przez Atreyu » 11 kwi 2018, o 19:42
Dwa dni temu dotarła do mnie długo wyczekiwana Nubia M2. Pierwsze wrażenie całkiem przyjemne. Po nieco dłuższym zastanowieniu przyszła refleksja że mimo wszystko ta słuchawka jest nieco za duża. Do tej pory używałem Elephone S3 który nie dosyć że mniejszy 5,3" to jeszcze nie ma żadnych ramek wokół wyświetlacza. Bardzo przydała by się więc wersja mini, tak na oko jakieś 5"... Wielkim zaskoczeniem był brak tunera UKF/FM, choć w zasadzie po zastanowieniu sie doszedłem do wniosku że we wcześniejszych telefonach funkcji tej nie używałem poza sprawdzeniem i zaprogramowaniem stacji. Zwracam się jednak do osób bardziej obeznanych z tym telefonem i jego zmodyfikowanym andkiem M - ja chyba jestem za głupi ale nie mogę nigdzie w ustawieniach telefonu znaleźć f-cji zmiany rozdzielczości rejestrowanej fotografii oraz regulacji poziomu kompresji jpeg. W poprzednich telefonach funkcjonalnosć taka była dostępna z głównego menu konfiguracji ustawień aparatu, a w Nubii nie ma jej nawet w karcie ustawień zaawansowanych. Nie znalazłem też dosyć popularnej f-cji śledzenia ostrości. Ten aplet aparatu wygląda na bardziej uproszczony do stockowej aplikacji androida... A może za krótko się nim bawiłem ??:D
Pozdrawiam. . .