Nowości i ciekawe propozycje z chińskiego rynku telefonów komórkowych
Odpowiedz

Re: Wodo- i pyłoszczelne telefony Nomu - S10 i S30

7 gru 2016, o 19:23

To samo chciałem właśnie napisać. Co na to support sklepu a także producent co odpowiedział na swoim profilu na Facebooku?

Wysłane z Mlais MX Base

8 gru 2016, o 17:53

Po moich wyczerpujących objaśnieniach problemu sprzedawca z Aliexpress zaproponował, abym odesłał telefon do naprawy, po czym go sprawdzą i odeślą (wysyłka+kolejne koszty celne ?!). Producent jeszcze nie odpowiedział.... Szukając po sieci wpadłem na trop prawdopodobieństwa, że być może to problem wersji ROM, jednak po sprawdzeniu i porównaniu z opisywaną, działającą, najaktualniejszą wersją wygląda, że mam wgraną taką samą.... Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie ubieganie się o full refund i odesłanie telefonu - co Wy na to ?

10 gru 2016, o 13:18

My na to byś zaproponował swoją wersję (odesłanie i full refund) sprzedawcy. Jak się zgodzi to odsyłaj a jak nie to negocjuj inne rozwiązanie.

10 gru 2016, o 19:51

Posiadam S10 od 2 dni.
Przy dzisiejszej kąpieli, muzyka głośno grała (max) i telefon był wysoko na murku, zaczął głośnik trzeszczeć do teraz..
Teraz rozważam odczekanie dnia,a później szukania podobnego głośnika bądź tego nareperowania o ile się uda. CO myślicie ? Wysyłka do serwisu jest nieopłacalna moim zdaniem.
Poza tym wszystko OK. Nawet kartę 128GB czyta normalnie ;)

10 gru 2016, o 20:51

Mam rozumieć, że telefon nie wpadł do wanny ale głośnik zewnętrzny był ustawiony na maksimum i po prostu zaczął trzeszczeć (czyli uległ uszkodzeniu). Dobrze zrozumiałem?

Wysłane z Mlais MX Base

10 gru 2016, o 21:14

Tak. Brałem kąpiel pod prysznicem. Wydaje mi się, że przez parę wodną bądź jak pisałem sms's dostał się gdzieś szampon. Oczywiście później wsadziłem go pod wodę i przemyłem i wysuszyłem suszarką.
Głośnik zaczął działać już normalnie (czas +/- 2H) . Telefon jest SUPER.
Robiłem małe atesty z początku pokoju poleciał na środek ekranem w dół(trochę jeszcze leciał po podłodze), wystąpiło kilka rysek na szkiełku hartowanym poza tym wszystko CACY :-) :-)

10 gru 2016, o 21:31

Moglbys nim zrobic zdjecie pod woda i napisac, czy wyszlo w miare okay? Nie kaze Ci z nim na basen jechac. :D

10 gru 2016, o 23:15

Bez basenu nie uda się :P Zdjęcie w garnku albo wiadrze jest bez sensu. Obejrzyj końcówce filmiku znalezionego na YT: https://www.youtube.com/watch?v=NWoHSF3Z9nM

10 gru 2016, o 23:33

Dzieki, zawsze to cos. Zdjecia nie zrobil. :P Mozesz zrobic swoj test na basenie ;) Szkoda, ze ten S10 ma kiepski wyglad. Bardziej mi sie podoba S20.

Rzut Nomu S30 z 10 piętra... ;-)

12 gru 2016, o 14:21

Pewnie nic nie wnosi technicznie, ale wideo OK całkiem ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=whaH0zRCbOY

Spoiler:
Odpowiedz