• Reklama

Uruchomienie internetu w smartwonie PXphone i9300 Galaxy

poradniki do większości chińskich telefonów DUALSIM

Uruchomienie internetu w smartwonie PXphone i9300 Galaxy

Postprzez krudnik » 6 kwi 2013, o 15:02

Proszę o pomoc.Mam dwie karty SIM,
1.Orange Free na telefon i internet (1 GB)
2.T-mobile,tylko na internet.
Konfigurację przeprowadzam zgodnie z instrukcjami ,ale internetu uruchomić nie potrafię.
W telefonie część napisów jest w języku angielskim a część w polskim.Jeżeli ktoś z kolegów może podać mi szczegółowy opis,krok po kroku(najlepiej w formie graficznej) uruchomienie
internetu na tym telefonie,to bardzo proszę.Mogę podać mój adres mejlowy :
krudnik1940@vp.pl
Z góry dziękuję za pomoc.
K.R.
krudnik
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 mar 2013, o 21:59
Lokalizacja: Pabianice

Reklama

Postprzez ryhit » 24 maja 2013, o 18:26

Kolego na tym telefonie nie uruchomisz internetu mobilnego, bo to jest najtańszy szajs.
ryhit
 
Posty: 191
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 13:15
Lokalizacja: andrychów
Pochwały: 1

Postprzez mlb » 24 maja 2013, o 20:29

Najtansze tzw szajsy tez niektore maja dostep do netu, ale ograniczony. Czyli maja przegladarki WAP a nie WWW, laczy sie tylko z malymi i 'lekkimi' stronami tj poczty, konta itd .

Wklej nam link gdzie go kupiles, to przeczytamy specyfikacje .
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 518
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Uruchomienie internetu w smartfonie PXphone i9300 Gslaxy S

Postprzez krudnik » 24 maja 2013, o 21:29

:-) Dziękuję za zainteresowanie się tematem.W chwili obecnej mam uruchomiony internet mobilny na dwóch kartach SIM.Redbul Mobile i T-mobile.Mogę korzystać z internetu, bez problemu wchodzę na wszystkie strony przez przeglądarkę zainstalowaną fabrycznie,Yahoo Mobile,Yahoo Mail odbieram pocztę i korzystam ze wszystkich programów zainstalowanych na smartfonie.Obecnie jestem na etapie wgrywania dodatkowych programów takich jak GPS i kilku innych.Dodatkowo zainstalowałem kartę pamięci 8 GB,bo istniejąca miała zbyt mało żeby coś zainstalować.Przesyłam pozdrowienia dla wszystkich. krudnik
K.R.
krudnik
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 mar 2013, o 21:59
Lokalizacja: Pabianice

Postprzez mlb » 24 maja 2013, o 22:05

Opisz troche swoj progres , co zrobiles itd . Bo na tym forum zauwazylem wiekszosc nastawionych ANTY na klony itd . Mi odradzano klona S3 , polecali dodac pare $$$ i kupic jakies male Jiayu, Zopo, Zte . Wybralem po swojemu klona 1:1 S3 i jestem mega zadowolony . Wynik na Antutu 16tys mowi sam za siebie z prockiem quad core 1.4 . Kazda gra smiga plynnie, nawigacja rowniez , ekran bez zadnej rysy od 2 tygodni ,a nosze telefon w jednej kieszeni z kluczami . Bateria daje rade do 3.5 dnia. Ciekawostka taka, ze w duzym salonie sieciowym nie poznali sie ze to klon ( reszta znajomych rowniez ) , chociaz wlasnie szczyce sie w kregu znajomych, ze mam chinskiego klona za polowe ceny 8-)
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 518
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez bartazzz » 27 maja 2013, o 13:02

te antutu to chyba zcrackowane
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5393
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez mlb » 27 maja 2013, o 14:14

Jesli piszesz o moim Antutu, to bylo ono zainstalowane w telefonie . Natomiast wgralem inne z Google Play marketu i wyszlo to samo .
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 518
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez bartazzz » 27 maja 2013, o 15:19

HMM ciekawe bo 4rdzeniowce maja około 13 tysiecy
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5393
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez mlb » 27 maja 2013, o 16:05

Wiem, wiem. Mnie tez ten moj wynik smieszy :lol: Ale mam to gdzies . Najwazniejsze ze telefon narazie jest sprawny i wszystkie funkcje jak w oryginalnym dzialaja .
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 518
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Re: Uruchomienie internetu w smartwonie PXphone i9300 Galaxy

Postprzez szymon111 » 3 lut 2014, o 01:12

kupilem tel z allegro i nie mg w nim sluchac radia nie mam internetu znaczy mam ale nie mg sie polaczyc .. jezyk jest w pllowie polski w polowie angielski .. nie ma pamieci .... POMOCYYY BLAGAAAM !!!
szymon111
 
Posty: 1
Dołączył(a): 3 lut 2014, o 01:05
Telefon:: 782522633
ROM: 212121

Re: Uruchomienie internetu w smartwonie PXphone i9300 Galaxy

Postprzez fake4r » 3 lut 2014, o 07:11

Trzeba było kupić normalny telefon jakieś marki a nie klona no name. Tak to już jest jak się kupi badziew tego typu a później jest płacz ze to nie działa tamto nie działa bebechy oszukane i nie można znaleźć żadnych romów.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5977
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 212
Telefon:: Redmi Note 5 Pro

Re: Uruchomienie internetu w smartwonie PXphone i9300 Galaxy

Postprzez bartazzz » 3 lut 2014, o 10:13

odeślij to, kupiłeś sprzęt przy którym nie za wiele Ci pomożemy
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5393
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA


Powrót do Poradniki



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama