Rozmowy na wszystkie tematy
6 sie 2015, o 00:44
No to tak-obecnie mam 17 lat i odkąd skończyłam 13 lat mam własne konto bankowe i dużo kupuje przez internet.
Głównie wzięło się od tego, że moja mama często zamawiała różne rzeczy na allegro i dla mnie to takie naturalne kupować większość rzeczy przez internet.
Może uważacie, że to za wcześnie, ale powiem wam, że po rówieśnikach widzę ile dzięki temu nauczyłam się przedsiębiorczości itp ;)
13 lis 2015, o 12:02
Ja zamawiam wszystko bo taniej :)
13 lis 2015, o 12:15
Moja nastoletina córa zwykle zdaje się na mnie, bo zwyczajnie wie, że mam duzo lepsze rozeznanie co do zakupów w sieci. Ale bywa i tak, że sama coś sobie znajdzie, to i tak przychodzi do mnie, żebym zapłacił swoim PayPalem. Dodatkowa ochrona.
25 sty 2016, o 10:30
dolny pupłap granicy wiekowej faktycznie jest dyskusyjny, ale starsze dzieciaki jeżeli chcą np zamówić coś śmiesznego znajomym na urodziny o czym niekoniecznie chcieliby żeby rodzice wiedzieli to konto junior jest dobrą sprawą :)
8 mar 2016, o 09:49
A jakie konto bannkowe do wykonywania płatności polecacie dla kogoś, kto nie skończył jeszcze 18 lat?
8 mar 2016, o 11:52
Ja mam Izzykonto w mBanku, niestety $$ dość drogi :c
8 mar 2016, o 13:01
Witam.
Mam 17 lat i za niecały rok 18. Chciałbym sobie założyć kartę wirtualną. I tu rodzi się parę pytań. Gdzie aktualnie jest najlepiej? Interesowała mnie oferta w BZ WBK ale było tam napisane że zakończyli wydawanie tych kart. Interesują mnie płatności na ali, BG, google play, no i możliwość przypisania do Paypal. Więc gdzie teraz najlepiej?
Z góry dziękuję za odp. :)
Pozdrawiam
8 mar 2016, o 15:32
Zapytaj jeszcze w Smart Banku. Niedawno wszedł na polski rynek. Podstawowe konto, bez żadnych dodatkowych usług jest w 100% darmowe. Wiadomo, usługi dodatkowe sa oczywiście płatne.
mBank - tam chyba tylko karta jest płatna i to jeżeli nie zrobi się iluś tam transakcji w ciągu miesiąca.
8 mar 2016, o 17:01
No ja właśnie raczej rzadko bym takie transakcje robił :/
8 mar 2016, o 18:20
W mBanku tylko karta w $$ jest płatna 25 zł/ rok.
Żadnych opłat do 18 roku życia nie ma.
9 mar 2016, o 13:09
No chyba jednak są.
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Czyli jest za free o ile 5 razy zapłacisz, za studencki pasztet z bułka kartą płatniczą :)
23 sie 2016, o 13:57
Orientujecie się może czy oni mają kartę płatniczą w Visa:
http://www.banksmart.pl/Pytam, bo części płatności chcielibyśmy dokonywać przy pomocy karty płatniczej, a z tego co wiem, to tylko Visa obsługuje transakcje międzynarodowe bez większych problemów.