przez Flyagaric » 18 kwi 2019, o 19:56
Powiedz to Lehman Brothers, a przecież takich było więcej, niby nie do ruszenia... Pewnie, że były i takie co zarobiły - dlatego pisałem, że zawsze spadną na 4 nogi i stać ich na arogancję, bo nie ponieśli konsekwencji głównie dzięki ochronnym parasolom polityków. Znów się tak skończy, ale to oni, nie my. Żuczków nikt nie chroni. Śledzę dane z Chin - bardzo ciekawe co się tam dzieje. Niestety, niemiecka produkcja się nie odbija. Dług korporacyjny zostaje największy w historii, a rynek nieruchomości jest bardziej rozbuchany niż poprzednio. Nieruchomości nie klękają tylko dlatego, że zmieniła się struktura własnościowa i przeważają właściciele instytucjonalni tym razem, ale z drugiej strony - dług korpo wciąż rośnie. To już przedmurza nowego kryzysu. Polska gospodarka znów jakby trochę z boku i mniej wrażliwa na trendy, ale nie ma się co czarować, że nas następny krach nie dotknie. W budżecie brak zabezpieczenia na taką sytuację.
Co do zasady, to piszesz dokładnie to, co wyżej radziłem. Dlatego ja bym czekał, bo kupowanie teraz nie ma sensu - giełda wciąż szaleje, choć brak najmniejszych podstaw do optymizmu. Jak dupnie, to konkretnie i wtedy przyjdzie czas na kupowanie.
- Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji