Modele Mi 7 oraz Mi Mix 2s to telefony w którym można będzie się spodziewać procesora Snapdragon 845. Wielkie nadzieje pokłada się również w designie obu modeli, osobiście uważam że za wiele nowości w już wypracowanym wyglądzie obu modeli nie można się spodziewać. Jednak może się trochę mylę...
Wideo dostępne w sieci "gdyba", iż model Mi 7 posiadał będzie ekran 5.5-inch IPS LCD wykonany w technologi 18:9, oraz rozdzielczości 2880 x 1440pixels. Z innych ciekawych plotek można wyczytać, że znajdziemy w specyfikacji dwa warianty, 6GB pamięci RAM oraz 8GB pamięci RAM. Co najciekawsze i dla mnie osobiście najważniejsze, może nareszcie doczekamy się czytnika linii papilarnych wbudowanego w ekran.
Na prawdziwe skrawki specyfikacji jeszcze przyjdzie poczekać ale widać, że coś dzieje się w temacie.
Biorąc pod uwagę fakt iż będzie on posiadał dość dobrze zoptymalizowany rozmiar (taka głoszą krasnoludki) to wątpię że będzie coś większego niż 3.500. Czyli zgadzam się z skazi. :)
Byłbym zachwycony, gdyby nie 18:9 ... Mają serie z dużymi fonami, po kiego groma powiększać te kompaktowe? Gdyby poprawili aparaty chociaż do poziomu Galaxy S7, to nie zastanawiałbym się ani chwili.
Dodam, że na kimovil jest wciąż trochę inne zdjęcie fona. Podają też długość fona jako 149mm, co wydaje mi się dość naciągnięte przy 5.6calowym ekranie i tak małych ramkach. Na razie, to chyba wciąż tylko spekulacje.