Akcesoria do telefonów, tabletów i innych chińskich gadżetów
Odpowiedz

Re: Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

21 mar 2016, o 15:38

Herezja napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chyba skuszę się na te Zircony. Głównie słucham rapu. Będą pasowały?

21 mar 2016, o 15:41

Przy słabych jakościowo nagraniach trochę syczą pewne pasma górne, co do reszty to jest aż za dobrze Hehehe.

Wysłane z mojego MX_Base przy użyciu Tapatalka

21 mar 2016, o 15:48

Herezja napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za odpowiedź. Właśnie zamawiam :)

21 mar 2016, o 19:47

Czy za 35$ z gearbest Ausdomy M05 to najlepszy zakup jaki można zrobić czy w tych granicach można kupić coś lepszego i tu teraz kwestia jest taka, że jak jest coś lepszego nawet pchełki to proszę o poradę.

21 mar 2016, o 20:16

Poszukuję słuchawek dokanałowych , bluetooth + kabel , też jako zestaw słuchawkowy. Chciałbym aby połączenie bluetooth było lepsze nić w Bluedio - tu max 1-2 m i rozłącza muzykę i rozmowę. Do telefonu Lenovo k3 note.
Cena to ok. 50-80zł

dzięki

21 mar 2016, o 21:46

Rodzimi użytkownicy naszego języka na zaufanym forum słuchawkowym prowadzą również od dłuższego czasu analogiczny temat o słuchawkach z Chin. Warto zwrócić uwagę na posty Inszego, bo dużo sprzętu słyszał i sprowadza, tak, tego chińskiego też.
http://forum.mp3store.pl/topic/95913-ta ... ki-z-chin/

i parę modeli zestawił:
http://forum.mp3store.pl/topic/95913-ta ... try1329321

I zarzuca że trochę złomu skupujecie ;)

22 mar 2016, o 00:50

Witam Panowie
Co wybrać Zirkony czy Mrice e300

Powiem szczerze że w ciągu kilku tygodni rozsypały mi się oryginalne 3 komplety słuchawek samsung. Kupiłem na allegro niby oryginały za 60 zł i okazały się podróbami. Oryginalne słuchawki samsunga grały w miare przyzwoicie. Dodam że miałem również Shure Se215 ale niestety słabo trzymały się w uszach.

Potrzebuje czegoś naprawde dobrego.

MRice e300 zbiera mase pozytywnych opinii że grają jak słuchawki za ponad tysiąc złotych, natomiast na tym forum polecane są Zirkony.
Chcę coś kupić z mikrofonem aby fajnie leżało w uszach i dawało super soczysty czysty dzwięk z wyraźnym basem.

Budżet do 50 dolarów.

Warto wybrać Mrice e300 lub Zirkony?

Polećcie coś najlepszego w tej cenie co da czysty głęboki dzwięk z wyraźnym bassem.

Szperam od 3 godzin po różnych forach i na każdym czytam o nowym modelu.

Dzięki z góry za pomoc

22 mar 2016, o 02:07

Od tygodnia mam i polecam KZ EDR2, dzisiaj przyszly KZ ATE (czarne) a miesiac temu VE MONK, polecam wszystkie :-)
Dbre opinie maja tez JOYROOM E107 ktore jeszcze chyba chapne wkrotce :-)

22 mar 2016, o 20:15

@James
Zdecyduj się. Piszesz o budżecie do 50$, a podajesz modele do kilkunastu dolarów.

Don Scorpio Bass Colour
Takstar Hi-1200 - ale to za połowę twojego max budżetu, w którym znajdzie się pewnie dalej coś lepszego.
Kinera BAS02 - nie czytałem ale ponoć dobre

Od Mrice E300 na bas brałbym Piston V2 w tej cenie (uwaga na podróbki).
O Zirkonach nie czytałem gdzie się plasują, ale
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

http://forum.mp3store.pl/topic/95913-ta ... try1329321

Mrice E300 mimo wszystko są takie sobie ponoć, jak na opinie które się niekiedy czyta, kto się bardziej zna to zauważy.

Trochę więcej modeli które wrzucałem sobie do zakładek w czasie lektury chińskiego wątku mp3store, i nie tylko.

Kinera BAS02
Senfer OT3
Zero Audio Tenore G
1MORE Design Crystal Piston
AWEI Q9
Awei 800
Moxpad X3
VJJBV1
Soundmagic e10
MEElectronics SP51
ECCI PG100
Havi B3 (poza budżetem)

50 dolarów to już niespełna 200 złotych których może nie tylko chińczyki będą warte.
Może warto poczytać ten ranking:
http://www.audiofanatyk.pl/polecane-slu ... przenosne/
I porównać najlepsze z tym co podałem na samej górze:

23 mar 2016, o 13:34

Chłopaki, Pomocy !

Mam problem natury ekonomiczno-sensownej. A mianowicie:

Obecnie użytkuję "sennheiser cx 890i"(kupione za granicą w sklepie pokroju Best Buy) i totalnie nie wiem jak je pozycjonować względem innych, chińskich słuchawek. W Pl kosztują one 400zł na necie. Polecam sprawdzić recenzje.
Przymierzałem się powoli do pomyślenia nad ROCK Zircon lub DZAT DF-10 (czyli pierwszoklasowe słuchawki). Zawsze użytkowałem douszne... No ale właśnie.
Meizu HD50 (nauszne) są dostępne za 51$. I tu głupie... pytanie - Co zrobić ? Na czym się skupić ?

Ktoś ma te Meizu? Jak z jakością względem wymienionych wyżej pchełek ?

PS. Oferta na Gearbest, a Warehouse to US-LA (Los Angeles) - nie będzie żadnych problemów z wysyłką ?;)
Bo przyznam że mają tam dobre ceny :P
Odpowiedz