Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe,
Odpowiedz

Tester diagnostyczny DS150e

28 kwi 2016, o 08:53

Cześć. Czy jest ktoś kto zamawiał z ali tester diagnostyczny do samochodu DS150e (podróbka delphiii oczywiście)? Zbieram się z zakupem tego urządzenia już dosyć długo, jednak za każdym razem dostaję oczopląsu jak widzę różne oprogramowania do testera na ali. W większości przeważa jakaś wersja V2014 z numerem R3, ale zupełnie nie wiem co to oznacza, a są jeszcze R2 i V2013 itp. Gdzieś wyczytałem, że ostatnią chyba najlepiej działającą wersją softu do ds150e było v2013, bo nie było wtedy problemu z diagnostyką większości modeli samochodów, ale nie bardzo widzę tę opcję na ali. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym sprzętem? Czy warto dokładać kilkanaście dolarów, żeby było z bluetoothem? Interesuje mnie, żeby sprzęt działał z samochodami Peugeot 307, Fiat Stilo i Renault Megane.

Przykładowe oferty, które mnie interesują:
http://www.aliexpress.com/item/2015-Fre ... -6mQnYbEeM

http://www.aliexpress.com/item/Freeship ... -b2V7Q7ybq

Re: Tester diagnostyczny DS150e

1 maja 2016, o 23:46

cześć
kupiłem wersję bez bt, wszystko działa, przynajmniej w fordzie mondeo, jutro sprawdzę w nissanie almera, jak do tej pory polecam

2 maja 2016, o 00:05

Polecam autocom'a tylko z OKI chipem (obsługuje dodatkowo BMW i Forda).
Tylko to już wydatek ok. 70-90$ ale moim zdaniem warto.

2 maja 2016, o 01:03

a czy to działa z VW albo z Toyotą ?

2 maja 2016, o 01:22

mkraw2005 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak cos jest do wszystkiego to czasem jest do niczego - oczywiście mając dostęp do legalnej bazy -autocom jest bardzo dobry .
Klon jest nieco uboższy - np przeszukałem wszystkie opcje a autocomie - cdp z 2015 i nie znalazłem mozliwości załączenia szwedzkich świateł w starej cytrynie z 2003 roku.
A np klon lexii już tę opcję posiadał.

2 maja 2016, o 13:31

Czy DS150e posiada jakąś obudowę ? czy ta elektronika jest tak na wierzchu ?
Jak z obsługą samochodów japońskich np. Honda, Toyota ?
Czym ten tester różni się od ELM327 pod względem obsługi, coś mogę więcej zrobić niż odczyt i kasowanie błędów ? np. programowanie immobilizer-a itp. ?

2 maja 2016, o 17:27

Sam jestem zainteresowany zakupem DS150e. Nurtuje mnie takie samo pytanie jak kolegi: Czy DS150e posiada jakąś obudowę ? czy ta elektronika jest tak na wierzchu ?
Dodatkowo jak wygląda sprawa cła i ewentualnego zatrzymania paczki? Nie jest to chyba oryginalna wersja DELPHI DS150e więc nie będzie z tego powodu jakichś problemów?

2 maja 2016, o 21:48

newelco napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak cos jest do wszystkiego to czasem jest do niczego - oczywiście mając dostęp do legalnej bazy -autocom jest bardzo dobry .
Klon jest nieco uboższy - np przeszukałem wszystkie opcje a autocomie - cdp z 2015 i nie znalazłem mozliwości załączenia szwedzkich świateł w starej cytrynie z 2003 roku.
A np klon lexii już tę opcję posiadał.

Więc przed zakupem trzeba się określić, czego będziemy oczekiwali od interfejsu.
Autor tematu się nie określił reasumując delphi=autocom
Jeśli chcemy robić autocomem kilka marek to wybieramy autocom'a ale kosztem mniejszej ilości opcji w programie.
Jeśli chcemy robić tylko np. francuzy citroen, peugeot, renault tylko CLIP ! i w takim przypadku trzeba się liczyć z wydatkiem ok. 100-120$
Grupa VAG kupujemy np. VAS itd.

Do moich potrzeb autocom wystarcza myślę, że do małego warsztatu również powninien wystarczyć.

2 maja 2016, o 22:25

elpolacco napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam sprowadziłem już kilka 150e czyli klonów Delphi wszystkie z Bt . To się wypowiem.
1. ma to obudowę identyczną co Delphi
2. Wersję programu różnią się sposobem ceackowania oprogramowania oraz ilością obsługiwanych samochodów.
3. Zarówno wersję 2013 jak i 2014 działają ok. I obsługują wszystkie auta jakie podłączyłem zarówno bmw jak i fordy o których tu ktoś pisze.
4. Mi działa wszystko co ma obd
5. Używam głównie do tirów i tam również wszystko śmiga
5. Ja kupiłem za 42$ a identyczny komputer ma kolega w warsztacie za bodajże 15 tys. - to samo oprogramowanie więc jak może coś nie działać?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka

Tester diagnostyczny DS150e

3 maja 2016, o 06:44

konrad9100 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam sprowadziłem już kilka 150e czyli klonów Delphi wszystkie z Bt . To się wypowiem.
1. ma to obudowę identyczną co Delphi
2. Wersję programu różnią się sposobem ceackowania oprogramowania oraz ilością obsługiwanych samochodów.
3. Zarówno wersję 2013 jak i 2014 działają ok. I obsługują wszystkie auta jakie podłączyłem zarówno bmw jak i fordy o których tu ktoś pisze.
4. Mi działa wszystko co ma obd
5. Używam głównie do tirów i tam również wszystko śmiga
5. Ja kupiłem za 42$ a identyczny komputer ma kolega w warsztacie za bodajże 15 tys. - to samo oprogramowanie więc jak może coś nie działać?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka

Podasz jakiegos sprawdzonego sprzedawce ?
Czy as jakies szczegoly na ktore trzeba zwrocic uwage.
Odpowiedz