Nowości i ciekawe propozycje z chińskiego rynku telefonów komórkowych
Odpowiedz

Re: Wodo- i pyłoszczelne telefony Nomu - S10 i S30

16 gru 2017, o 21:17

Czy ktoś wie gdzie można zamówić części do nomu s10 w PL. Chodzi konkretnie o głośnik i taśmę do łączenia ekranu z obudową.

17 gru 2017, o 11:25

Bastek882 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Uderzałbym do serwisu myphone z racji tego, że brandują oni nomu s10 jako Hammer Energy.

Swoją drogą co takiego z nim zrobiłeś i w jakich okolicznościach?

17 gru 2017, o 22:09

No zleciał parę razy i to ostro na asfalt. Ale już rok trzyma i działa. Głośnik po ostatnim upadku trzeszczy przy ponad połowie głośności. Natomiast jak nacisnę palcem obudowę z tyłu to gra dobrze. Nie trzeszczy. Noże to nie głośnik.

18 gru 2017, o 00:47

Ja jedyne na co narzekam w tym momencie to odklejajaca się na dole w obu rogach ta gumowa otulina. Próbowałem tzw kropelką to przykleić ale ... Za dużo tej otuliny tak jakby jest i gdzieś zawsze odstaje (co równa się temu, że za chwilę znów się odkleja).

18 gru 2017, o 21:38

Ja uważam że za te pieniądze co on kosztuje to nie ma co narzekać, Na Allegro to jeszcze chcą 600zł. Za to na Ebay w DE to niecałe 100EU kosztuje.

29 gru 2017, o 16:31

No więc dziś wymieniłem buzzer w S10. Poszło całkiem dobrze. Do NOMUY S10 pasuje buzzer z HAMMER AXE PRO. A wyświetlacz przykleiłem na kleju do wyświetlaczy B-7000. Nagrzałem ostrożnie opalarką i ciągnąc przyssawką za ekran od góry wyświetlacza aż trochę klej odszedł . Potem można go delikatnie naciąć żyletką i tak powoli dookoła aż cały się odklei.

30 gru 2017, o 01:04

Bastek882 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Czym jest ten buzzer? Dodatkowo czy ktoś spośród użytkowników telefonu Nomu s10 mógłby mi pomóc przeinstalować i zrotować telefon? Nigdy tego nie robiłem i wolałbym nie zrobić tzw cegły z komórki.

4 lut 2018, o 09:13

Cześć Wam.
Android 7 - [youtube]i2Wvt1FXyQs[/youtube] - ktoś już testował?

4 lut 2018, o 11:36

Raczej nikt nic nie robił podobnego.

11 lut 2018, o 09:49

Zrobione- działa:) generalnie wrażenia ok. Bateria, temperatura sporo lepiej, płynność oprócz gier (nie używam) lepiej. Tylko jedna ważna dla mnie apka przestała działać:( Do tego celu mam jednak tablet.
Odpowiedz