Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

25 sty 2016, o 14:34

no ja też się czaję na tego guanqina ale czekam na jakieś fajne promo :)

25 sty 2016, o 16:05

http://www.aliexpress.com/item/43mm-Par ... 98525b92e1 - z tym samym mechanizmem.

25 sty 2016, o 19:56

No to nic mi się nie rozjaśniło :)
Zamiast jednego mam 3 kandydatów:
Seagull M172s - solidny werk, dobrze wygląda, 40mm średnica - 2~3 razy droższy od pozostałych dwóch
GUANQIN - wygląda nawet lepiej niż Seagull ale firma bez renomy, 40mm
Parnis - marka córka Seagull, ten sam werk ST2505 co w Seagull M172s, 43mm ale wygląd najgorszy z całej trójki, cena taka jak GUANQIN

Dalej szukam jakiegoś porządnego sprzedawcę Seagull M172s ale Parnis i GUANQIN mają swoje zalety i są dużo tańsze. Jak nie znajdę szybko to biorę jednego z tańszych.

27 sty 2016, o 22:17

Jak obiecywałem kilka postów wcześniej zdjęcia podróbki Omega Seamaster, kupione w
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

6 lut 2016, o 21:56

Posiadam od kilku miesięcy automat Guanqin http://www.gearbest.com/men-s-watches/pp_264238.html
Guanqin jest z zewnątrz dobrze wykonany, ma szafirowe szkiełko, ładną tarczę i teoretycznie wysoką wodoszczelność (według producenta 10ATM). Jednak krótko po zakupie zaczęła parować szybka (nie pływałem w zegarku, tylko prysznic). Zegarmistrz otworzył, wysuszył, problem nie wrócił - możliwe, że dekiel nie był dokładnie zamknięty. Koperta jest gruba (14mm) i dosyć podatna na zarysowania. Po kilku miesiącach zepsuł się datownik. Mechanizm według zegarmistrza to jakaś tandeta, nie podjął się naprawy. Dokładność przeciętna, zegarek spóźnia się kilka minut tygodniowo.
Moim zdaniem nie warto. Za podobne pieniądze można kupić w Polsce automat Seiko lub Pulsara z przyzwoitym japońskim mechanizmem. Z chińskich natomiast lepiej wybrać automat Seagull lub Parnis.

6 lut 2016, o 22:11

MrMajst3r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

70$ za zegarek, który się spóźnia kilka minut tygodniowo? I to nazywasz przeciętną dokładność? Przy zegarku za >3$ kilkuminutowe spóźnienie (na tydzień) wg mnie dyskwalifikuje zegarek.
Między 3 a 10$ jak się późni kilka sekund (na tydzień) to jak podoba się wygląd to można przeboleć. Od ~10$ zegarek nie powinien się późnić nawet sekundy.

6 lut 2016, o 23:37

TrsTrs napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten sklep ma dobrą reputację:
http://good-stuffs.com/Sea-Gull-M172S-p ... _p_18.html

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Automat?
Dobre automaty mają normę +25s -15s/ dobę (np. Seiko 6R15) a dobre kwarce mają normę +-15s miesięcznie (np. Citizen Eco-Drive). Na ogół jest lepiej.

6 lut 2016, o 23:38

jeedek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Będziesz miał jakieś info na temat tych zegarków daj znać. Też bardzo mi się podobają.

mi też, lecz od 2 miesięcy próbuje poznać jakieś opinie na jego temat i bezskutecznie :roll:

7 lut 2016, o 00:02

Witam. Widział ktoś z Was u naszych majfriendów zegarki podobne do "WIZE AND OPE GUMMY YELLOW FLUO"? Jeśli tak, to proszę o podesłanie linka do aukcji ;)

7 lut 2016, o 01:26

Ja zamówiłem Skmei 1124.

Obrazek

W piątek wylądował w Warszawie, może poniedziałek lub wtorek będę miał go na ręku.

Zegarek stylizowany na Panerai Luminor 1950.
Bardzo mi jego design przypadł do gustu, zobaczymy jak będzie na żywo.

7 lut 2016, o 02:05

MikeM napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Automat?
Dobre automaty mają normę +25s -15s/ dobę (np. Seiko 6R15) a dobre kwarce mają normę +-15s miesięcznie (np. Citizen Eco-Drive). Na ogół jest lepiej.

Nie kupuje się automatów za 10$.
Zegarek ma pokazywać czas.
Nie interesuje mnie czy to automat czy kwarc o ile pokazuje dobrze czas.
Wolę zwykłego kwarcowego pokazującego dobrze czas niż jaki "kozacki" automat co ma pół minuty dziennie się późnić.

BTW. +-15s miesięcznie to nie kilka minut na tydzień

7 lut 2016, o 10:53

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

70$ za zegarek, który się spóźnia kilka minut tygodniowo? I to nazywasz przeciętną dokładność? Przy zegarku za >3$ kilkuminutowe spóźnienie (na tydzień) wg mnie dyskwalifikuje zegarek.
Między 3 a 10$ jak się późni kilka sekund (na tydzień) to jak podoba się wygląd to można przeboleć. Od ~10$ zegarek nie powinien się późnić nawet sekundy.

Zwróć uwagę, że wpis dotyczył zegarka automatycznego, a nie kwarcowego. To różnica jak między rowerem a motorowerem :) Normą jest dokładność rzędu kilku-kilkunastu sekund na dobę. Generalnie automaty można podregulować i poprawić dokładność, ale nie wiem czy ten werk ma taką możliwość.

Jeżeli oczekujesz dobrej dokładności, to naturalnie powinieneś wybrać zegarek kwarcowy - bezobsługowy.
Odpowiedz