Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.
Odpowiedz

Re: ZTE Nubia M2 z podwójnym aparatem Sony 13MP

7 mar 2018, o 15:30

sonic napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ustawienia-Dzwięk-Inne dźwięki-dźwięk podczas włączenia

7 mar 2018, o 15:45

[quote="sonic"]Dostałem taką:
Obrazek

Lucky You :) Ja musiałem dołożyć do BlitzWolfa.

A przy okazji pytanie - jest sens dobijac sie do BG o ladowarke QC?

pozdr.

7 mar 2018, o 21:59

Witam!

Moje wstepne wyniki po pierwszym ladowaniu.

100% > 20%

Czas dzialania: 1d 21g
SoT - 5h 13m
Jasnosc 90% auto ( mam wrazenie, tak jak niektorzy pisali, ze ekran jest jakis ciemny)
WiFi+Dane Komorkowe - cały czas włączone (Dane Kom. 7-18 - poza domem, WiFi w domu)
Lokalizacja - Oszczedzanie Baterii
Synchronizacja konta Google.
Czas rozmow 58 min.
Kilkadziesiat SMS, przegladanie neta, ustawianie telefonu, Messenger, FB Lite, Ali itp.
Opcja Power Save Management - byla defaultowo ON, tak zostawilem +Tryb Inteligentnego Oszczedzania Energii - tez bylo wlaczone.

W nocy - wszystkie ustawienia takie same jak w dzien - schodzi 4%.
Ladowanie zwykla ladowarka (w tym momencie - 30 min, od 20% do 44%)

Aparatu nie testowalem - jestem totalnym amatorem :) - ale jest w miare ok.

pozdr.

8 mar 2018, o 09:43

porównując do cool1 mam wrażenie że podświetlenie ekranu jest słabsze, ale myślę że to wynika z technologii amoledowej która jest równie kontrastowa i wyrażna przy mniejszym podświetleniu (po prostu telefon nie razi po oczach)

8 mar 2018, o 11:53

Witam!

Czy w Android 6 jest cos takiego jak nieznane źródła? Nie mogę znależć a chciałbym zainstalować Pixel Louncher 2.apk

OK - znalazlem - jednak pomimo jej włączenia - Pixel nie chce się instalować :(

OK - udało się, nie mogłem zainstalować bo nie była do końca usunięta poprzednia instalacja Pixala:)

pozdr.

8 mar 2018, o 20:41

Witam, mam pytanie odnośnie konfiguracji sieci - dlaczego nie mam internetu w telefonie [sieć PLAY]? Należy ją jeszcze jakoś dodatkowo skonfigurować? Połączenia i sms są bez zarzutu ale po odłączeniu wifi, LTE się pojawia samoczynnie, tak jak miało to miejsce we wszystkich poprzednich smartfonach, z którymi miałem do czynienia

9 mar 2018, o 00:56

Witam,
Mam obecnie Letv X600, z ktorego jestem zadowolony. Czy kupujac Nubie M2 odczyje jakies wyrazne korzysci? Z tego co widze procek podobnej predkosci. Na plus wiecej RAM i duzy plus 64GB flash (te 32 troche malo jesli chce sie nagrywac filmy). Aparat z X600 oceniam jako niezly, sknocony jest tylko dzwiek przy filmach (nieszczesne AGC). Czy Nubia bedzie tu wyraznie lepsza?
Czy jako dioda powiadomien robi podswietlenie klawiszy dotykowych? Migaja wszystkie czy tylko wybrane i czy sa inne kolory? A co podczas ladowania - bardzo przyzwyczailem sie, ze w telefonach mam diode po ktorej widze czy telefon juz sie naladowal.

9 mar 2018, o 01:09

bedzie nieco lepsza ale nei dużo. nie warto wydawać kasy w twoim wypadku. za mały przeskok.

9 mar 2018, o 08:07

nordi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdz czy masz APN-y poustawiane w ustawieniach sieci. Pewnie będziesz musiał je ręcznie dodać.

9 mar 2018, o 08:26

@cbm80
Podstawowy plus to bateria ( spokojnie będzie trzymać 2-3razy dłużej )i ekran oled
Odpowiedz