spada bateria jak woda w dziurawym wiadrze
rsat

Telefon:: lg

Postprzez lennyhowmany » 7 sty 2017, o 18:39

W moim przypadku wyłączenie nfc znacznie wydłużyło pracę na baterii.

Ja natomiast mam problem z bardzo wolnym internetem. Dwie karty: Play i Virgin, pełny zasięg i na lte i na 3g w różnych miejscach miasta, a i tak telefon czasem ma problem z wczytaniem strony z samym tekstem. Speedtest pokazuje wysokie wyniki.
lennyhowmany

Telefon:: NubiaZ7Max/ZTEAxon7

Postprzez zjac » 7 sty 2017, o 19:00

lennyhowmany napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jaka przeglądarka ?
zjac

Pochwały: 6
Telefon:: Cubot

Postprzez lennyhowmany » 7 sty 2017, o 19:58

firefox, chrome, youtube, w aplikacjach tak samo
lennyhowmany

Telefon:: NubiaZ7Max/ZTEAxon7

Postprzez magda6 » 8 sty 2017, o 17:44

Witam serdecznie wszystkich.
Jestem świeżym użytkownikiem Z7 max z Banggood v3.9.6, NX505J_EN_v2.02. Do tego nigdy nie działałam w oprogramowaniu telefonów. Po przeczytaniu wszystkich wątków forum zdecydowałam zmienić oprogramowanie na cm12.1. A to dlatego, że mój nowy fon nie ma: radia fm, autoobracania, słuchawki nie odłączają głośnika po podpięciu.
A więc ściągnęłam co potrzeba i zaczęłam od backupu poprzez Z7 Max All In One Tool Created By Tigreos v3.3.0. Zrobiłam.
Następnie weszłam w tryb recovery i zrobiłam wipe cache partition. Nie było tam żadnej opcji advanced->wipe Dalvik Cache , było jeszcze do wyboru "wipe all aplications" i "wipe all data" więc to odpuściłam i wróciłam do głównego menu recovery. Weszłam w chose update package, a później w choose from sd card. Wybór cm12.1 i enter. Po 10 sekundach instalacji pojawił się napis: "uptade package instalation failure, please check update package" i kuku.
Dodam jeszcze że instalka cm-12.1_nx505j-20161111-Rel_V23 pochodzi ze strony androidiani.com i jest w formie zip wrzucona na kartę sd.
Pomóżcie fachowcy proszę, co źle zrobiłam, gdzie się cofnąć.
Z góry dziękuję.
magda6

Telefon:: Z7 max

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE